Oplossing voor Windows Update error code 0x80244022 – PC-Tips.info


Windows Update is een belangrijk onderdeel van Microsoft voor Microsoft Windows gebruikers. Het belangrijkste doel is het leveren van software-updates voor het Windows besturingssysteem en de componenten ervan, zoals Windows Defender en andere Microsoft producten. Er zijn verschillende soorten updates, zoals kritische updates, beveiligingsupdates, kwaliteitsupdates, servicepacks en definitie-updates. Patch Tuesday is een tweede dinsdag van elke maand. Het is een dag waarop Microsoft routinematig updates uitbrengt, maar als er enkele problemen zijn die dringend moeten worden opgelost, zal Microsoft de update leveren wanneer dat nodig is.

Windows Update is een dienst die bedoeld is om problemen op te lossen, maar soms stopt Microsoft update zelf met werken en begint deze verschillende fouten te geven. In dit geval is het een Windows Update error code 0x80244022.

De echte reden achter deze fout is onbekend, maar waarschijnlijk is het een probleem aan de kant van de Microsoft-server. Er zijn echter een aantal dingen die kunnen worden gedaan en kunnen eventueel het probleem oplossen als het een fout betreft door een storing of corruptie in Microsoft Windows.

Om dit probleem op te lossen moet u misschien proberen de Windows Update probleemoplosser uit te voeren, de inhoud van de map SoftwareDistribution te verwijderen, de System File Checker en DISM uitvoeren. Daarnaast kunt u het Windows-register bewerken, of de proxy server uit te schakelen. Een van de genoemde oplossingen kan eventueel het probleem voor u oplossen en als u niet zeker weet hoe u ze kunt uitvoeren, volg dan onderstaande stappen en zie of het de error code 0x80244022 in Windows Update heeft opgelost.

Windows update probleem oplosser

In eerste instantie raad ik u aan om Windows Update probleem oplosser te gebruiken. Er zijn verschillende ingebouwde probleemoplossers in Windows die ontworpen zijn om snel een diagnose te stellen en automatisch verschillende computerproblemen op te lossen.

Probleemoplossers kunnen niet alle problemen oplossen, maar ze zijn een goede start om te beginnen als u een probleem ondervindt met uw computer, besturingssysteem of rand apparatuur. In deze handleiding laat ik u zien hoe u Windows Update probleemoplosser kunt uitvoeren, die wordt gebruikt om problemen. U kunt deze probleemoplosser vinden met behulp van Windows instellingen Zoeken. Ga naar Instellingen en typ “windows update probleem” in de zoekbalk van Windows Instellingen, klik op het resultaat “Problemen met windows-update vinden en herstellen”.

windows update probleem oplosser
Windows update probleem oplosser zal problemen oplossen die verhinderen dat u het Windows-besturingssysteem correct kunt bijwerken. Controleer of deze probleemoplosser instaat is in het oplossen van problemen met de Windows Update foutcode 0x80244022.

SoftwareDistribution map verwijderen

SoftwareDistribution is een tijdelijke map waarin Windows de update bestanden opslaat totdat ze volledig zijn gedownload, vervolgens start Windows het update proces. In dit geval kan het verwijderen van de inhoud van de map SoftwareDistribution en het opnieuw opstarten van de Windows Update service het probleem voor u oplossen en de “Windows Update error code 0x80244022” herstellen. Om dit te doen, typ “command prompt” in Search en klik met de rechtermuisknop op het resultaat “Command Prompt”, selecteer eerst de optie “Uitvoeren als Administrator” in het menu.

In het command prompt venster typt u “net stop wuauserv”. Daarna opent u de Windows verkenner, en gaat u naar de map “c:\windows\softwaredistribution\”. Selecteer de gehele inhoud van de Softwaredistribution map en verwijder de gehele inhoud.

softwaredistribution map verwijderen

Ga terug naar het command prompt venster en herstart de Windows update service, met het volgende commando. Type de volgende commando in het command prompt venster “net start wuauserv”. Herstart nu de PC en zie of het probleem met error code 0x80244022 is opgelost.

Controleer Proxy instellingen

Soms verhinderd een proxy server toegang tot de Windows Update service. Om te controleren of een proxy instelling het probleem met Windows update error code 0x80244022 veroorzaakt opent u de Internet opties instellen. In het zoekvenster van Windows typt u: internetopties.

internetopties

Open het tabblad verbindingen en open de “LAN-instellingen”.

windows 10 lan-instellingen

Zorg dat het vinkje bij “een proxyserver voor uw lan-netwerk gebruiken” uitstaat. Klik op OK en herstart uw PC. Zie of dit het probleem met Windows Update error code 0x80244022 heeft opgelost.

DISM en System File Checker uitvoeren

Eerst laat ik u zien hoe u de DISM-tool kunt gebruiken. DISM staat voor Deployment Image Servicing and Management en kan gebruikt worden om Windows images te repareren en voor te bereiden, inclusief de Windows Recovery Environment, Windows Setup en Windows PE.

Om DISM scannen uit te voeren moet u eerst Command Prompt als administrator openen. Om dit te doen, typ “command prompt” in het zoekveld en klik met de rechtermuisknop op het resultaat “Command Prompt”, selecteer “Uitvoeren als Administrator” in het menu.

In het command prompt ook wel Opdrachtprompt genoemd, typt u het volgende commando: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

dism uitvoeren windows 10

Zodra het DISM-reparatieproces is voltooid, moet u de System File Checker uitvoeren. Ik raad u aan om zowel de DISM- als SFC-scans uit te voeren, en niet slechts één ervan.
 System File Checker is een Windows-hulpprogramma waarmee gebruikers kunnen scannen op corruptie in Windows-systeembestanden en beschadigde bestanden kunnen herstellen.

Om System File Checker uit te voeren opent u opnieuw Command Prompt als administrator (als DISM afgerond is!) en typt u de opdracht “sfc /scannow”. Druk nogmaals op Enter om het uit te voeren en wacht of het scan- en reparatieproces is voltooid.

Start vervolgens uw computer opnieuw op en kijk of de Windows Update error code 0x80244022 probleem is opgelost.

Dat is het, als u nog steeds niet in staat bent om Windows bij te werken, dan is het hoogstwaarschijnlijk een probleem aan de kant van de Microsoft-server en alles wat u kunt doen is wachten tot ze het oplossen. Als u een andere manier heeft gevonden om het probleem op te lossen, deel deze informatie dan met ons via het onderstaande commentaar veld.

Laat een bericht achter, we horen graag van u.