Flash Player verwijderen van uw Mac

Meest gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit bericht op social media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken.

De meeste van ons, zeker degene die graag videos bekijken of andere media zijn bekend met de Adobe Flash Player. Lange tijd was de Flash Player het medium om online video’s te bekijken op een Mac. Weliswaar door nieuwe technieken als HTML5 is de Flash Player verouderd en wordt het vaak niet meer ondersteunt door websites en de nieuwste browsers. Dit heeft vooral te maken met de hoeveelheid beveiligingslekken die de Flash Player door de jaren heen hebben geteisterd. Dit was overigens niet de enige reden. De Flash Player was ook langzaam doordat het een browser plugin betrof die externe media moest downloaden voordat het kon worden afgespeeld. In dit artikel leg ik uit hoe je de Flash Player kunt verwijderen van een Mac.

Controleren of de Flash Player is geïnstalleerd op de Mac

Als eerste is het belangrijk na te gaan of de Flash Player überhaupt is geïnstalleerd op de Mac. Middels deze pagina kunt U controleren of de Flash Player is geïnstalleerd (opent in een nieuw venster) op uw Mac. Indien U de Flash Player recent heeft verwijderd, herstart dan uw Mac en controleer nogmaals of de Flash Player daadwerkelijk is verwijderd.

Flash player controleren Mac

Klik op Check Now om te controleren of de Flash Player geïnstalleerd is en actief in uw browser.

Adobe Flash Player verwijderen Mac

Als u heeft besloten dat u geen Adobe Flash Player meer nodig hebt, is het pad om het te verwijderen van uw Mac vrij kort en eenvoudig. Allereerst, bezoek de Adobe ondersteuning website en Download de Adobe Flash Player verwijder tool, houdt in gedachten, dat er paar verschillende versies zijn, afhankelijk van een versie van uw Mac OS besturingssysteem versie. Zodra u de juiste verwijder tool hebt gestart, klikt U op verwijderen. Bevestig uw actie door het wachtwoord van het beheerders account in te voeren en alle internet web-browsers te sluiten.

Adobe Flash Player verwijderen Mac

Dit Flash Player verwijder programma verwijderd de Flash Player en de bijbehorende bestanden. Het is aan te raden om handmatig te controleren of alles daadwerkelijk verwijderd is.

Open Finder, ga naar het menu Ga, houdt de option knop ingedrukt en selecteer Bibliotheek.

Zoek de map “Macromedia” daarna de “Flash Player” map en klik op verwijderen. De Flash Player is nu definitief verwijderd uit de Mac.

Lees meer tips of kom nog eens terug op PC Tips. Ik plaatst constant nieuwe handig PC Tips.

Aanbevolen tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

495 POSTS336 REACTIES
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle commentaren

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Of heeft u een vraag?x
()
x