More
  Startpagina Handige tips Windows 8 startknop - Ik wil het terug! - Instructie

  Windows 8 startknop – Ik wil het terug! – Instructie

  Windows 8 StartknopDe Windows startknop, de heilige windows startknop zoals Microsoft ons Windows gebruikers dit al jaren voorschotelt. We kunnen amper zonder, en komt Microsoft dan met een alternatief in ‘Charms’ style voor handige touch screens dan gaan we massaal opzoek naar de Windows 8 Startknop. Is de start knop er nog ? Zit het verborgen ? Komt Windows 8.1 wel weer met een startknop ? Helaas, het antwoord is nee, Windows 8.1 komt dan wel met een startknop maar niet met een start menu, deze startknop verwijst alleen naar het bureaublad. De Windows startknop is vanaf Windows 8 verleden tijd en het ziet er niet naar uit dat Microsoft de Windows startknop nog nieuw leven in gaat blazen, ook niet in Windows 8.1. We gaan dus opzoek naar een alternatief, en gelukkig die is er! En beter nog, dit alternatief is gratis.

  Windows 8 Startknop

  Windows 8 Startknop installeren

  Een mooi en vooral gratis alternatief voor de Windows 8 startknop is een programma genaamd “Startknop 8” het biedt een aantal mooie voordelen.

  • Kies een fraaie skin voor de Startknop of maak zelf een ontwerp.
  • Startknop 8 gebruikt de GPU en multi-threading. Hierdoor is het super-snel met laden van de startknop
  • Startknop 8 wijzigt geen systeembestanden en kan gemakkelijk worden geïnstalleerd en weer verwijderd indien u de startknop niet meer wilt.
  • Gemakkelijk toegankelijke, configureerbare power-knoppen om het startmenu naar u wens aan te passen.

  Wij hebben Startknop 8 geïnstalleerd en zijn heel tevreden, het werkt super en het is volledig gratis zonder enige vorm van reclame. Zie onze instructie met handige informatie over hoe Startknop 8 te installeren en te configureren voor eerste gebruik.

  Windows 8 Startknop

  • Klik door op Volgende

  Windows 8 Startknop

  • Indien akkoord selecteert u de licentieovereenkomst en klik door op Volgende

  Windows 8 Startknop

  • Klik door op Volgende

  Windows 8 Startknop

  • Als u het startscherm wilt overslaan dan vinkt u Startscherm overslaan bij het opstarten aan, indien u dit niet wenst en zelf naar de Desktop wilt overschakelen doormiddel van de Windows + D toets dan vinkt u deze optie uit.
  • Klik door op Volgende

  Windows 8 Startknop

  • Selecteer de doelmap om Startknop 8 te installeren.

  Windows 8 Startknop

  • Als u een start-menu map wilt aanmaken selecteert u Volgende. Indien u dit niet wilt dan kunt u een vink zetten bij ‘Geen menu Start map maken’ klik alsnog op Volgende.

  Windows 8 Startknop

  Klik door op Installeren, Startknop 8 wordt nu geïnstalleerd op u computer.

  Windows 8 Startknop gebruiken na installatie

  Na de installatie van Windows 8 startknop heeft u weer een goed werkende Windows 8 startknop terug op de plaats waar u hem verwacht.

  Windows 8 startknop is terug

  We gaan eens kijken naar de opties die Windows 8 startknop ons allemaal te bieden heeft om zo de Windows 8 startknop aan te passen aan onze wensen.

  • Klik met de rechter muis knop op onze nieuwe startknop en selecteer Opties

  Windows 8 startknop opties

  Als u de Opties heeft geopend krijgt u de volgende opties van de Windows 8 startknop 8 (ook wel Start Menu X genaamd) te zien. Hieruit kunt u kiezen een hoop opties, persoonlijk zou ik de opties allemaal standaard laten. Op deze manier heeft u de Windows 8 startknop zoals deze ook in Windows 7 en eerder aangeboden werd. Bij Systeem integratie kunt u voornamelijk kiezen hoe Windows 8 Startknop gestart wordt en waar deze zichtbaar is.

  Onder het menu item Persoonlijke instellingen aan de linkerzijde kunt u kiezen; de soort weergave, de grote van de tekst en evt de breedte van de startknop nog aanpassen.

  Bij het menu Startknop kunt u het icoontje kiezen voor het Startmenu, er is keuze uit standaard iconen die in eerdere Windows versies gebruikt werden maar ook een aantal nieuwe en grappige icoontjes als Angry Birds, keuze zat.

  Onder Besturingselementen kunt u kiezen om sneltoetsen in te stellen om bijvoorbeeld Windows te vergrendelen, de computer opnieuw op te starten in standby of slaapstand te plaatsen enzovoorts. Deze sneltoetsen werken alleen als Windows 8 Startknop of Start Menu X ook is gestart.

  Windows 8 Startknop alternatieven

  Er is ondertussen nog genoeg alternatief te vinden naast Start Menu X of Windows 8 Startknop. Sommige betaald en sommige ook gratis, persoonlijk hebben wij voor Start Menu X gekozen zoals u heeft gezien, u heeft nog de keuze uit

  StartIsBack 
  Als u een Windows 8 startknop zoekt die eruit ziet als in Windows 7 is een StartIsBack een perfect stukje software die het Windows 7 Startmenu volledig na bootst. Let wel, deze software is niet gratis maar beschikt over een shareware licentie.

  Pokkie
  Pokkie levert zijn eigen manier van een Windows 8 startknop, het ziet er nog uit als een Windows 8 start menu en niet zozeer die van Windows Vista of Windows 7. Ook levert het een handige optie om programma’s of websites te pinnen (vast te zetten) en biedt het de optie om interactieve widgets toe te voegen zoals u email. Ook Pokkie is volledig gratis en een zeer goed gratis alternatief aan zowel Start Menu X als StartIsBack.

  Succes met u keuze!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Marc
  Marc
  6 jaren geleden

  Windows 8.1 automatisch inloggen
  Na de gratis update naar 8.1 moest ik telkens een wachtwoord ingeven. Vervelend.

  Dit is nu verholpen. Bedankt

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  1
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x