More
  Startpagina Handige tips Ransomware verwijderen - Informatie en Instructie

  Ransomware verwijderen – Informatie en Instructie

  Ransomware verwijderen, het klinkt mooi. Hoe mooi het ook klinkt, tot op heden, op het moment van schrijven: kun je ransomware niet verwijderen. Helaas niet, echter wij raden u ook nooit en te nimmer enige cent te betalen aan deze cybercriminelen. Het zal u namelijk niet helpen, ze innen het geld en de bestanden worden nooit vrijgegeven.

  Ransomware verspreid zich vaak lang over het internet, op het moment dat u getroffen wordt door ransomware kan de maker alweer met een nieuwe versie bezig zijn, betalen is daarom nutteloos. 

  Hoe raakt men besmet met Ransomware ?

  Ransomware virussen infiltreren de computer vaak via besmette e-mails. Deze e-mails, bijvoorbeeld: zogenaamd van uw bank bevatten een bijlage. Het is deze bijlage die u computer blokkeerd en vraagt om ransom “smarten geld”. Het is ook goed mogelijk dat u het zelf gedownload heeft, denk bijvoorbeeld aan een crack, keygenerator of serial code voor een bepaald programma.

  Ook hier maken cybercriminelen gebruik van en bundelen deze illegale software met ransomware virussen. Men download immers veel illegale software en cybercriminelen willen geld verdienen.

  De bottom-line in dit verhaal is eigenlijk, download nooit software zonder deze goed te scannen op virussen en open nooit bijlages van e-mails die er verdacht uitzien.
  Denk aan e-mails van uw bank, sinds wanneer stuurt uw bank bijlages mee met e-mails ?

  Welke ransomware soorten kennen we tot op heden ?

  Er bestaan vele soorten benamingen voor ransomware, echter het komt vaak op twee soorten neer. De ransomware die uw computer of browser blokkeerd en vraagt om geld, of ransomware die u bestanden versleuteld en hiervoor geld vraagt. De laatste, die u bestanden versleuteld is erg vervelend. Als u dit soort ransomware treft is het vaak verloren. De bestanden zijn meestal niet meer terug te halen en betalen aan de criminelen is nutteloos.

  Wat kan ik nog proberen als ik geinfecteerd ben met ransomware ?

  Laten we kort zijn, de kans dat dit werkt is klein, maar het proberen waard. Als u geinfecteerd bent met ransomware die u computer blokkeerd kunt u proberen te starten in veilige modus. Na starten in veilige modus kunt u een scan uitvoeren met Hitman PRO, gratis programma.

  Windows XP en Windows 7

  Windows XP en Windows 7-gebruikers: Start de computer in de veilige modus.

  • Klik op Start, klik op Afsluiten, op Opnieuw opstarten, klik op OK.
  • Tijdens het opstarten van uw computerdrukt u op de F8-toets op je toetsenbord meerdere keren totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows te voorschijn komt.
  • selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden uit de lijst.
  • Log in met het account dat geinfecteerd is met ransomware.
  • Download Hitman-Pro van Surfright en scan uw computer of geinfecteerde bestanden.

  Windows 8

  • Herstart de computer met de Shift-toets ingedrukt.
  • Klik in het scherm wat nu verschijnt op de optie Zie geavanceerde herstelopties
  • Selecteer de optie Problemen oplossen
  • Selecteer de optie geavanceerde opties
  • Selecteer de optie Opstartinstellingen
  • Selecteer Opnieuw opstarten
  • Na het opnieuw opstarten kies nummer 5: veiligemodus met netwerkmogelijkheden inschakelen.
  • Download Hitman-Pro van Surfright en scan uw computer of geinfecteerde bestanden.

  Als u geinfecteerd bent met ransomware die u bestanden versleuteld kunt u de bestanden terug te halen doormiddel van shadow-copies. Dit is een vrij ingewikkelde stap en werkt meestal niet, mocht het wel werken is de ransomware verouderd. De nieuwere versies van ransomware verwijderen shadow-copies. Dit hebben we gezien bij het onderzoeken van ransomware.

  Proberen waard, zie de website van Shadow-copies hoe het programma werkt.

  Hoe voorkom je ransomware ?

  Ransomware voorkom je in eerste instantie door goed op te letten. Echter er bestaat ook software die probeert te helpen tegen ransomware. Niet alleen virusscanners kunnen dat maar er is ook software speciaal gericht op ransomware. Namelijk HitmanPRO.Alert en EasySync Cryptomonitor.

  Om uw computer te beschermen tegen ransomware die u bestanden probeert te versleuten, gebruiken we meestal gerenommeerde antivirus en anti-spyware programma’s zoals HitmanPRO. Als extra bescherming methode, kunt u programma’s, genaamd HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die group-policy’s gebruiken in het register om ransomware te blokkeren.

  HitmanPRO.Alert

  ’s Werelds meest uitgebreide real-time beveiligingssoftware zonder virushandtekeningen. Deze oplossing is voor iedereen die onmiddellijk bescherming verwacht tegen de nieuwste digitale bankrovers, cryptolockers, ransomware, softwarelekken en exploit-aanvallen van cybercriminelen of (overheids-) hackers.

  Download HitmanPRO Alert

  hitmanpro alert

  EasySync Cryptomonitor

  EasySync Cryptomonitor scant en analyseert de processen op uw computer. Als EasySync Cryptomonitor processen detecteerd die mogelijk ransomware zijn dan worden deze processen gestopt en meteen geblokkeerd voor een volgende keer.

  {verwijderd – deze software is niet meer beschikbaar}

  easysync cryptomonitor

   

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere...

  Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken...

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x