More
  Startpagina Handige tips Windows 10 update 1909 (November 2019) - Wat is er nieuw?

  Windows 10 update 1909 (November 2019) – Wat is er nieuw?

  Windows 10 update 1909. In dit artikel ga ik in op wat er nieuw is in Windows 1909, ook bekend als de November 2019 update.

  Om te beginnen hebben Windows 10 gebruikers de Mei 2019 update nodig om te kunnen updaten naar Windows versie 1909.

  Update 1909 is een incremental update wat zoiets betekend als een aanvulling op een al bestaande update. Er is geen complete Windows 10 herinstallatie nodig. Dat maakt de november 2019 update een kleine update, en een toevoeging of verbetering op de update van Mei 2019.

  Wat is er nieuw Windows update 1909 (November 2019)

  Meldingen beheren

  Meldingen kunnen beheerd worden door op het meldingen icoon te klikken in de Windows taakbalk. Klik op Meldingen beheren om de meldingen en acties instellen te openen.

  meldingen beheren windows 10

  Start menu

  Het start menu heeft een kleine aanpassing ondergaan. Als u het start menu opent en met de muis over een onderdeel  gaat dan wordt dit onderdeel automatisch uitgevouwen en getoond. U hoeft dus niet meer op een menu onderdeel te klikken.

  Het is een kleine aanpassing, maar wel een handige.

  start menu aanpassing windows 10

  Kalender evenementen aanmaken vanuit de taakbalk

  Als u klikt op de tijd en datum in de taakbalk verschijnt er een nieuw venster. In dit venster kunt u een agenda evenement aanmaken zonder de Kalender applicatie te openen.

  kalender evenement toevoegen windows 10

  Zoekbalk in Windows verkenner

  De zoekbalk in Windows verkenner is nu onderdeel van Windows Search. Dat wil zeggen dat de zoekbalk nu ook kan zoeken in applicatie en one drive. Uw zoekopdrachten die u normaal via de zoekbalk in de taakbalk in Windows deed zijn nu ook zichtbaar in de zoekbalk in het Windows verkenner venster.

  zoekbalk windows verkenner windows 1909

  Melding geluid

  Het is nu mogelijk om het geluid van alle meldingen in Windows 10 update 1909 te dempen. Handig om niet perse het geluid per soort melding te hoeven uitschakelen.

  melding geluid dempen windows 10

  Overige wijzigingen in Windows 10 update 1909

  Om te beginnen biedt de Windows 10 update 1909 een betere batterij duur voor uw apparaat. Dit betreft een aantal processoren die hier zeker van profiteren.

  Ook heeft Microsoft een nieuw processor policy geïntroduceerd die ervoor zorgen dat bepaald werk wat door de processor verwerkt moet worden beter verdeeld wordt over cores in de processor.

  De Windows 10 update 1909 is geen grote update zoals we dat eerder zagen met update 1903, maar dient door eenieder geïnstalleerd te worden om de Mei 2019 update te verbeteren.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  T.Malone
  T.Malone
  7 maanden geleden

  Kunt u mij helpen? Mijn Laptop (Toshiba) start niet meer op. Waarschijnlijk heb ik zelf een fout gemaakt. Tijdens het installeren van de laatste update heb ik de laptop uitgezet terwijl dat eigenlijk niet mocht. Ik hoor wel als ik de startknop indruk de dvd speler opstarten (gierend geluidje) maar dal lijkt de laptop te blijcven hangen. Ik heb geprobeerd met control/alt/delete de Laptop opnieuw op te starten maar dan verschijnt wel een oplichtend scherm maar da komt er alleen het Toshiba logo in beeld maar verder start de laptop niet door. Ik kan geen schone installatie uitvoeren omdat ik… Lees verder »

  Recente artikelen

  Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere...

  Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken...

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...
  2
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x