More
  Startpagina Handige tips Windows 8 Smartscreen uitschakelen (Instructie)

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen (Instructie)

  Windows 8 Smartscreen filter is een extra stukje beveiliging in Windows 8. Deze beveiliging probeert u ervan te weerhouden om mogelijke niet gewenste software te installeren.

  Dit Windows 8 Smartscreen filter zal u waarschuwen indien een bestand mogelijk gevaarlijk is voor uw systeem of mogelijk is geïnfecteerd. Als u een bestand probeert uit te voeren welke afkomstig is van een onbekende bron die Microsoft niet kent dan zal Windows 8 Smartscreen filter een melding weergeven op het scherm.

  Uw pc wordt beschermt
  Met Windows SmartScreen is voorkomen dat een onbekende app is gestart. Het uitvoeren van deze app kan een risico voor uw pc vormen.

  Windows Protected your PC
  Windows Smartscreen prevented an unreconized app from starting. Running this app might put your PC at risk.

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  Als u het Windows 8 Smartscreen filter wilt uitschakelen dan kunt u de volgende instructie volgen om de Windows 8 Smartscreen meldingen uit te schakelen bij het uitvoeren van toekomstige bestanden op uw Windows 8 computer.

  • Ga naar het Configuratiescherm van Windows 8

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Klik door naar Systeem en beveiliging

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Klik door naar Onderhoudscentrum

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Aan de linkerzijde treft u Windows Smartscreen-instellingen wijzigen

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  Windows Smartscreen instellingen

  1. Hier kunt u de Windows Smartscreen instellingen wijzigen voor Windows 8. U heeft de keuze uit drie opties om de instellingen aan te passen. Standaard staat het SmartScreen filter bij Windows 8 op de (aanbevolen) optie, Goedkeuring van een beheerder vragen voor het uitvoeren van onbekende apps van internet.
  2. U kunt met de optie Waarschuwen voordat een onbekende app van internet wordt uitgevoerd, maar hiervoor is geen goedkeuring van een beheerder vereist toch kiezen voor een stukje beveiliging, een account zonder beheerders rechten krijgt dan een melding en kan toch applicaties installeren, zie het als een waarschuwing maar u kunt toch doorgaan.
  3. Niets doen, hiermee schakelt u alle beveiliging en meldingen tot Windows Smartscreen volledig uit en wordt u niet meer gewezen op mogelijk gevaarlijke applicaties van onbekende bron.

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Martijn Kessels
  Martijn Kessels
  5 jaren geleden

  Goeie tip! Bedankt voor het delen.
  Even snel de blokkering opheffen voor een specifiek programma kan ook:
  – Klik met de rechter muisknop op de installer -> Eigenschappen -> Blokkering opheffen

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  1
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x