Ransomware verwijderen – Informatie en Instructie


Ransomware verwijderen, het klinkt mooi. Hoe mooi het ook klinkt, tot op heden, op het moment van schrijven: kun je ransomware niet verwijderen. Helaas niet, echter wij raden u ook nooit en te nimmer enige cent te betalen aan deze cybercriminelen. Het zal u namelijk niet helpen, ze innen het geld en de bestanden worden nooit vrijgegeven.

Ransomware verspreid zich vaak lang over het internet, op het moment dat u getroffen wordt door ransomware kan de maker alweer met een nieuwe versie bezig zijn, betalen is daarom nutteloos. 

Hoe raakt men besmet met Ransomware ?

Ransomware virussen infiltreren de computer vaak via besmette e-mails. Deze e-mails, bijvoorbeeld: zogenaamd van uw bank bevatten een bijlage. Het is deze bijlage die u computer blokkeerd en vraagt om ransom “smarten geld”. Het is ook goed mogelijk dat u het zelf gedownload heeft, denk bijvoorbeeld aan een crack, keygenerator of serial code voor een bepaald programma.

Ook hier maken cybercriminelen gebruik van en bundelen deze illegale software met ransomware virussen. Men download immers veel illegale software en cybercriminelen willen geld verdienen.

De bottom-line in dit verhaal is eigenlijk, download nooit software zonder deze goed te scannen op virussen en open nooit bijlages van e-mails die er verdacht uitzien.
Denk aan e-mails van uw bank, sinds wanneer stuurt uw bank bijlages mee met e-mails ?

Welke ransomware soorten kennen we tot op heden ?

Er bestaan vele soorten benamingen voor ransomware, echter het komt vaak op twee soorten neer. De ransomware die uw computer of browser blokkeerd en vraagt om geld, of ransomware die u bestanden versleuteld en hiervoor geld vraagt. De laatste, die u bestanden versleuteld is erg vervelend. Als u dit soort ransomware treft is het vaak verloren. De bestanden zijn meestal niet meer terug te halen en betalen aan de criminelen is nutteloos.
Wat kan ik nog proberen als ik geinfecteerd ben met ransomware ?

Laten we kort zijn, de kans dat dit werkt is klein, maar het proberen waard. Als u geinfecteerd bent met ransomware die u computer blokkeerd kunt u proberen te starten in veilige modus. Na starten in veilige modus kunt u een scan uitvoeren met Hitman PRO, gratis programma.

Windows XP en Windows 7

Windows XP en Windows 7-gebruikers: Start de computer in de veilige modus.

 • Klik op Start, klik op Afsluiten, op Opnieuw opstarten, klik op OK.
 • Tijdens het opstarten van uw computerdrukt u op de F8-toets op je toetsenbord meerdere keren totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows te voorschijn komt.
 • selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden uit de lijst.
 • Log in met het account dat geinfecteerd is met ransomware.
 • Download Hitman-Pro van Surfright en scan uw computer of geinfecteerde bestanden.

Windows 8

 • Herstart de computer met de Shift-toets ingedrukt.
 • Klik in het scherm wat nu verschijnt op de optie Zie geavanceerde herstelopties
 • Selecteer de optie Problemen oplossen
 • Selecteer de optie geavanceerde opties
 • Selecteer de optie Opstartinstellingen
 • Selecteer Opnieuw opstarten
 • Na het opnieuw opstarten kies nummer 5: veiligemodus met netwerkmogelijkheden inschakelen.
 • Download Hitman-Pro van Surfright en scan uw computer of geinfecteerde bestanden.

Als u geinfecteerd bent met ransomware die u bestanden versleuteld kunt u de bestanden terug te halen doormiddel van shadow-copies. Dit is een vrij ingewikkelde stap en werkt meestal niet, mocht het wel werken is de ransomware verouderd. De nieuwere versies van ransomware verwijderen shadow-copies. Dit hebben we gezien bij het onderzoeken van ransomware.

Proberen waard, zie de website van Shadow-copies hoe het programma werkt.

Hoe voorkom je ransomware ?

Ransomware voorkom je in eerste instantie door goed op te letten. Echter er bestaat ook software die probeert te helpen tegen ransomware. Niet alleen virusscanners kunnen dat maar er is ook software speciaal gericht op ransomware. Namelijk HitmanPRO.Alert en EasySync Cryptomonitor.

Om uw computer te beschermen tegen ransomware die u bestanden probeert te versleuten, gebruiken we meestal gerenommeerde antivirus en anti-spyware programma’s zoals HitmanPRO. Als extra bescherming methode, kunt u programma’s, genaamd HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die group-policy’s gebruiken in het register om ransomware te blokkeren.

HitmanPRO.Alert

‘s Werelds meest uitgebreide real-time beveiligingssoftware zonder virushandtekeningen. Deze oplossing is voor iedereen die onmiddellijk bescherming verwacht tegen de nieuwste digitale bankrovers, cryptolockers, ransomware, softwarelekken en exploit-aanvallen van cybercriminelen of (overheids-) hackers.

Download HitmanPRO Alert

hitmanpro alert

EasySync Cryptomonitor

EasySync Cryptomonitor scant en analyseert de processen op uw computer. Als EasySync Cryptomonitor processen detecteerd die mogelijk ransomware zijn dan worden deze processen gestopt en meteen geblokkeerd voor een volgende keer.

Download EasySync Cryptomonitor

easysync cryptomonitor

 

Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie