Windows 8 Smartscreen uitschakelen (Instructie)

Windows 8 Smartscreen filter is een extra stukje beveiliging in Windows 8. Deze beveiliging probeert u ervan te weerhouden om mogelijke niet gewenste software te installeren.

Dit Windows 8 Smartscreen filter zal u waarschuwen indien een bestand mogelijk gevaarlijk is voor uw systeem of mogelijk is geïnfecteerd. Als u een bestand probeert uit te voeren welke afkomstig is van een onbekende bron die Microsoft niet kent dan zal Windows 8 Smartscreen filter een melding weergeven op het scherm.

Uw pc wordt beschermt
Met Windows SmartScreen is voorkomen dat een onbekende app is gestart. Het uitvoeren van deze app kan een risico voor uw pc vormen.

Windows Protected your PC
Windows Smartscreen prevented an unreconized app from starting. Running this app might put your PC at risk.

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

Als u het Windows 8 Smartscreen filter wilt uitschakelen dan kunt u de volgende instructie volgen om de Windows 8 Smartscreen meldingen uit te schakelen bij het uitvoeren van toekomstige bestanden op uw Windows 8 computer.

  • Ga naar het Configuratiescherm van Windows 8

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Klik door naar Systeem en beveiliging

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Klik door naar Onderhoudscentrum

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Aan de linkerzijde treft u Windows Smartscreen-instellingen wijzigen

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

Windows Smartscreen instellingen

  1. Hier kunt u de Windows Smartscreen instellingen wijzigen voor Windows 8. U heeft de keuze uit drie opties om de instellingen aan te passen. Standaard staat het SmartScreen filter bij Windows 8 op de (aanbevolen) optie, Goedkeuring van een beheerder vragen voor het uitvoeren van onbekende apps van internet.
  2. U kunt met de optie Waarschuwen voordat een onbekende app van internet wordt uitgevoerd, maar hiervoor is geen goedkeuring van een beheerder vereist toch kiezen voor een stukje beveiliging, een account zonder beheerders rechten krijgt dan een melding en kan toch applicaties installeren, zie het als een waarschuwing maar u kunt toch doorgaan.
  3. Niets doen, hiermee schakelt u alle beveiliging en meldingen tot Windows Smartscreen volledig uit en wordt u niet meer gewezen op mogelijk gevaarlijke applicaties van onbekende bron.

Windows 8 Smartscreen uitschakelen

Bedankt voor het lezen! Deel dit bericht op social media of online, alvast bedankt!

Gerelateerde berichten

Auteur

One Response

  1. Martijn Kessels
    juli 8, 2015

Plaats een reactie