More
  Startpagina Handige tips Windows 8 Smartscreen uitschakelen (Instructie)

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen (Instructie)

  Windows 8 Smartscreen filter is een extra stukje beveiliging in Windows 8. Deze beveiliging probeert u ervan te weerhouden om mogelijke niet gewenste software te installeren.

  Dit Windows 8 Smartscreen filter zal u waarschuwen indien een bestand mogelijk gevaarlijk is voor uw systeem of mogelijk is geïnfecteerd. Als u een bestand probeert uit te voeren welke afkomstig is van een onbekende bron die Microsoft niet kent dan zal Windows 8 Smartscreen filter een melding weergeven op het scherm.

  Uw pc wordt beschermt
  Met Windows SmartScreen is voorkomen dat een onbekende app is gestart. Het uitvoeren van deze app kan een risico voor uw pc vormen.

  Windows Protected your PC
  Windows Smartscreen prevented an unreconized app from starting. Running this app might put your PC at risk.

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  Als u het Windows 8 Smartscreen filter wilt uitschakelen dan kunt u de volgende instructie volgen om de Windows 8 Smartscreen meldingen uit te schakelen bij het uitvoeren van toekomstige bestanden op uw Windows 8 computer.

  • Ga naar het Configuratiescherm van Windows 8

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Klik door naar Systeem en beveiliging

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Klik door naar Onderhoudscentrum

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  • Aan de linkerzijde treft u Windows Smartscreen-instellingen wijzigen

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  Windows Smartscreen instellingen

  1. Hier kunt u de Windows Smartscreen instellingen wijzigen voor Windows 8. U heeft de keuze uit drie opties om de instellingen aan te passen. Standaard staat het SmartScreen filter bij Windows 8 op de (aanbevolen) optie, Goedkeuring van een beheerder vragen voor het uitvoeren van onbekende apps van internet.
  2. U kunt met de optie Waarschuwen voordat een onbekende app van internet wordt uitgevoerd, maar hiervoor is geen goedkeuring van een beheerder vereist toch kiezen voor een stukje beveiliging, een account zonder beheerders rechten krijgt dan een melding en kan toch applicaties installeren, zie het als een waarschuwing maar u kunt toch doorgaan.
  3. Niets doen, hiermee schakelt u alle beveiliging en meldingen tot Windows Smartscreen volledig uit en wordt u niet meer gewezen op mogelijk gevaarlijke applicaties van onbekende bron.

  Windows 8 Smartscreen uitschakelen

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  1 REACTIE

  1. Goeie tip! Bedankt voor het delen.
   Even snel de blokkering opheffen voor een specifiek programma kan ook:
   – Klik met de rechter muisknop op de installer -> Eigenschappen -> Blokkering opheffen

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...