More
  Startpagina Handige tips Tips voor een snellere website en pagina (SEO tips)

  Tips voor een snellere website en pagina (SEO tips)

  Zoals u wellicht weet, gebruiken Google (en andere zoekmachines) de laad snelheid van uw pagina’s als een ranking factor bij het bepalen waar ze uw website moet plaatsen in SERPs (Resultatenpagina’s van de zoekmachine).┬áDat betekend dat als u meer bezoekers wilt krijgen u snelle pagina’s en snelle hosting nodig hebt.

  Het belangrijk om in uw achterhoofd te houden welke bezoekers u aan wilt trekken. Wilt u Nederlandse bezoekers, dan plaatst u de website op hosting bij een snel Nederlands hosting bedrijf. Wenst u echter bezoekers uit bijvoorbeeld Amerika (USA), dan plaatst u het domein en hosting bij een sneller Amerikaanse hoster.

  Daarmee heeft u voor uw bezoekers de kortste afstand tot de server en de snelste verbinding.

  Hierbij een aantal tips voor snelle hosting en snelle laadtijden van uw pagina(s)

  • Zorg dat u de website niet overbelast, niet teveel websites op een hosting pakket.
  • Als u meer dan 30.000 unique bezoekers heeft per maand, kijk dan ook eens naar een VPS of Cloud server. Deze servers zijn vaak sneller, en betere performance en laadtijden is altijd goed voor SEO.
  • Gebruik software om de laadsnelheid van uw website en pagina te meten, Google Pagespeed, of Pingdom Tools. Hiermee kunt u ook vergelijken hoe u website presteerd tegenover andere websites.

  Code kwaliteit van uw website

  Persoonlijk vind ik dit een ondergeschikt onderwerp. Veel websites gebruiken tegenwoordig CMS systemen zoals WordPress of Yoomla. Als u een thema installeert die niet goed gecodeerd is, dan kan dit uw website aanzienlijk vertragen. Ik raad dan ook niet aan om klakkeloos een thema te installeren maar goed te kijken naar de recente reviews en of het thema SEO geoptimaliseerd is.

  Kwaliteit van de Webhosting en de bandbreedte

  Bij het selecteren van uw hosting kunt u flinke stappen maken als het gaat om de performance van uw website. In het begin heb ik al aangegeven dat als u specifieke landen aan het nastreven bent, bijvoorbeeld bezoekers uit de USA. U uw website dus het beste bij een Amerikaanse hoster kunt plaatsen.

  Dit geldt ook voor Nederlandse hosters. Een belangrijke rankings factor is de techniek HTTP/2, SSL certificaat en (op dit moment van schrijven) PHP versie 7.0 of hoger. Een combinatie van deze factoren maakt uw website aanzienlijk sneller dan de concurrentie.

  Het is echter wel dat het hosting bedrijf deze techniek moet ondersteunen. Bij de keuzen van de kwaliteit van de webhoster hebben we het dus over locatie en technieken die men gebruikt om de website te optimaliseren.

  Mocht u huidige hosting deze techniek nog niet ondersteunen, kies dan voor een andere hosting of gebruik een Content Delivery Network (CDN). Hiermee worden bepaalde bestanden (die u kiest) verzonden via een CDN en niet meer vanaf uw server.

  Deze verbindingen zijn vaak sneller, ondersteunen compressie en HTTP/2 techniek. Hier zitten echter wel kosten aan.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere...

  Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken...

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x