More
  Startpagina Handige tips Hoe WannaCry zich echt heeft verspreid

  Hoe WannaCry zich echt heeft verspreid

  In het begin van de wereldwijde aanval richting computers door WannaCry werd gedacht dat WannaCry zich verspreide via e-mail spam campagnes. Dit is na verder onderzoek door Malwarebytes helaas niet bevestigd. Volgens Symantec zou de Lazarus hackers groep uit Noord Korea achter de aanval zitten, ook dit niet bevestigd maar wel door een 3 tal overeenkomsten vooralsnog deels aangetoond.

  WannaCry heeft zich verspreid via de EternalBlue exploit, genaamd door Microsoft als MS17-010. De EternalBlue exploit is samen met een andere backdoor genaamd DoublePulsar (beide bekend gemaakt door de Shadow Brokers groep) verspreid via het RPC SMB protocol op poort 445. 

  Dit is een protocol wat het netwerken binnen Windows mogelijk maakt, echter helaas bevinden zich nog een hele hoop computer wereldwijd verbonden via het internet met poort 445. Aangezien een groot deel van de wereld de MS17-010 patch van Microsoft niet heeft geïnstalleerd was het daarom mogelijk voor WannaCry om zoveel computer te infecteren.

  Na infectie ging WannaCry door met zoeken naar niet ge up dated computers zowel op een intern netwerk als een extern netwerk, het internet. DoublePulsar daarin tegen kon vaststellen of de computer al eerder was geïnfecteerd of niet.

  Men dacht, en nam ook aan dat WannaCry zoals zoveel Ransomware verspreid werd via e-mail spam en advertentie netwerken. Dit bleek echter niet het geval.

  In plaats van te patchen (wat natuurlijk wel nodig is) en het stoppen van het SMB protocol, had WannaCry ook voorkomen kunnen worden met Zemana Anti Malware. Dit pakket is al beste getest tegen een hoop Ransomware, zie hier de uitslag van deze test.

  Download Zemana Anti Malware en voorkom of verwijder WannaCry

   

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...