Windows 8 Herstel USB Stick maken

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Windows 8 herstel usb stick maken Alles kan kapot ? Ja, opzich kan alles kapot zou je zeggen, zo is het ook met software en hierop is Windows 8 geen uitzondering. Het is daarom belangrijk om een usb stick bij de hand te hebben waarmee u Windows 8 dan in ieder geval wel kunt herstellen en overige problemen die zich voordoen met Windows 8 kunt oplossen. We noemen deze USB Stick een Recovery Drive, en je kunt deze uiteraard gebruiken om problemen met Windows 8 op te lossen en zo nodig een herstel uit te voeren.

In deze instructie ga ik snel en simpel toelichten hoe je een Windows 8 USB Stick aanmaakt om Windows 8 te herstellen bij problemen die zich voordoen bij de computer en de Windows 8 Herstel USB te gebruiken bij problemen. Het is altijd slim om een alternatief medium bij de hand te hebben om problemen met de computer op te lossen.


Windows 8 herstel USB Stick aanmaken

Om te beginnen gaan we de wizard starten om een herstel USB Stick aan te maken. Dit gaan we doen met een onderdeel van Windows 8 dat standaard in Windows 8 zit, u hoeft hiervoor geen alternatieve software te downloaden.

 • Druk op de Windows toets + R
  of ga met de muis naar de rechterkant van het scherm en type bij Zoekenuitvoeren‘.
 • Type in de uitvoer balk: RecoveryDrive.exe

Windows 8 herstel USB Stick aanmaken

 • De wizard zal nu starten
 • Plaats een lege USB Stick zonder wachtwoord in de USB poort van de computer

Windows 8 herstel USB Stick aanmaken

 • Als u een OEM computer heeft met Windows 8 er al op geĂ¯nstalleerd dan kunt u de optie ‘Kopieer de herstelpartitie vanaf de pc naar het herstelstation’ gebruiken. Hiermee kunt u Windows 8 volledig herstellen en een backup terugzetten inclusief bestanden. Let wel dat u een grotere USB Stick nodig heeft om al deze bestanden mee te kopieren.
 • Klik op Volgende

Windows 8 herstel USB Stick aanmaken

 • Selecteer het station van de zojuist geplaatste USB Stick.
 • Klik op Volgende

Windows 8 herstel USB Stick aanmaken

 • Nogmaals krijgt u de waarschuwing dat alles op de USB Stick verloren gaat omdat deze geformatteerd wordt door Windows.
 • Klik op Maken
 • De herstel USB Stick wordt nu gemaakt door Windows 8, even geduld.
 • De Recovery Drive is nu klaar voor gebruik, bij problemen met Windows 8 start u de computer op via de USB Stick om Windows 8 te herstellen. Heel simpel maar zo effectief bij het oplossen van problemen, u zal de USB Stick maar nodig hebben! đŸ˜‰

Windows 8 USB Stick opstarten bij problemen

Om Windows 8 te herstellen dient u de BIOS in te stellen om te starten vanaf de USB Stick die we zojuist of eerder al aangemaakt hebben. Hiermee start u niet Windows maar het herstel programma wat geĂ¯nstalleerd staat op de USB Stick (de Recovery Drive).

 1. Schakel u computer volledig uit
 2. Plaats de USB Stick met Windows 8 herstel programma aan op een USB poort op de computer.
 3. Start de computer op en druk zsm op het toetsenbord op de F2, DEL of F12 toets. Deze toets verschilt per BIOS model.
 4. Stel de boot-volgorde in de BIOS zo in de USB HDD als eerste apparaat gestart wordt.
 5. Sla alle wijzigingen op
 6. Herstart uw computer, de USB Stick wordt nu als eerste gestart en het onderstaande scherm verschijnt.

Windows 8 herstellen met usb stick

 • U kunt door driemaal klikken op ‘See more keyboard layouts‘ de taal ‘Dutch‘ selecteren.

Windows 8 herstellen met usb stick

 • Klik door op ‘Troubleshoot‘ we willen immers de computer gaan herstellen en niet uitzetten.

Windows 8 herstellen met usb stick

 • Er zijn nu drie opties beschikbaar.
 1. Refresh your PC
  Hiermee kunt u problemen herstellen zonder persoonlijke bestanden en instellingen kwijt te raken.
 2. Reset your PC
  U stelt de computer helemaal opnieuw in, bestanden en instellingen gaan verloren
 3. Advanced options
  Er worden u een aantal opties geboden om geavanceerdere problemen op te lossen

Windows 8 herstellen met usb stick

 • Ook hier zijn een vier tal geavanceerde herstel opties beschikbaar om uit te kiezen en problemen met Windows 8 te herstellen.
 1. System Restore
  Windows 8 maakt bij kritische wijzigingen automatisch een herstelpunt, bijvoorbeeld bij het installeren van veel en grote software of het installeren van een Windows 8 driver. Dit doet het om later terug te kunnen naar een specifiek punt voor de installatie van deze software. Als u problemen heeft met een windows driver of andere problemen die veroorzaakt worden door software dan is het aan te raden om een herstelpunt terug te zetten. Dat kan met de optie ‘System Restore’.
 2. System Image Recovery
  Heeft u een image (kopie) van Windows op uw harde schijf ? Indien ja, dan wordt deze door Windows 8 gevonden en kunt u Windows herstellen. Als Windows 8 dit backup medium niet kan vinden wordt er gevraagd een CD/DVD in de computer te plaatsen om vanuit daar te herstellen.
 3. Automatic Repair
  Als Windows 8 niet meer opstart door bijvoorbeeld een foutieve bootloader of andere opstart problemen dan kan Windows 8 dit zelf herstellen. Proberen waard bij opstart problemen voordat u backups gaat terugzetten en u mogelijk gegevens verliest.
 4. Command Prompt
  Onder het motto – doe het zelf – wordt er ook een optie geboden om de Command Prompt te starten. U krijgt hier een MS-DOS command prompt om zelf standig commando’s richting u filesysteem te sturen om problemen op te lossen. Vanuit hier kunt u regedit.exe starten, gebruikers aanmaken, specifieke bestanden hernoemen en verwijderen en nog veel meer. Enige technische kennis is vereist.

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook đŸ™‚

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

455 Artikelen298 REACTIES

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter

Zeer blij dat ik dit vond!

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
ComputerComputer
2
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x