7 tips voor de iPhone die u misschien nog niet kent!

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

De iPhone een geweldig mooi, handig, gebruiksvriendelijke mobiele telefoon. Daarnaast heeft de iPhone ook een 7 tal leuke opties die u wellicht nog niet kent. Deze opties zijn de moeite waard om eens te bekijken. Wist u dat u bij het ontvangen van een nieuw bericht of inkomend telefoongesprek de LED-flash van de camera kunt laten knipperen, of dat u tijdens het typen het volledig geschreven sms bericht kunt wissen door met uw iPhone simpelweg te schudden ? Indien u interesse gewerkt is lees dan door, er zijn nog een 5 tal meer leuke en handige tips voor de iPhone beschikbaar op deze pagina.

7 tips voor de iPhone die u misschien nog niet kent!

vooral handige en leuke tips om het werken met een iPhone net iets leuker en nog makkelijker te maken.

IPhone tips De camera flitser als knipperend licht bij een inkomend gesprek of bericht

U kunt de flitser van de ingebouwde camera van de iPhone inzetten als led-flitser bij een inkomend telefoon gesprek of inkomend telefoon bericht. Erg handig voor als u s’nachts niet wakker wordt, u telefoon niet goed ziet of gewoon voor de fun. Laten we eens gaan kijken hoe we deze opties activeren op onze iPhone.

 • Open het iPhone home scherm
 • Ga door naar Algemeen
 • Tik door naar Toegankelijkheid
 • Activeer de optie Led-flits bij melding

iphone-ledflits-melding

IPhone tips Schudden om een bericht te wissen, of toch niet

Wist je dat als je een bericht getypt hebt in Berichten, Mail, Kalender of Notes en je schud met de iPhone er een knop verschijnt met de tekst Herstel Typen ? Probeer het eens, type een bericht en schud met de iPhone u zal zien dat de knop vanzelf verschijnt. Dit is nog niet alles, als u na het verwijderen van de tekst uzelf bedenkt, schud dan nogmaals met de iPhone. Dan kunt u de zojuist verwijderde tekst weer herstellen met de Herstel typen knop. Handig niet ? Wij vinden van wel!

iphone-schudden-herstel-typen

IPhone tips Trefwoorden aanmaken

Mensen werken graag met afkortingen, hier heeft Apple ook kennis van genomen en een optie in iOS gemaakt om trefwoorden te gebruiken in o.a. berichten. Apple heeft het trefwoorden genoemd wij noemen het afkortingen. Heeft u geen zin om telkens hele zinnen te typen of gebruikt u vaak dezelfde zin, dan kunt u een afkorting aanmaken om niet telkens de volledig zin of woord te typen bij het aanmaken van een bericht.

 • Open het iPhone home scherm
 • Ga door naar Algemeen
 • Tik door naar Toetsenbord
 • Klik door op Nieuw trefwoord
 • Vul uw zin in en de afkorting
 • Maak nu een nieuw bericht aan en type de afkorting, u zal zien dat een tekst bubble komt de volledige zin gebaseerd op uw afkorting. Tik spatie om de tekst te accepteren of type door om de tekst niet te accepteren.

IPhone tips Maak uw iPhone (tijdelijk) baby vinger bestendig

Leuk een iPhone, en weg is de iPhone. Baby’s en kleine kinderen vinden het geweldig speelgoed en gaan er gretig op tikken met hen kleine vingertjes. Op dat moment bent u bang dat u gegevens worden aangetast of nog erger per ongeluk worden verwijderd. Dit is niet nodig, sinds iOS 6 is er een optie beschikbaar in iOS 6 waarmee u delen van de iPhone tijdelijk kunt uitschakelen voor swipes (vegen) of tikken op het scherm. U kunt deze optie activeren voor elke applicatie die u start op de iPhone. Bijvoorbeeld voor leuke games met kleine bewegende deeltjes om u kindjes of uzelf ? te vermaken!

 • Open het iPhone home scherm
 • Ga door naar Algemeen
 • Klik door op Toegankelijkheid
 • Tik onderaan door op Begeleide toegang bij Leren
 • Activeer de optie Begeleide toegang
 • Open nu een applicatie waarin u de opties wilt blokkeren voor Swipes of tikken op het scherm
 • Klik 3 maal op de home knop
 • Begeleidend toegang is nu geactiveerd. Selecteer de gedeeltes om te blokkeren door met uw vinger een cirkel te tekenen om de items.
 • Klik op Start
 • Stel een toegangscode in om de blokkering weer op te heffen. Om de blokkering op te heffen tikt u 3 maal op de homeknop, iOS vraagt nu om de toegangscode en haalt de blokkering van de applicatie.

IPhone tips Screenshot maken van uw iPhone scherm

Met de iPhone is het mogelijk om een schermprint (screenshot) te maken van u actieve scherm op de iPhone. Dit is erg makkelijk en de foto kunt u achteraf terugvinden onder Foto’s bij Filmrol.
Om een foto te maken met de iPhone van u scherm tikt u de HOME knop + AAN-UIT knop tegelijk in, u hoort een snap geluidje en klaar is de foto.

Doe dit snel en houdt deze knoppen niet te lang vast, als u de HOME + AAN-UIT knop te lang vast houd gaat u iPhone zichzelf herstellen. Dit kunt u stoppen door op Annuleren te drukken.

iphone-schermafbeelding

 

IPhone tips Inzoomen op uw iPhone scherm

Last van kleine letters of is het allemaal niet goed leesbaar op sommige momenten ? Bij iOS is het mogelijk om in te zoomen op het iPhone scherm. Hiermee vergroot u de icoontjes en tekst voor het moment dat u het nodig heeft. Handig als u net uw bril bent vergeten en toch even dat ene smsje wilt lezen wat u binnenkrijgt.

 • Open het iPhone home scherm
 • Ga door naar Algemeen
 • Klik door op Toegankelijkheid
 • Tik door op Zoomen
 • Activeer de optie Zoomen

Tik met 3 vingers op het scherm om het zoomen te starten, sleep met 3 vingers op het scherm om te navigeren op het scherm en tik nogmaals met 3 vingers op het scherm om zoomen weer terug te zetten naar normale grootte. Probeer het eens!
Tip: Heeft u het scherm geblokkeerd terwijl het zoomen nog actief was ? Geen probleem, tik met 3 vingers op het scherm om de normale grootte weer te activeren.

IPhone tips Ga naar het begin van een website met Safari

Bij de nieuwe versie van Safari verdwijnt de navigatiebalk bij het naar beneden slepen van een website. Heeft u net een volledige website gelezen en zit u onderaan een website ? Geen zin om weer helemaal naar de top van de website te slepen ? Dit hoeft ook niet, tik helemaal bovenaan in de statusbalk van iOS (waar ook u telefoon provider staat en de tijd) en Safari zal ineens helemaal naar de top van de website schieten in no-time. Navigeer ze!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

374 Artikelen243 REACTIES

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hallo

Iphone 4S led lampje bij inkomend gesprek

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
1
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x