Geld verdienen met Adsense en WordPress Blogs

Meeste gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Geld verdienen met Adsense en WordPress Blogs Geld verdienen, iedereen wil geld verdienen. Google is daar slim op ingesprongen enkele jaren geleden met Adwords voor adverteerders en Adsense voor uitgevers. Adverteerders hebben iets aan te bieden aan de klant, hiermee kopen ze advertentie ruimte in bij Google en deze advertentie ruimte wordt weer benut bij de uitgever. Google brengt deze twee in contact met hen advertentie programma, niet fysiek maar biedt een stukje code die website beheerders op hen website kunnen plaatsen. Met deze code en de inhoud van de website bepaald Google waar de website of inhoud van de website over gaat en biedt relevante advertenties aan de klant. Klikt de klant uiteindelijk op een van deze relevante advertenties dan verdient de uitgever geld en betaald de adverteerder geld voor verkeer naar zijn product of website. Het is een redelijk simpel opgezet principe, en de uitgever alsmede de adverteerder kan hiermee een leuk centje bijverdienen.

Geld verdienen met Adsense en WordPress Blogs

Waarom Google Adsense

Het antwoord op deze vraag is simpel, Google is groot, groter, grootst. Met hen zoekmachine halen ze dagelijks enorm veel bezoekers, hiermee hebben ze ook veel klanten en naamsbekendheid. Omdat Google nu eenmaal de grootste is, hebben ze ook meer bezoekers en daarmee wordt u advertenties middels Adwords het meest gezien. De kans dat er daarom op een advertentie geklikt wordt is het grootste en juist daarom kiezen de meeste klanten voor Adsense als uitgever. Geen slechte keuze want met Adsense zijn leuke bijverdiensten te verdienen.

Waarom WordPress blogs

Mogelijk bent u niet zo technisch met computers, niet iedereen kan overal verstand van hebben. Maar u bent wel erg gedreven en goed in het schrijven van artikelen dan is er een uitkomst, namelijk de WordPress Blogs. Met WordPress kan iedereen een website opzetten en beginnen met het schrijven van artikelen naar keuze. Omdat het zo makkelijk is om een WordPress installatie op te zetten en zo een website te beginnen, is het gebruik van WordPress op het internet enorm gestegen en scoren ze goed in de rankings van bekende zoekmachines als Google en Bing. Het laatste is niet geheel onbelangrijk want u wilt geld verdienen met uw blog in combinatie met Adsense. Waarom we kiezen voor WordPress Blogs is omdat er veel handige plugins beschikbaar zijn om Adsense te implementeren op de WordPress Blogs, dit allemaal zonder technische kennis.

WordPress blog installeren

Om een WordPress blog te starten heeft u eerst een website nodig met beheerder gegevens om de installatie te voltooien. Dit mag elk soort website zijn, maar ik raad je aan om een domeinnaam te kopen met hosting en geen gebruik te maken van een sub domein van een bestaande website. U bent dan namelijk afhankelijk van het domein waarop u het subdomein gaat starten.

WordPress downloaden

Op de officiële website van WordPress kunt u het installatie pakket downloaden. Echter het is niet altijd nodig om het WordPress te downloaden omdat er ook veel hosting pakketten beschikbaar zijn waar u via het cPanel een installatie van WordPress kunt uitvoeren.

WordPress Automatisch installeren

Installatron - wordpress installatie Een voorbeeld van dit pakket is installatron, dit is een geautomatiseerd installatie systeem voor bekende web applicaties o.a. WordPress. Installatron wordt niet altijd meegeleverd bij een nieuwe website houdt daar rekening mee, indien het niet ondersteunt wordt dient u WordPress alsnog handmatig te installeren. Deze installatie handleiding vind u natuurlijk in het installatie pakket op de website van WordPress zoals eerder vermeldt.

WordPress is een geavanceerde persoonlijke publishing platform / blogger met een focus op esthetica, web standaarden, en bruikbaarheid.

De verdere installatie van WordPress middels het installatron geautomatiseerde installatie pakket spreekt allemaal voor zich, volg de instructies op het scherm en vraag uw webhosting om extra gegevens als u deze nodig heeft tijdens de installatie.

WordPress handmatig installeren

Voor de meesten is de installatie van WordPress heel gemakkelijk en kost het slechts vijf minuten voordat je kunt beginnen bloggen. Voordat je begint, zorg ervoor dat je host aan de WordPress server requirements voldoet.

