Optimaliseer de advertentie- en pagina-laadtijd

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u een website bezoekt en deze website is traag, dan is het normaal dat gebruikers en u mogelijk ook afhaakt na een seconde of twee. De website wordt dan gesloten of vervangen door een ander. Google en andere zoekmachine’s wijzigen hun algoritme constant om de snelste en meest relevante content bovenaan in hun zoekmachines weer te geven.

Het is voor een website beheerder dan ook van wezenlijk belang om hun website te optimaliseren voor gebruikersgemak en snelheid. Een kan zich een probleem met snelheid voordoen als de website volstaat met advertenties.

Advertenties kunnen uw website aanzienlijk vertragen. Google heeft een policy opgesteld waaraan adverteerders zich moeten houden om de advertenties zo goed mogelijk weer te geven op websites. Denk hierbij aan, kleine advertenties, compressie en bepaalde code.

Hierbij een aantal tips om te voorkomen dat een website word vertraagd door advertenties

Beperk het aantal advertenties op een pagina

Als U een pagina heeft gebouwd en deze pagina staat vol met advertenties dan zullen deze advertenties de pagina aanzienlijk vertragen. Elke KB aan data die extra geladen moet worden is een vertraging. Het is dus belangrijk om uw advertenties te beperken, en in plaats er veel van te plaatsen, de advertenties strategisch te plaatsen.
Een snellere website krijgt meer bezoekers, en meer advertentie inkomsten.

Gebruik asynchrone advertentiecodes

Voordeel van het gebruik van asynchrone advertentiecode is dat advertenties hiermee afzonderlijk kunnen laden van de rest van uw pagina. Als er een probleem is met het langzaam laden van een advertentieblok, is het niet van invloed op de rest van de pagina. Dit is van cruciaal belang om de laadtijd laag te houden.

Minimaliseer trage advertentie netwerken

Advertentienetwerken houden hun code en advertenties geoptimaliseerd en laden snel, echter niet allemaal. Dit kan de pagina ervaring en de advertentie-inkomsten verminderen.
Het is het beste om trage advertentie netwerken te stoppen of hun gebruik zo veel mogelijk te beperken.

Zodra u het advertentie netwerk identificeert die langzame pagina’s veroorzaakt, kunt u het verwijderen of vervangen door een snellere. Dit is echter wel een hele klus en vereist enige kennis.

Beperk de grootte van advertentie afbeeldingen

Indien u bij het advertentie netwerk invloed heeft op de afbeeldingen die worden weergegeven op uw site, dan is het raadzaam om deze te beperken in KB grootte. U kunt afbeeldingen verkleinen door compressie toe te passen. Het is echter zo dat o.a. bij Adsense de website beheerder geen invloed heeft op de afbeeldingen die worden weergeven.

Optimaliseer de pagina in zijn geheel

Gebruik Google PageSpeed, Pingdom Tools of Gmetrix om de laadsnelheid van uw website te meten en identificeer trage onderdelen. Het is raadzaam om te kijken naar externe onderdelen die de website probeerd te laden.

Als u afbeeldingen gebruikt op uw website, plaats deze dan op uw server en laad ze niet extern van andere websites. Ten eerste dit is leeching en kost de ander bandbreedte, u heeft geen invloed het bestaan van de afbeelding en het vertraagd uw site enorm.

Ditzelfde geldt ook voor CSS en JS weergaves, laad deze altijd lokaal op uw server. In principe geldt dit voor alle inhoud.

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