Hoe Wallstreet Market ten onder ging en blijft – PC-Tips.info
Wallstreet market, de op een na grootste marktplaats op het darkweb. Sinds 2 mei 2019 is Wallstreet Market offline, de drie beheerders van deze online marktplaats zijn opgepakt in Duitsland door de duitse en europese politie.

Echter, wat heeft de beheerders van Wallstreet market de “das omgedaan”. Elke transactie is te herleiden, zo ook transacties met Bitcoins en Monero op het darkweb (tor-netwerk) zelfs na coin tumbling.

Een week voor dat Wallstreet market offline gehaald werd door de Europese online opsporingsdienst gingen er geruchten dat de beheerders onderhoud aan het plegen waren aan WSM.

Dit onderhoud (aldus de beheerders) bleek achteraf een exit-scamming truc te zijn. Exit scamming houdt in dat de beheerders die het tijdelijk bitcoin-adres beheerde waar een ieder gebruiker van WSM zijn online valuta naartoe zond wordt verplaatst naar een ander bitcoin adres.

wallstreet market opgepakt

Op deze manier probeerde de beheerders dus voordat ze opgepakt werden om het geld weg te sluizen. De beheerders hadden dus in de gaten dat de online opsporingsdiensten hun op de hielen zaten. Dit heeft vrijwel zeker alles te maken met stoppen van Dream Market, een ander online marktplaats voor illegale handel.

Dream Market is half april gestopt met als aankondiging om een nieuwe market begin mei te openen. Gebruikers die gebruik maakte van Dream Market zijn vrijwel allemaal over gegaan op Wallstreet market, hierdoor is WSM exceptioneel snel gegroeid.
Nog een bijzonder aspect aan Wallstreet Market is dat PM’s (personal messages) en aankopen onversleuteld werden toegestuurd aan verkopers. Hierdoor is Wallstreet market aantrekkelijk voor opsporingsdiensten omdat ze weinig tot geen versleutelde berichten hoeven te ontcijferen.

Het oprollen van de Wallstreet Market is een ander incident in een inmiddels bekend patroon van darkweb markten. Daarom aan een ieder die een Wallstreet variant gaat gebruiken, gebruik PGP en bij technische problemen of onderhoud aan de market, wegwezen!
Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddelde: 5,00 van de 5)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie