Windows 10 update 1909 (November 2019) – Wat is er nieuw?

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Windows 10 update 1909. In dit artikel ga ik in op wat er nieuw is in Windows 1909, ook bekend als de November 2019 update.

Om te beginnen hebben Windows 10 gebruikers de Mei 2019 update nodig om te kunnen updaten naar Windows versie 1909.

Update 1909 is een incremental update wat zoiets betekend als een aanvulling op een al bestaande update. Er is geen complete Windows 10 herinstallatie nodig. Dat maakt de november 2019 update een kleine update, en een toevoeging of verbetering op de update van Mei 2019.

Wat is er nieuw Windows update 1909 (November 2019)

Meldingen beheren

Meldingen kunnen beheerd worden door op het meldingen icoon te klikken in de Windows taakbalk. Klik op Meldingen beheren om de meldingen en acties instellen te openen.

meldingen beheren windows 10

Start menu

Het start menu heeft een kleine aanpassing ondergaan. Als u het start menu opent en met de muis over een onderdeel  gaat dan wordt dit onderdeel automatisch uitgevouwen en getoond. U hoeft dus niet meer op een menu onderdeel te klikken.

Het is een kleine aanpassing, maar wel een handige.

start menu aanpassing windows 10

Kalender evenementen aanmaken vanuit de taakbalk

Als u klikt op de tijd en datum in de taakbalk verschijnt er een nieuw venster. In dit venster kunt u een agenda evenement aanmaken zonder de Kalender applicatie te openen.

kalender evenement toevoegen windows 10

Zoekbalk in Windows verkenner

De zoekbalk in Windows verkenner is nu onderdeel van Windows Search. Dat wil zeggen dat de zoekbalk nu ook kan zoeken in applicatie en one drive. Uw zoekopdrachten die u normaal via de zoekbalk in de taakbalk in Windows deed zijn nu ook zichtbaar in de zoekbalk in het Windows verkenner venster.

zoekbalk windows verkenner windows 1909

Melding geluid

Het is nu mogelijk om het geluid van alle meldingen in Windows 10 update 1909 te dempen. Handig om niet perse het geluid per soort melding te hoeven uitschakelen.

melding geluid dempen windows 10

Overige wijzigingen in Windows 10 update 1909

Om te beginnen biedt de Windows 10 update 1909 een betere batterij duur voor uw apparaat. Dit betreft een aantal processoren die hier zeker van profiteren.

Ook heeft Microsoft een nieuw processor policy geïntroduceerd die ervoor zorgen dat bepaald werk wat door de processor verwerkt moet worden beter verdeeld wordt over cores in de processor.

De Windows 10 update 1909 is geen grote update zoals we dat eerder zagen met update 1903, maar dient door eenieder geïnstalleerd te worden om de Mei 2019 update te verbeteren.

Lees meer tips

Malwarebytes

Malwarebytes is slimmer, sneller en lichter dan ooit tevoren. Bestrijd niet alleen virussen maar maak u ook geen zorgen meer om online bedreigingen. 14 dagen gratis test versie beschikbaar voor windows en Mac.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

417 Artikelen261 REACTIES

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
T.Malone

Kunt u mij helpen? Mijn Laptop (Toshiba) start niet meer op. Waarschijnlijk heb ik zelf een fout gemaakt. Tijdens het installeren van de laatste update heb ik de laptop uitgezet terwijl dat eigenlijk niet mocht. Ik hoor wel als ik de startknop indruk de dvd speler opstarten (gierend geluidje) maar dal lijkt de laptop te blijcven hangen. Ik heb geprobeerd met control/alt/delete de Laptop opnieuw op te starten maar dan verschijnt wel een oplichtend scherm maar da komt er alleen het Toshiba logo in beeld maar verder start de laptop niet door. Ik kan geen schone installatie uitvoeren omdat ik… Lees verder »

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
2
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x