More
  Startpagina Handige tips Torpig virus verwijderen (Instructie voor Ziggo brief)

  Torpig virus verwijderen (Instructie voor Ziggo brief)

  Torpig virus verwijderenTorpig virus, ook wel bekend als Sinowal of Anserin wordt voornamelijk verspreid samen met de Mebroot rootkit, en is een botnet virus. Verspreid door trojan horse (trojaans paard) virussen. Torpig omzeilt anti-virus applicaties door het gebruik van rootkit-technologie en zoekt in het geïnfecteerde systeem naar inlog gegevens, wachtwoorden etc om de cybercriminelen toegang te geven tot een allerlei van applicaties en persoonlijke gegevens. Het is een zeer geavanceerd stuk malware wat puur en alleen uit is op persoonlijke gegevens om er uiteindelijk misbruik van te maken.

  Het Torpig virus is zo geavanceerd dat het data kan veranderen op uw computer door u persoonlijke gegevens te laten invoeren om zo toegang te krijgen tot uw bankrekening bijvoorbeeld. Daarnaast kan het ook man in the middle attacks uitvoeren om persoonlijk data tijdens het internetten te ontfutselen. Het virus heeft zich ergens in 2007 ontwikkeld en wordt tot op heden nog steeds ingezet om persoonlijk gegevens te verkrijgen via verschillende wegen. Een bekend onderdeel van het Torpig virus is het Theola component, oftewel het Win32/Theola component wat zich tegen uw browser installeert als extensie, plugin, addon of Browser Helper Object. Het installeert zich vaak onder de naam: Default Plug-in met een specifiek versie nummer achter de extensie. Deze extensie zorgt ervoor dat de persoonlijk gegevens via uw browser worden verzonden naar de cybercriminelen.

  Wij raden u aan om computer te scannen met AdwCleaner, MalwareBytes Anti-Malware en HitmanPRO om uw computer volledig op te schonen van schadelijke extensies, rootkit’s zoals Torpig, Sinowal of Anserin te detecteren en te verwijderen. Let op, deze instructie werkt en is niet bedoeld om software te verkopen die niet werkt, zoals sommige sites wel pretenderen!

  Torpig virus verwijderen

  Stap 1 – Kwaadaardige Browser Extensies verwijderen

  Download AdwCleaner

  Start AdwCleaner.exe door met de rechter muisknop op AdwCleaner.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren

  torpig virus verwijderen

  Middels AdwCleaner gaan we nu scannen op adware, reclame, popups en toolbars, browser helper objects of extensies in de browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Dit kunt u doen door op de knop Scan te klikken. Door op Scan te klikken gaat AdwCleaner eerst opsommen wat er aan ongewenste reclame is geinstalleerd tegen uw favoriete browser. Na de scan kunt u doormiddel van het uitvinken van een gevonden item het item uitsluiten van het verwijder proces.

  torpig virus verwijderen

  De browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox zijn nu gescand op enige vorm van ongewenste adware e.d. Als u geen items wenst te ontsluiten van het verwijder proces kunt u de browser(s) nu gaan opschonen door op de knop Clean te drukken.

  torpig virus verwijderen

  Hierna dient u nog een aantal keer op OK te klikken en zal de computer worden herstart. Na de herstart zal in Windows 7 en in Windows 8 een logbestand openen met het volledige detectie en verwijder proces van AdwCleaner. Let wel in Windows 8 dient u eerst naar de Desktop modus over te schakelen om het logbestand AdwCleaner te zien. Dit doet u door op de Windows toets + D te tikken op uw toetsenbord.

  torpig virus verwijderen

  Stap 2 – Scannen op Rootkit’s met MalwareBytes Anti-Malware

  Download MalwareBytes Anti-Malware (Gratis voor 14 dagen incl. verwijdering)

  • Installeer MalwareBytes Anti-Malware zoals aangegeven in het installatie proces
  • Update MalwareBytes Anti-Malware tijdens het installatie proces
  • Select volledige scan uit en klik op de SCAN knop.
  • Dit scan proces kan even duren…

  Torpig virus verwijderen

  Stap 3 – Scannen op geinfecteerde bestanden met Cloud scanner HitmanPRO

  HitmanPRO is geweldige software omdat het gebruik maakt van verschillende definitief van Antivirus software, McAfee een Bitdefender, Emsisoft bijvoorbeeld.
  Hiermee is het detectie ratio van een virus zeer hoog! Geweldige software, gratis voor 30 dagen incl. verwijdering van de gedetecteerde bestanden.

  Download HitmanPRO (Gratis software)

  • Installeer HitmanPRO zoals aangegeven in het installatie proces
  • HitmanPRO zal zich updaten naar de laatste versie
  • HitmanPRO gaat automatisch zoeken naar schadelijke software als virussen, keyloggers, rootkit’s, adware etc.
  • Na detectie kunt u de gevonden schadelijke bestanden gratis verwijderen.

  torpig virus verwijderen met hitmanpro

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...