 1. Unzip het bestand dat je juist gedownload hebt.
 2. Maak een database aan en ken een gebruiker toe. Dit doe je via het control panel waarvan je de gegevens van je host gekregen hebt.
 3. Open wp-config-sample.php met het kladblok en vul je database gegevens in.
 4. Bewaar en hernoem het bestand naar wp-config.php. Wanneer je moeilijkheden ondervindt met wp-config.php of als er iets is dat je niet helemaal begrijpt, bezoek dan de Editing wp-config.php pagina.
 5. Upload alle bestanden.
 6. Voer het installatiebestand uit door het te openen in je favoriete browser en naar install.php te navigeren. Afhankelijk van waar je de bestanden hebt gezet, kun je het vinden in de wp-admin folder: wp-admin/install.php.
  Voorbeeld: https://www.website.nl/wp-admin/install.php

 

Google Adsense account aanmaken

Om Google Adsense advertenties te plaatsen heeft u een account nodig bij Google. Dit account kunt u aanmaken bij Google Adsense. Er zijn wel een paar vereiste die u nodig heeft, u heeft een Google account nodig, denk aan een gmail email adres, een website of applicatie om de google advertentie inhoud op te plaatsen en een post adres om uw inkomsten op te ontvangen. Google accepteert geen foutief post adres of email adres en controleert uw gegevens. Het gehele proces van aanvraag tot goedkeuring kan bij Google Adsense tot 4 weken duren. Let goed op, u heeft een website nodig om Google te laten beoordelen of uw website geschikt is om advertenties van Google Adsense op te mogen plaatsen, het is belangrijk en essentieel dat u dus eerst uw website op orde heeft met goede content (inhoud).

Google Adsense advertentieblokken aanmaken

Nadat uw Google Adsense account en website zijn goedgekeurd kunt u beginnen met het aanmaken van advertentieblokken bij Google Adsense. Deze advertentieblokken komen in veel verschillende soorten, kleuren en formaten. Google Adsense biedt veel opties om uw advertenties te promoten, zo hebben ze recentelijk weer nieuwe formaten geïntroduceerd om uw CTR (Click Thru Rate) te verbeteren. Om advertentieblokken aan te maken voor uw website doet u het volgende;

Login bij Google Adsense en klik door naar Mijn Advertenties dan naar Nieuw Advertentieblok

Google Adsense   Google Adsense - WordPress - Geld verdienen

U kunt nu een Naam, Advertentie formaatAdvertentietype en Advertentiestijl opgeven, we gaan ze alle vier even doornemen.

Naam

spreekt voor zich zou je zeggen, toch is het handig om een strategische naam te kiezen deze naam komt later in uw rapporten naar voren en dan is het handig dat aan de naam kunt zien welke advertentieblok de meeste inkomsten heeft gegenereerd.

Advertentie formaat
Google adsense advertentie formaat bij Google Adsense kunnen we kiezen uit een hele hoop advertentieformaten. De meest voorkomende en best verdienende advertentie formaten staat onder het kopje Aanbevolen met enige ervaring in Google Adsense kan ik wel stellen dat dit inderdaad de best verdienende advertentieblokken zijn binnen Google Adsense.

Het is belangrijk dat u het advertentieformaat afstelt op de plaats van de website waar u het advertentieblok wilt plaatsen. Dit is een ander strategisch onderwerp en daar ik wil nu niet al teveel op ingaan. Belangrijk is wel te weten als u een formaat kiest dat niet bij alle formaten alle vormen van advertentietypen beschikbaar zijn.

Het mag duidelijk zijn als u kiest voor blokken met links dat u het advertentietype afbeeldingen niet kunt kiezen, houdt hier rekening mee.

* De formaten worden altijd in breedte x hoogte afgebeeld.

Succes met uw keuze!

 

Advertentietype
Google Adsense advertentie typen
Advertentietype is ook een strategische keuze en hangt sterk samen met de plaats van de advertentie en het soort website wat u aanbiedt. U kunt bij Google Adsense kiezen uit alleen tekstadvertenties, tekst en display advertenties en alleen display advertenties. Als u niet goed weet wat u hier dient te kiezen raadt ik u aan te kiezen voor tekst en display advertenties. Hiermee bereikt u het grootste deel van de aangeboden advertenties van adverteerders en raakt u een groter publiek en verhoogt u de kans op clicks op de advertenties. Welke dan weer leiden naar meer inkomsten.

Advertentiestijl
Ook hier is weer enorm veel keuze, de stijl van de tekst advertenties bepalen het uiterlijk zoals deze zichtbaar wordt op uw website. Hiermee kunt u de kleuren selecteren voor de tekst, de url en de omschrijving van de advertentie.

Google Adsense advertentiestijl

Google Standaard is een blauwe tekst met groene url en zwarte omschrijving zoals u rechts in ons voorbeeld kunt zien.

Speel hier wat mee. U kunt bijvoorbeeld de advertentieblokken ‘blenden’ in uw website. Hiermee maakt u de advertentieblokken in de stijl zoals ook uw website is opgebouwd, op deze manier lijken het geen advertentieblokken en is de kans groter dat mensen die normaal niet op advertenties klikken dit mogelijk toch doen. Sommige mensen vinden het weer beter om ze juist op te laten vallen zodat de CTR weer hoger wordt, het is een kwestie van proberen.

