Windows 8 Smartscreen uitschakelen (Instructie)

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Windows 8 Smartscreen filter is een extra stukje beveiliging in Windows 8. Deze beveiliging probeert u ervan te weerhouden om mogelijke niet gewenste software te installeren.

Dit Windows 8 Smartscreen filter zal u waarschuwen indien een bestand mogelijk gevaarlijk is voor uw systeem of mogelijk is geïnfecteerd. Als u een bestand probeert uit te voeren welke afkomstig is van een onbekende bron die Microsoft niet kent dan zal Windows 8 Smartscreen filter een melding weergeven op het scherm.

Uw pc wordt beschermt
Met Windows SmartScreen is voorkomen dat een onbekende app is gestart. Het uitvoeren van deze app kan een risico voor uw pc vormen.

Windows Protected your PC
Windows Smartscreen prevented an unreconized app from starting. Running this app might put your PC at risk.

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

Als u het Windows 8 Smartscreen filter wilt uitschakelen dan kunt u de volgende instructie volgen om de Windows 8 Smartscreen meldingen uit te schakelen bij het uitvoeren van toekomstige bestanden op uw Windows 8 computer.

  • Ga naar het Configuratiescherm van Windows 8

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Klik door naar Systeem en beveiliging

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Klik door naar Onderhoudscentrum

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Aan de linkerzijde treft u Windows Smartscreen-instellingen wijzigen

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

Windows Smartscreen instellingen

  1. Hier kunt u de Windows Smartscreen instellingen wijzigen voor Windows 8. U heeft de keuze uit drie opties om de instellingen aan te passen. Standaard staat het SmartScreen filter bij Windows 8 op de (aanbevolen) optie, Goedkeuring van een beheerder vragen voor het uitvoeren van onbekende apps van internet.
  2. U kunt met de optie Waarschuwen voordat een onbekende app van internet wordt uitgevoerd, maar hiervoor is geen goedkeuring van een beheerder vereist toch kiezen voor een stukje beveiliging, een account zonder beheerders rechten krijgt dan een melding en kan toch applicaties installeren, zie het als een waarschuwing maar u kunt toch doorgaan.
  3. Niets doen, hiermee schakelt u alle beveiliging en meldingen tot Windows Smartscreen volledig uit en wordt u niet meer gewezen op mogelijk gevaarlijke applicaties van onbekende bron.

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

Lees meer tips

Malwarebytes

Malwarebytes is slimmer, sneller en lichter dan ooit tevoren. Bestrijd niet alleen virussen maar maak u ook geen zorgen meer om online bedreigingen. 14 dagen gratis test versie beschikbaar voor windows en Mac.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

417 Artikelen261 REACTIES

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martijn Kessels

Goeie tip! Bedankt voor het delen.
Even snel de blokkering opheffen voor een specifiek programma kan ook:
– Klik met de rechter muisknop op de installer -> Eigenschappen -> Blokkering opheffen

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
1
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x