More
  Startpagina Handige tips Optimaliseer de advertentie- en pagina-laadtijd

  Optimaliseer de advertentie- en pagina-laadtijd

  Als U een website bezoekt en deze website is traag, dan is het normaal dat gebruikers en U mogelijk ook afhaakt na een seconden of twee. De website word dan gesloten of vervangen door een ander. Google en andere zoekmachine’s wijzigen hun algoritme constant om de snelste en meest relevante content bovenaan in hun zoekmachines weer te geven.

  Het is voor een website beheerder dan ook van wezenlijk belang om hun website te optimaliseren voor gebruikersgemak en snelheid. Een kan zich een probleem met snelheid voordoen als de website volstaat met advertenties.

  Advertenties kunnen uw website aanzienlijk vertragen. Google heeft een policy opgesteld waaraan adverteerders zich moeten houden om de advertenties zo optimaal mogelijk weer te geven op websites. Denk hierbij aan, kleine advertenties, compressie en bepaalde code.

  Hierbij een aantal tips om te voorkomen dat een website word vertraagd door advertenties

  Beperk het aantal advertenties op een pagina

  Als U een pagina heeft gebouwd en deze pagina staat vol met advertenties dan zullen deze advertenties de pagina aanzienlijk vertragen. Elke KB aan data die extra geladen moet worden is een vertraging. Het is dus belangrijk om uw advertenties te beperken, en in plaats er veel van te plaatsen, de advertenties strategisch te plaatsen.
  Een snellere website krijgt meer bezoekers, en meer advertentie inkomsten.

  Gebruik asynchrone advertentiecodes

  Voordeel van het gebruik van asynchrone advertentiecode is dat advertenties hiermee afzonderlijk kunnen laden van de rest van uw pagina. Als er een probleem is met het langzaam laden van een advertentieblok, is het niet van invloed op de rest van de pagina. Dit is van cruciaal belang om de laadtijd laag te houden.

  Minimaliseer trage advertentie netwerken

  Advertentienetwerken houden hun code en advertenties geoptimaliseerd en laden snel, echter niet allemaal. Dit kan de pagina ervaring en de advertentie inkomsten verminderen.
  Het is het beste om trage advertentie netwerken te stoppen of hun gebruik zo veel mogelijk te beperken.

  Zodra u het advertentie netwerk identificeert die langzame pagina’s veroorzaakt, kunt u het verwijderen of vervangen door een snellere. Dit is echter wel een hele klus en vereist enige kennis.

  Beperk de grootte van advertentie afbeeldingen

  Indien U bij het advertentie netwerk invloed heeft op de afbeeldingen die worden weergegeven op uw site, dan is het raadzaam om deze te beperken in KB grootte. U kunt afbeeldingen verkleinen door compressie toe te passen. Het is echter zo dat o.a. bij Adsense de website beheerder geen invloed heeft op de afbeeldingen die worden weergeven.

  Optimaliseer de pagina in zijn geheel

  Gebruik Google PageSpeed, Pingdom Tools of Gmetrix om de laadsnelheid van uw website te meten en identificeer trage onderdelen. Het is raadzaam om te kijken naar externe onderdelen die de website probeerd te laden.

  Als u afbeeldingen gebruikt op uw website, plaats deze dan op uw server en laad ze niet extern van andere websites. Ten eerste dit is leeching en kost de ander bandbreedte, u heeft geen invloed het bestaan van de afbeelding en het vertraagd uw site enorm.

  Dit zelfde geldt ook voor CSS en JS weergaves, laad deze altijd lokaal op uw server. In principe geldt dit voor alle content.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Windows 10 tablet modus, alle informatie over Tablet modus

  Windows biedt naast een "normaal" uiterlijk met start knop en bureaublad, ook een tablet modus. Deze tablet modus is geschikt als u Windows 10...

  Uw Mac Bureaublad opruimen, deze tips helpen!

  Heeft u ook een heleboel mappen en losse bestanden op uw bureaublad staan en wilt u deze opruimen? Mac OS biedt uitkomst. In Mac...

  Automatisch inloggen op Mac (opstarten zonder Wachtwoord)

  Automatisch inloggen op een Mac. Als u wilt inloggen op uw Mac zonder een wachtwoord dan is dat mogelijk in Mac OS. Het probleem...

  Windows Cache legen, tijdelijke bestanden opruimen

  De Windows Cache, ook wel tijdelijk bestanden kunt u legen. Door het legen van de Windows cache-bestanden kunt u problemen oplossen in Windows, schijf...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x