Comprimeren NTFS-drive (schijf of partitie)

  • Ons nieuwe forum is live

    Met groot enthousiasme kondigen we de lancering aan van ons nieuwe PC tips forum, dat officieel live is gegaan op 31 januari 2024. Dit forum is ontworpen om een frisse, moderne en interactieve ervaring te bieden, waar leden zoals jullie kunnen samenkomen, ideeën uitwisselen, vragen stellen en discussiëren over computer onderwerpen die jullie interesseren. Wij bieden op dit forum gratis computerhulp aan iedereen die zich registreerd op ons forum. Registreren is snel, gratis en makkelijk. Voor onze terugkerende bezoekers vervangt dit forum de hulpsectie onderaan iedere computer tip op onze website. Op dit moment is het forum dus nog leeg, maar dit willen we graag veranderen in een actieve computer gemeenschap waar iedereen van alle niveau's meer kan leren over computers.

Dubbele

Nieuw lid
3 april 2024
1
1
0
Bezoek site
OS:
Windows10
Wat zijn aandachtspunten of gevaren bij comprimeren?
Kun je bijv. werken op een drive, die in een compressieproces zit?
 
  • Leuk
Waarderingen: TFK
Hallo, het comprimeren van een schijf, is vooral handig om schijfruimte te besparen. Als u veel werkt met grote bestanden, dan kan het met comprimeren iets langzamer werken. De schijf moet namelijk constant data comprimeren en weer decomprimeren. In theorie wordt het dan iets langzamer, of u er in de praktijk iets van merkt vermoed ik van niet.

Ook weer in theorie. Als er iets misgaat tijdens het comprimeren of als er problemen optreden tijdens het lezen of schrijven van gecomprimeerde bestanden, kunnen gegevens beschadigd raken.

Oudere systemen kunnen nog wel eens problemen hebben met het lezen van gecomprimeerde data, zorg ervoor dat u weet hoe de gecomprimeerde schijf zal worden gebruikt en of alle systemen die er toegang toe nodig hebben, compatibel zijn.

Het antwoord op uw laatste vraag is; ja. Een besturingssysteem dat NTFS compressie ondersteunt, kan automatisch gecomprimeerde bestanden lezen en schrijven zonder dat u daar als gebruiker iets speciaals voor hoeft te doen. Ik hoop hiermee uw vragen beantwoord te hebben. Als u nog aanvullende of andere vragen heeft, dan weet u ondertussen wat te doen ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: TFK

Maak een account aan of meldt je aan om een bericht te plaatsen.

Je moet lid zijn om een reactie achter te laten

Account aanmaken

Maak een account aan op ons forum. Zo gedaan!

Aanmelden

Heb je al een account? Log hier in.