Tips voor een snellere website en pagina (SEO tips)
Zoals u wellicht weet, gebruiken Google (en andere zoekmachines) de laad snelheid van uw pagina’s als een ranking factor bij het bepalen waar ze uw website moet plaatsen in SERPs (Resultatenpagina’s van de zoekmachine). Dat betekend dat als u meer bezoekers wilt krijgen u snelle pagina’s en snelle hosting nodig hebt.

Het belangrijk om in uw achterhoofd te houden welke bezoekers u aan wilt trekken. Wilt u Nederlandse bezoekers, dan plaatst u de website op hosting bij een snel Nederlands hosting bedrijf. Wenst u echter bezoekers uit bijvoorbeeld Amerika (USA), dan plaatst u het domein en hosting bij een sneller Amerikaanse hoster.

Daarmee heeft u voor uw bezoekers de kortste afstand tot de server en de snelste verbinding.

Hierbij een aantal tips voor snelle hosting en snelle laadtijden van uw pagina(s)

  • Zorg dat u de website niet overbelast, niet teveel websites op een hosting pakket.
  • Als u meer dan 30.000 unique bezoekers heeft per maand, kijk dan ook eens naar een VPS of Cloud server. Deze servers zijn vaak sneller, en betere performance en laadtijden is altijd goed voor SEO.
  • Gebruik software om de laadsnelheid van uw website en pagina te meten, Google Pagespeed, of Pingdom Tools. Hiermee kunt u ook vergelijken hoe u website presteerd tegenover andere websites.

Code kwaliteit van uw website

Persoonlijk vind ik dit een ondergeschikt onderwerp. Veel websites gebruiken tegenwoordig CMS systemen zoals WordPress of Yoomla. Als u een thema installeert die niet goed gecodeerd is, dan kan dit uw website aanzienlijk vertragen. Ik raad dan ook niet aan om klakkeloos een thema te installeren maar goed te kijken naar de recente reviews en of het thema SEO geoptimaliseerd is.

Kwaliteit van de Webhosting en de bandbreedte

Bij het selecteren van uw hosting kunt u flinke stappen maken als het gaat om de performance van uw website. In het begin heb ik al aangegeven dat als u specifieke landen aan het nastreven bent, bijvoorbeeld bezoekers uit de USA. U uw website dus het beste bij een Amerikaanse hoster kunt plaatsen.

Dit geldt ook voor Nederlandse hosters. Een belangrijke rankings factor is de techniek HTTP/2, SSL certificaat en (op dit moment van schrijven) PHP versie 7.0 of hoger. Een combinatie van deze factoren maakt uw website aanzienlijk sneller dan de concurrentie.
Het is echter wel dat het hosting bedrijf deze techniek moet ondersteunen. Bij de keuzen van de kwaliteit van de webhoster hebben we het dus over locatie en technieken die men gebruikt om de website te optimaliseren.

Mocht u huidige hosting deze techniek nog niet ondersteunen, kies dan voor een andere hosting of gebruik een Content Delivery Network (CDN). Hiermee worden bepaalde bestanden (die u kiest) verzonden via een CDN en niet meer vanaf uw server.

Deze verbindingen zijn vaak sneller, ondersteunen compressie en HTTP/2 techniek. Hier zitten echter wel kosten aan.
Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie