Een Bitcoin miner virus van uw PC verwijderen

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

We zien bitcoin miners steeds meer op het internet, vaak in positieve zin van het woord… Ons team download en installeert met regelmaat adware op sandbox machines om te zien waar cyber criminelen gebruikers mee infecteren. Meestal zien we dan dat er een hoop adware wordt geïnstalleerd, voornamelijk met gratis software die u kunt downloaden van het internet. Deze adware is dan weer verantwoordelijk voor een hoop reclame’s op de computer alsmede de browser. Een vervelende vorm van adware reclame zijn de reimage pop-ups in uw browser.

riskware.bitcoinminer securedisk.exe verwijderenRecentelijk hebben we een nieuwe manier van geld verdienen gespot, die nog vervelender is voor de computer gebruiker, namelijk verborgen bitcoin miners. Deze verborgen “miners” zijn specifiek ontworpen om zich te verbergen op de geïnfecteerde PC om daarmee via de CPU van de computer te minen naar cryptocurrency, meestal Monero.

Het gaat hier in dit geval om securedisk.exe oftewel “CPU Utility”. Dit is een Cryptominer die zonder antivirus software zeer moeilijk te verwijderen is. Securedisk.exe blijft zich herstarten en kan soms wel tot 90% van het vermogen van de CPU aannemen om te minen voor cryptomunten. Dit is puur malware en dient zsm van uw PC verwijder te worden.

Cybercrimelen gebruiken tegenwoordig alternatieve manier om geld te verdienen, daar zijn legitieme services (zoals het minen naar cryptomunten) uitermate geschikt voor. Het probleem zit hem echter in het feit dat criminelen deze software moet willig verborgen houden en de cryptominers verspreiden via gratis downloads. Gebruikers hebben geen weet dat er een stukje software op hen computer aan het minen is, en daarmee de computer enorm vertraagd.

Malwarebytes is perfect instaat om deze vervelende cryptominer te verwijderen. Zoals u kunt zien in ons voorbeeld detecteert Malwarebytes securedisk.exe als Riskware.Bitcoinminer. Er zijn tig voorbeelden, maar securedisk.exe komt in onze test merkwaardig vaak voor, we verwachten dan ook dat er veel gebruikers zijn geinfecteerde met deze malafide miner.

Malwarebytes is niet alleen in staat om de crypto malware te verwijderen maar ook om de miner te voorkomen. Zoals eerder aangegeven zijn er meer varianten in omloop, en we hebben het vermoeden dat deze manier van minen naar crypto munten nog voor meer varianten van deze malware gaat zorgen. Bescherm uw computer dus tegen malware van alle soorten, inclusief cryptominers met Malwarebytes. U kunt Malwarebytes 14 dagen volledig functioneel en gratis testen.

Download Malwarebytes (directe download)

malwarebytes

 

 

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

385 Artikelen244 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x