Als u klaar bent met het stijlen van een advertentieblok bent u klaar om de code op te halen om deze te gebruiken in de volgende stap van onze instructie. Het implementeren van de adsense advertentieblokken in uw WordPress blog.

Klik door op de knop Opslaan en code ophalen

Google Adsense code ophalen De code verschijnt nu in een nieuw venster, sla deze code goed op. Deze code gaan we later gebruiken om deze te implementeren in een van onze plugins in uw WordPress blog.

Het is ook mogelijk de code op te slaan door op de Opslaan knop te drukken, u dient dan later nogmaals bij adsense de code op te halen. Als u meerdere blokken wilt aanmaken is dat ook geen probleem, u heeft meer kans op clicks met meerdere blokken. De hoeveelheid blokken die adsense toestaat is 3, houdt hier rekening mee.

WordPress Adsense plugin

De meeste makkelijke manier om Google Adsense advertentieblokken aan uw WordPress website toe te voegen is doormiddel van een plugin. Op deze manier hoeft u de plugin alleen maar te configureren en in de tekst van uw bericht een shortcode (adsense code) te implementeren en u bent klaar. De advertentieblokken worden dan automatisch toegevoegd aan uw bericht. Maar wat is nu een gebruiksvriendelijk Google Adsense plugin voor WordPress.

Quick Adsense wordpress plugin

Er zijn tig van plugins voor WordPress die Google Adsense blokken kunnen toevoegen aan uw website. De meeste zijn gratis, en zo ook Quick Adsense. Persoonlijk ben ik fan van Quick Adsense omdat het zeer makkelijk en snel (zoals de naam al doet voorkomen) kan worden geconfigureerd. De tekst op de website beschrijft Quick Adsense als volgt

Quick Adsense is an Ads management WordPress plugin. It offers a quicker & flexible way to insert Adsense or any Ads code into a blog post. Besides, it can randomly place the Ads anywhere within a post. It comes with a simple setting page, and it does not overwhelm you with complicated customizable options.

Om Quick Adsense te installeren doet u het volgende

 • Open uw WordPress website en login op uw Adminstrator paneel van WordPress
 • Ga naar Plugins > Nieuwe plugin

Wordpress Quick Adsense installeren

 • Bij Plugins Zoeken typt u Quick Adsense
 • Klik op Nu installeren
 • Quick Adsense is nu geinstalleerd en terug te vinden in het menu aan de linkerzijde onder Instellingen > Quick Adsense

Onderaan bij de instellingen vind u een aantal lege blokken. Hierin kunt u de Google Adsense plaatsen die we eerder aangemaakt hebben, het is aan te raden om verschillende formaten van advertentieblokken te plaatsen in de Ads1, Ads2, Ads3 blokken. Hiermee kunt u dan spelen op welke locatie u de Google Adsense blokken wilt weergeven.

Quick Adsense - WordPress - Geld verdienen

Als u klaar bent met het plaatsen van de Google Adsense code in de verschillende blokken dan klikt u onderaan op Wijzigingen opslaan (onderaan de pagina).

wordpress_bericht_tekst_mode-pc-tips_info Als u nu een nieuw blog bericht gaat opstellen met WordPress en u klikt door op Tekst modus (zie afbeelding) dan ziet u daar nieuwe knoppen staan.

Deze Ads1, Ads2, etc knoppen zijn de knoppen die het advertentieblok plaatsen tussen uw tekst. Nogmaals het is uitproberen wat de beste locatie is om de advertentieblokken te plaatsen binnen uw nieuwe WordPress blog bericht.

Quick Adsense advertentieblokken

Hierbij een video die de opties van Quick Adsense bespreekt en het aan de hand van zijn uitleg net allemaal iets duidelijk maakt.

Afronden

U heeft nu met succes een WordPress blog geïnstalleerd, daarmee een website opgezet en een Google Adsense account geopend en geïmplementeerd op uw website. U bent nu klaar om geld te gaan verdienen met uw nieuwe website doormiddel van advertenties van Google Adsense. Als u nog vragen heeft kunt u deze kwijt bij Reacties onderaan op onze website. Stel ze gerust we horen ze graag!

Aanbevolen voor jou

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

478 Artikelen303 REACTIES

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NancysFashionStyle

Ik heb 1 advertentie geplaatst en wil er nog 1 bij op zetten, op mijn blog, maar dit lukt niet want dan krijg ik te zien dat de webpagina niet word herkend. En ik kan in mijn google account de reeds geplaatste advertenties niet meer terug vinden. Ze staan niet bij My ads.

Pc-Tips.info

Probeert u nogmaals een advertentie blok aan te maken en deze dan te plaatsen. Als ze bij “My Ads” in Google Adsense niet terug te vinden zijn, dan is het mogelijk dat de code een foutmelding vertoont.

Mocht het niet gelukt zijn, dan horen we graag waar het precies misgaat. We helpen u graag verder.

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
2
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x