Home Handige tips Windows Tijdzone wijzigen in Windows 11

Tijdzone wijzigen in Windows 11

0
Tijdzone wijzigen in Windows 11

Hoewel Windows 10 tijdens de installatie de tijdzone-instellingen goed detecteert en configureert op basis van uw locatie, kunnen er veel redenen zijn waarom uw apparaat niet de juiste lokale tijd weergeeft.

Het kan zijn dat de instellingen niet correct zijn gedetecteerd, dat u naar een nieuwe regio reist waar een andere tijdzone wordt gebruikt, of dat u een apparaat uit een ander land hebt gekocht dat vooraf is geconfigureerd met andere instellingen.

Een tijdzone is een regio die een uniforme standaardtijd hanteert voor wettelijke, commerciële en sociale doeleinden. Tijdzones volgen meestal de grenzen van landen en hun onderverdelingen omdat het voor gebieden in nauwe commerciële of andere communicatie handig is om dezelfde tijd aan te houden.

U kunt ervoor kiezen om Windows 11 uw tijdzone automatisch te laten instellen op basis van uw regio, of u kunt de tijdzone handmatig instellen.

Tijdzone wijzigen in Windows 11

Klik op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op tijd & taal en daarna op datum en tijd.

Selecteer de gewenste tijdzone uit de lijst of klik op “Tijdzone automatisch instellen” om de tijdzone automatisch te detecteren en in te stellen.

U kunt de tijdzone ook wijzigen via het configuratiescherm. Klik op klok en regio, klik daarna op tijdzone wijzigen.

Klik op de “tijdzone wijzigen” knop.

Stel een nieuwe tijdzone in door de nieuwe tijdzone te kiezen uit de lijst. Klik daarna op OK om te bevestigen.

Lees meer:

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten