Windows 8 Herstel DVD Gebruiken (Instructie)

De Windows 8 herstel DVD kunt u gebruiken bij algemene problemen met Windows 8. Denk hierbij aan opstartproblemen, beschadigde bestanden, foutieve installaties, malware zoals virussen of spyware. De opties die de Windows 8 Herstel DVD biedt lopen zeer uit een voor de beginner als de expert zijn er opties beschikbaar om Windows 8 weer werkend te krijgen bij een probleem. Zie onze handige instructie waarin we beschrijven hoe u de herstel DVD kunt starten en per optie beschrijven we kort wat u ermee kunt en wat het doet.

Windows 8 Herstel DVD Gebruiken (Handige instructie)

Om Windows 8 te herstellen dient u de BIOS in te stellen om te starten vanaf de Windows 8 Herstel DVD. Hiermee start u niet Windows maar het herstel programma wat geïnstalleerd staat op de Herstel DVD (de Recovery Drive).

 1. Plaats de Windows 8 Herstel DVD in de CD/DVD drive van uw computer.
 2. Herstart uw computer.
 3. druk zsm op het toetsenbord op de F2, DEL of F12 toets. Deze toets verschilt per BIOS model.
 4. Stel de boot-volgorde in de BIOS zo in de CD/DVD speler als eerste apparaat gestart wordt. De boot-volgorde noemen ze ook wel Boot order of Boot Sequence. Dit verschilt per BIOS versie en dus per PC.
 5. Sla alle wijzigingen op
 6. Herstart uw computer, de CD/DVD drive wordt nu als eerste gestart.
  Kies niet voor ‘Nu Installeren’ maar voor ‘Uw computer herstellen‘ zoals links onderin vermeldt.

Windows 8 Herstel DVD Gebruiken

 • Klik door op ‘Problemen oplossen‘ we willen immers de computer gaan herstellen en niet uitzetten en ook niet door naar Windows 8.

Windows 8 Herstel DVD Gebruiken

 • Er zijn nu drie opties beschikbaar.
 1. PC vernieuwen
  Hiermee kunt u problemen herstellen zonder persoonlijke bestanden en instellingen kwijt te raken.
 2. Fabrieksherstel
  U stelt de computer helemaal opnieuw in, bestanden en instellingen gaan verloren
 3. Geavanceerde opties
  Er worden u een aantal opties geboden om geavanceerdere problemen op te lossen

Windows 8 Herstel DVD Gebruiken

 • Ook hier zijn een vier tal geavanceerde herstel opties beschikbaar om uit te kiezen en problemen met Windows 8 te herstellen.
 1. Systeemherstel
  Windows 8 maakt bij kritische wijzigingen automatisch een herstelpunt, bijvoorbeeld bij het installeren van veel en grote software of het installeren van een Windows 8 driver. Dit doet het om later terug te kunnen naar een specifiek punt voor de installatie van deze software. Als u problemen heeft met een windows driver of andere problemen die veroorzaakt worden door software dan is het aan te raden om een herstelpunt terug te zetten. Dat kan met de optie ‘Systeemherstel’.
 2. Herstellen met installatiekopie
  Heeft u een image (kopie) van Windows op uw harde schijf ? Indien ja, dan wordt deze door Windows 8 gevonden en kunt u Windows herstellen. Als Windows 8 dit backup medium niet kan vinden wordt er gevraagd een CD/DVD in de computer te plaatsen om vanuit daar te herstellen.
 3. Automatisch herstellen
  Als Windows 8 niet meer opstart door bijvoorbeeld een foutieve bootloader of andere opstart problemen dan kan Windows 8 dit zelf herstellen. Proberen waard bij opstart problemen voordat u backups gaat terugzetten en u mogelijk gegevens verliest.
 4. Opdrachtprompt
  Onder het motto – doe het zelf – wordt er ook een optie geboden om de Opdrachtprompt te starten. U krijgt hier een MS-DOS command prompt om zelf standig commando’s richting u filesysteem te sturen om problemen op te lossen. Vanuit hier kunt u regedit.exe starten, gebruikers aanmaken, specifieke bestanden hernoemen en verwijderen en nog veel meer. Enige technische kennis is vereist.
Bedankt voor het lezen! Deel dit bericht op social media of online, alvast bedankt!

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie