More
  Startpagina Handige tips Geef Windows 10 een Mac OS uiterlijk met deze tip! - PC-Tips.info

  Geef Windows 10 een Mac OS uiterlijk met deze tip! – PC-Tips.info

  Hoe kunt U Windows 10 eruit laten zien als MacOS? De vraag is, waarom zou U Windows 10 een Mac uiterlijk willen geven? Gewoon omdat het kan? Omdat Windows 10 er saai uitziet of omdat het er erg goed uitziet en ook nog eens functioneel werkt?

  Het laatste, Windows 10 eruit laten zien als Mac ziet er fantastisch uit, en het werkt erg goed. Als U nog geen Mac gewend was dan gaat met de stappen in dit artikel snel wennen, qua uiterlijk dan he ๐Ÿ˜‰

  Het is best wat werk om Windows eruit te laten zien als Mac, en daarom voordat we verder gaan raad ik u aan om een back-up te maken van Windows 10. Als u een herstel back-up maakt kunt u ten alle tijden simpel terug naar Windows 10 zoals voor de installatie van het Mac thema.

  De volgende onderstaande afbeelding laat u zien hoe Windows 10 eruit komt te zien na het uitvoeren van de stappen in deze instructie.

  windows 10 mac uiterlijk

  Er wordt in Windows 10 een menu aan de bovenzijde geplaatst, aan de rechterkant vind u het notificatie center zoals in Mac OS en onderaan ziet u een Dock.

  Windows 10 uiterlijk veranderen naar Mac

  Om te beginnen dient u de installatie bestanden te downloaden. Deze bestanden heb ik verzameld om Windows om te bouwen naar een Mac uiterlijk. Alle bestanden zijn gratis en ik heb ze getest voordat ik de bestanden aanbood in deze instructie.

  Download de bestanden en pak het zip-bestand uit in een map genaamd: Windows10MacUiterlijkBestanden. Zorg er ook voor dat u administrator bent in Windows 10, anders kunt u geen wijzigingen aanbrengen in Windows 10.

  Mac achtergrond instellen

  Het eerste wat we gaan doen is het instellen van een Mac achtergrond.

  In de uitgepakte bestanden in map Windows10MacUiterlijkBestanden zoek naar bestand: MacOS Sierra achtergrond.jpg.
  Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer “als bureaubladachtergrond gebruiken”.

  Nexus installeren

  Zoek bestand: Nexus.zip en pak het bestand uit. Selecteer Nexus.exe en installeer Nexus door het installatie proces te volgen. U hoeft geen aanpassingen te doen tijdens installatie.

  Er verschijnt nu een Nexus Dock bovenaan in Windows 10.

  nexus dock windows 10

  Mac Dock installeren

  Zoek naar bestand: MacOS Dock voor Nexus.zip en pak het bestand uit. In de MacOS Dock voor Nexus map ga naar de map Skin MacOS Sierra 4 en dan naar map Font San Francisco. Dubbelklik op het lettertype bestand en kies voor Installeren.

  mac lettertype installeren

  In de volgende stap dient u een nieuw Windows verkenner venster te openen. U dient het al geopende verkenner venster wat u nog open heeft open te laten, er dienen twee verkenners geopend te zijn.

  In het nieuwe Windows Verkenner venster gaat u naar de volgende map: C:\Users\Public\Documents\Winstep\NeXuS\ of anders: Documenten > WinStep > Nexus.

  In het venster wat u nog open had na de installatie van het lettertype gaat u een map terug. Zorg dat u map: Windows10MacUiterlijkBestanden\MacOS Dock voor Nexus\Skin macOS Sierra 4\ open heeft.

  Kopieer de map “MacOS Sierra 4” naar “Backgrounds”, zie afbeelding.

  nexus bestanden kopieren

  Kopieer nu bestand: indicator d.png naar de map Indicators. In het venster met de map Indicators, ga naar de c:\ schijf en maak een nieuwe map genaamd “Dock”.

  mac systeem iconen kopieren

  Ga nu terug naar de map waar alle bestanden staan (Windows10MacUiterlijkBestanden). Pak het bestand: numix_circle_for_windows.zip uit.

  Open de map: numix_circle_for_windows en kopieer de map “PNG” naar C:\Dock.

  Nexus herstellen

  Sluit alle open Windows Verkenner vensters. Bovenaan in Windows klik op Nexus, in Nexus ga naar tabblad Advanced. Onderaan bij Maintenance klik op Restore en selecteer bestand: wsbackup.wbk in de Windows10MacUiterlijkBestanden map.

  nexus herstellen

  Rain Meter installeren

  In de map Windows10MacUiterlijkBestanden vind u een installatie bestand voor RainMeter genaamd: Rainmeter-4.3.exe.
  Installeer RainMeter door het installatie proces te volgen.

  Helemaal rechts onder in de Mac Dock die nu verschijnt ziet u een icoon met een vraagteken genaamd “System Tray Icon”.

  mac dock voor windows

  In de map: Windows10MacUiterlijkBestanden vind u een bestand: Task icon.png, sleep deze afbeelding op het vraagteken icoon in de Mac Dock.ย Door het vervangen van dit icoon kunt u de taskbar makkelijker identificeren.

  Rain Meter skins installeren

  Sluit alle open Windows Verkenner vensters. Er is nu nog een venster open van Rain Meter. Klik met de rechtermuisknop midden in het Rain Meter venster.
  Selecteer Skin uitladen uit het menu.

  rainmeter skin uitladen

  Rechtsboven in ziet u de tijd, system en disks. Klik ook hier met de rechtermuisknop op elke onderdeel en selecteer: skin uitladen.
  Zorg dat alle Rain Meter skins weg zijn uit het scherm.

  Windows bureaublad iconen verbergen

  Klik met de rechtermuisknop op het Windows Bureaublad, selecteer Beeld > Bureaubladpictogrammen weergeven en zet deze uit. Er worden nu geen pictogrammen meer weergegeven op het Bureaublad van Windows 10.

  Mac Rain Meter thema installeren voor Windows

  Open in een nieuw Windows verkenner venster de map: Windows10MacUiterlijkBestanden (weet u nog, de map waar alle bestanden uit het gedownloade zip-bestand zijn uitgepakt).

  In deze map staat een bestand: yosemite_menu_bar.rmskin. Dubbelklik op dit yosemite_menu_bar.rmskin bestand om het Mac thema te installeren voor RainMeter.

  mac rainmeter skin installeren

  Klik op Install om het thema te installeren.

  Na de installatie van het Mac thema voor Rain Meter, klikt u helemaal rechtsboven in op het “notificatie center” icoon zoals op een Mac.
  Selecteer daarna Themes uit het menu, en selecteer het transparent thema, zie afbeelding.

  transparant thema installeren windows mac

  Blijf in het notificatie center menu, en klik nu op Font, in het Font menu selecteer Roboto 11px.

  mac lettertype installeren in windows 10

  Sluit nu het notificatievenster.

  Daar is het, een Mac thema voor Windows 10.

  Ik wens u veel plezier met uw nieuwe Mac ๐Ÿ˜‰ geniet ervan!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x