Windows 10 update 1909 (November 2019) – Wat is er nieuw?
Windows 10 update 1909. In dit artikel ga ik in op wat er nieuw is in Windows 1909, ook bekend als de November 2019 update.

Om te beginnen hebben Windows 10 gebruikers de Mei 2019 update nodig om te kunnen updaten naar Windows versie 1909.

Update 1909 is een incremental update wat zoiets betekend als een aanvulling op een al bestaande update. Er is geen complete Windows 10 herinstallatie nodig. Dat maakt de november 2019 update een kleine update, en een toevoeging of verbetering op de update van Mei 2019.

Wat is er nieuw Windows update 1909 (November 2019)

Meldingen beheren

Meldingen kunnen beheerd worden door op het meldingen icoon te klikken in de Windows taakbalk. Klik op Meldingen beheren om de meldingen en acties instellen te openen.

meldingen beheren windows 10

Start menu

Het start menu heeft een kleine aanpassing ondergaan. Als u het start menu opent en met de muis over een onderdeel  gaat dan wordt dit onderdeel automatisch uitgevouwen en getoond. U hoeft dus niet meer op een menu onderdeel te klikken.

Het is een kleine aanpassing, maar wel een handige.
start menu aanpassing windows 10

Kalender evenementen aanmaken vanuit de taakbalk

Als u klikt op de tijd en datum in de taakbalk verschijnt er een nieuw venster. In dit venster kunt u een agenda evenement aanmaken zonder de Kalender applicatie te openen.

kalender evenement toevoegen windows 10

Zoekbalk in Windows verkenner

De zoekbalk in Windows verkenner is nu onderdeel van Windows Search. Dat wil zeggen dat de zoekbalk nu ook kan zoeken in applicatie en one drive. Uw zoekopdrachten die u normaal via de zoekbalk in de taakbalk in Windows deed zijn nu ook zichtbaar in de zoekbalk in het Windows verkenner venster.

zoekbalk windows verkenner windows 1909

Melding geluid

Het is nu mogelijk om het geluid van alle meldingen in Windows 10 update 1909 te dempen. Handig om niet perse het geluid per soort melding te hoeven uitschakelen.

melding geluid dempen windows 10

Overige wijzigingen in Windows 10 update 1909

Om te beginnen biedt de Windows 10 update 1909 een betere batterij duur voor uw apparaat. Dit betreft een aantal processoren die hier zeker van profiteren.

Ook heeft Microsoft een nieuw processor policy geïntroduceerd die ervoor zorgen dat bepaald werk wat door de processor verwerkt moet worden beter verdeeld wordt over cores in de processor.

De Windows 10 update 1909 is geen grote update zoals we dat eerder zagen met update 1903, maar dient door eenieder geïnstalleerd te worden om de Mei 2019 update te verbeteren.
Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten

Auteur

2 Reacties

  1. T.Malone
    januari 4, 2020

Plaats een reactie