More
  Startpagina Handige tips Windows 8 Herstel USB Stick maken

  Windows 8 Herstel USB Stick maken

  Windows 8 herstel usb stick makenAlles kan kapot ? Ja, opzich kan alles kapot zou je zeggen, zo is het ook met software en hierop is Windows 8 geen uitzondering. Het is daarom belangrijk om een usb stick bij de hand te hebben waarmee u Windows 8 dan in ieder geval wel kunt herstellen en overige problemen die zich voordoen met Windows 8 kunt oplossen. We noemen deze USB Stick een Recovery Drive, en je kunt deze uiteraard gebruiken om problemen met Windows 8 op te lossen en zo nodig een herstel uit te voeren.

  In deze instructie ga ik snel en simpel toelichten hoe je een Windows 8 USB Stick aanmaakt om Windows 8 te herstellen bij problemen die zich voordoen bij de computer en de Windows 8 Herstel USB te gebruiken bij problemen. Het is altijd slim om een alternatief medium bij de hand te hebben om problemen met de computer op te lossen.


  Windows 8 herstel USB Stick aanmaken

  Om te beginnen gaan we de wizard starten om een herstel USB Stick aan te maken. Dit gaan we doen met een onderdeel van Windows 8 dat standaard in Windows 8 zit, u hoeft hiervoor geen alternatieve software te downloaden.

  • Druk op de Windows toets + R
   of ga met de muis naar de rechterkant van het scherm en type bij Zoekenuitvoeren‘.
  • Type in de uitvoer balk: RecoveryDrive.exe

  Windows 8 herstel USB Stick aanmaken

  • De wizard zal nu starten
  • Plaats een lege USB Stick zonder wachtwoord in de USB poort van de computer

  Windows 8 herstel USB Stick aanmaken

  • Als u een OEM computer heeft met Windows 8 er al op geïnstalleerd dan kunt u de optie ‘Kopieer de herstelpartitie vanaf de pc naar het herstelstation’ gebruiken. Hiermee kunt u Windows 8 volledig herstellen en een backup terugzetten inclusief bestanden. Let wel dat u een grotere USB Stick nodig heeft om al deze bestanden mee te kopieren.
  • Klik op Volgende

  Windows 8 herstel USB Stick aanmaken

  • Selecteer het station van de zojuist geplaatste USB Stick.
  • Klik op Volgende

  Windows 8 herstel USB Stick aanmaken

  • Nogmaals krijgt u de waarschuwing dat alles op de USB Stick verloren gaat omdat deze geformatteerd wordt door Windows.
  • Klik op Maken
  • De herstel USB Stick wordt nu gemaakt door Windows 8, even geduld.
  • De Recovery Drive is nu klaar voor gebruik, bij problemen met Windows 8 start u de computer op via de USB Stick om Windows 8 te herstellen. Heel simpel maar zo effectief bij het oplossen van problemen, u zal de USB Stick maar nodig hebben! 😉

  Windows 8 USB Stick opstarten bij problemen

  Om Windows 8 te herstellen dient u de BIOS in te stellen om te starten vanaf de USB Stick die we zojuist of eerder al aangemaakt hebben. Hiermee start u niet Windows maar het herstel programma wat geïnstalleerd staat op de USB Stick (de Recovery Drive).

  1. Schakel u computer volledig uit
  2. Plaats de USB Stick met Windows 8 herstel programma aan op een USB poort op de computer.
  3. Start de computer op en druk zsm op het toetsenbord op de F2, DEL of F12 toets. Deze toets verschilt per BIOS model.
  4. Stel de boot-volgorde in de BIOS zo in de USB HDD als eerste apparaat gestart wordt.
  5. Sla alle wijzigingen op
  6. Herstart uw computer, de USB Stick wordt nu als eerste gestart en het onderstaande scherm verschijnt.

  Windows 8 herstellen met usb stick

  • U kunt door driemaal klikken op ‘See more keyboard layouts‘ de taal ‘Dutch‘ selecteren.

  Windows 8 herstellen met usb stick

  • Klik door op ‘Troubleshoot‘ we willen immers de computer gaan herstellen en niet uitzetten.

  Windows 8 herstellen met usb stick

  • Er zijn nu drie opties beschikbaar.
  1. Refresh your PC
   Hiermee kunt u problemen herstellen zonder persoonlijke bestanden en instellingen kwijt te raken.
  2. Reset your PC
   U stelt de computer helemaal opnieuw in, bestanden en instellingen gaan verloren
  3. Advanced options
   Er worden u een aantal opties geboden om geavanceerdere problemen op te lossen

  Windows 8 herstellen met usb stick

  • Ook hier zijn een vier tal geavanceerde herstel opties beschikbaar om uit te kiezen en problemen met Windows 8 te herstellen.
  1. System Restore
   Windows 8 maakt bij kritische wijzigingen automatisch een herstelpunt, bijvoorbeeld bij het installeren van veel en grote software of het installeren van een Windows 8 driver. Dit doet het om later terug te kunnen naar een specifiek punt voor de installatie van deze software. Als u problemen heeft met een windows driver of andere problemen die veroorzaakt worden door software dan is het aan te raden om een herstelpunt terug te zetten. Dat kan met de optie ‘System Restore’.
  2. System Image Recovery
   Heeft u een image (kopie) van Windows op uw harde schijf ? Indien ja, dan wordt deze door Windows 8 gevonden en kunt u Windows herstellen. Als Windows 8 dit backup medium niet kan vinden wordt er gevraagd een CD/DVD in de computer te plaatsen om vanuit daar te herstellen.
  3. Automatic Repair
   Als Windows 8 niet meer opstart door bijvoorbeeld een foutieve bootloader of andere opstart problemen dan kan Windows 8 dit zelf herstellen. Proberen waard bij opstart problemen voordat u backups gaat terugzetten en u mogelijk gegevens verliest.
  4. Command Prompt
   Onder het motto – doe het zelf – wordt er ook een optie geboden om de Command Prompt te starten. U krijgt hier een MS-DOS command prompt om zelf standig commando’s richting u filesysteem te sturen om problemen op te lossen. Vanuit hier kunt u regedit.exe starten, gebruikers aanmaken, specifieke bestanden hernoemen en verwijderen en nog veel meer. Enige technische kennis is vereist.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Peter
  Peter
  5 maanden geleden

  Zeer blij dat ik dit vond!

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  2
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x