More
  Startpagina Handige tips Hoe Wallstreet Market ten onder ging en blijft - PC-Tips.info

  Hoe Wallstreet Market ten onder ging en blijft – PC-Tips.info

  Wallstreet market, de op een na grootste marktplaats op het darkweb. Sinds 2 mei 2019 is Wallstreet Market offline, de drie beheerders van deze online marktplaats zijn opgepakt in Duitsland door de duitse en europese politie.

  Echter, wat heeft de beheerders van Wallstreet market de “das omgedaan”. Elke transactie is te herleiden, zo ook transacties met Bitcoins en Monero op het darkweb (tor-netwerk) zelfs na coin tumbling.

  Een week voor dat Wallstreet market offline gehaald werd door de Europese online opsporingsdienst gingen er geruchten dat de beheerders onderhoud aan het plegen waren aan WSM.

  Dit onderhoud (aldus de beheerders) bleek achteraf een exit-scamming truc te zijn. Exit scamming houdt in dat de beheerders die het tijdelijk bitcoin-adres beheerde waar een ieder gebruiker van WSM zijn online valuta naartoe zond wordt verplaatst naar een ander bitcoin adres.

  wallstreet market opgepakt

  Op deze manier probeerde de beheerders dus voordat ze opgepakt werden om het geld weg te sluizen. De beheerders hadden dus in de gaten dat de online opsporingsdiensten hun op de hielen zaten. Dit heeft vrijwel zeker alles te maken met stoppen van Dream Market, een ander online marktplaats voor illegale handel.

  Dream Market is half april gestopt met als aankondiging om een nieuwe market begin mei te openen. Gebruikers die gebruik maakte van Dream Market zijn vrijwel allemaal over gegaan op Wallstreet market, hierdoor is WSM exceptioneel snel gegroeid.

  Nog een bijzonder aspect aan Wallstreet Market is dat PM’s (personal messages) en aankopen onversleuteld werden toegestuurd aan verkopers. Hierdoor is Wallstreet market aantrekkelijk voor opsporingsdiensten omdat ze weinig tot geen versleutelde berichten hoeven te ontcijferen.

  Het oprollen van de Wallstreet Market is een ander incident in een inmiddels bekend patroon van darkweb markten. Daarom aan een ieder die een Wallstreet variant gaat gebruiken, gebruik PGP en bij technische problemen of onderhoud aan de market, wegwezen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...