Safari herstellen naar standaard waarden

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Safari herstellen naar standaardwaardes Er komt een keer een moment dat u ervoor kiest om de browser van Apple genaamd Safari te herstellen naar standaard waarden. Veel voorkomende problemen zijn het langzamer worden van de Safari browser omdat er teveel extensies worden geïnstalleerd of een alsmaar vervelende popup die u verveeld tijdens het surfen op het internet.

Indien u ervoor kiest om de Safari browser te herstellen kunt u dit doen op maar een manier, maar met meerdere opties om ook specifieke onderdelen te bewaren of juist te verwijderen.

In deze instructie zal ik u toelichten hoe u Safari kunt herstellen naar standaard waarden en kort samengevat per optie wat u verwijderd en het gevolg van het verwijderen van deze gegevens of onderdeel.


Safari herstellen naar standaard waarden

deze instructie is geüpdatet op 20 maart 2017.

Vanaf Safari 8.0 is er geen duidelijke en eenvoudige reset knop meer te vinden in de MacOS Safari voorkeuren. Het enige wat je kunt doen is de cache verwijderen en je browser-historie verwijderen. Als je echt problemen ondervind, dan biedt Apple via Safari geen Reset functie.

Echter, er is een manier om Safari wel te herstellen naar fabriekswaarden. Dit vereist ook geen technische kennis, maar de manier waarop word zeker niet ondersteund door Apple.

Als u problemen ondervind met Safari en wilt deze volledig (alles) herstellen naar standaard waarden (“fabriekswaarden”) volgt u dan onderstaande stappen.

U dient Safari te sluiten, het is daarom handig de onderstaande tekst naar een tekst editor te kopieren. Of deze pagina te openen in een andere browser.
Link: https://www.pc-tips.info/tips/safari-herstellen-naar-standaard-waarden/

  • Druk tegelijk de CMD+Spatiebalk in op uw toetsenbord.
  • Voer in het zoek veld: Terminal
  • Er verschijnt een command-line programma, dit is Terminal.
  • Voer hier het volgende in – via > kopieren en plakken. Kopieer onderstaande tekst.
rm -rf ~/Library/Safari/;rm -rf ~/Library/Saved\ Application\ State/com.apple.Safari*;rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.Safari*;rm -rf ~/Library/Cookies/com.apple.Safari*;rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.Safari*
  • klik in het Terminal venster, rechtermuisknop en kies voor Plak.
  • Druk op Enter.
  • Herstart Safari.
  • Safari is nu volledig hersteld naar standaard fabrieks waarden.

Vragen of opmerkingen? Onderaan deze instructie horen we graag van U.

Wis geschiedenis
Als u de optie wis geschiedenis aanvinkt dan wordt de historie van u zoekopdrachten en bezochte websites gewist. Het automatisch aanvullen van een eerder bezochte website in de adresbalk is hiermee ook gewist.

Stel Top Sites opnieuw in
Top Sites is een overzicht van de meest bezochte websites met de Safari browser. U krijgt een overzicht waarin zogenaamde thumbnails zijn gesorteerd en met een klik op de thumbnail (een thumbnail is een voorbeeld van de eerder bezochte pagina in klein formaat) surft u snel naar deze pagina. Het spreekt nu voor zich dat als u de optie Stel Top Sites opnieuw in aanvinkt, u de Top Sites opnieuw instelt en deze allemaal worden gewist. U kunt ze ook een voor een wissen door op de (X) in een thumbnail te klikken. Persoonlijk vind ik dit een erg fijne optie in de Safari browser.

Verwijder alle voorvertoningen van webpagina’s
Safari bewaard voor vertoningen van websites. Deze verwijderd u als deze optie aanvinkt bij het opnieuw instellen van Safari naar standaard waarden.

Stel alle locatiewaarschuwingen opnieuw in
Als u websites toegang heeft gegeven om u locatie automatisch te bepalen dan worden deze locatie gegevens gewist en dient de pagina die deze locatie gegevens wil opslaan u opnieuw toestemming te vragen.

Stel alle websitemeldingen opnieuw in
Websites die gebruik maken van het berichtencentrum in Apple OSX worden opnieuw ingesteld. Berichtencentrum in Apple OSX is een notificatie systeem, hiermee wordt u voorzien op de desktop van informatie in de vorm van een popup.

Verwijder alle websitegegevens
Cookie’s en overige website gegevens zoals java applets en tijdelijke flash bestanden worden gewist, als u een pagina bezoekt die gebruik maakt van deze onderdelen dan dienen deze onderdelen opnieuw te worden gedownload en opgeslagen.

Verwijder bewaarde namen en wachtwoorden
Heeft u automatisch aanmelden of het automatisch opslaan van een gebruikersnaam en wachtwoord op een pagina toegepast, dan worden deze hersteld en dient u de volgende keer uw gegevens op dit soort pagina’s opnieuw in te vullen.

Verwijder andere automatisch ingevulde formuliertekst
Heeft u pagina’s toestemming gegevens om u gegevens te bewaren, denk aan naw gegevens dan worden deze gewist en dient u deze bij een volgend bezoek opnieuw in te vullen.

Wis de lijst ‘Downloads’
Al uw gedownloade onderdelen die via Safari zijn gedownload worden gewist in de Downloads lijst. Hiermee worden de bestanden zelf niet verwijderd alleen de lijst met u download historie. Downloads dient u handmatig te verwijderen.

Sluit alle Safari-vensters
Spreekt voor zich, sluit alle actieve Safari vensters.

Succes!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

455 Artikelen298 REACTIES

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
ComputerComputer
1
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x