Forum handleiding

  • Ons nieuwe forum is live

    Met groot enthousiasme kondigen we de lancering aan van ons nieuwe PC tips forum, dat officieel live is gegaan op 31 januari 2024. Dit forum is ontworpen om een frisse, moderne en interactieve ervaring te bieden, waar leden zoals jullie kunnen samenkomen, ideeën uitwisselen, vragen stellen en discussiëren over computer onderwerpen die jullie interesseren. Wij bieden op dit forum gratis computerhulp aan iedereen die zich registreerd op ons forum. Registreren is snel, gratis en makkelijk. Voor onze terugkerende bezoekers vervangt dit forum de hulpsectie onderaan iedere computer tip op onze website. Op dit moment is het forum dus nog leeg, maar dit willen we graag veranderen in een actieve computer gemeenschap waar iedereen van alle niveau's meer kan leren over computers.

Stefan

Expert
Forumleiding
30 januari 2024
43
3
16
8
Nederland
Bezoek site
OS:
Windows11
Dit zijn de meest gestelde vragen en antwoorden over het gebruik van dit forum.

Hoe kan ik me registreren?

Registreren op dit forum kan via de 'registreren' knop die u rechtsbovenin in het forum ziet. Door erop te klikken kunt u registreren met een gratis account op dit forum. Registreren kan door de velden in te vullen zoals gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres. Ook kunt u snel registreren door aan te melden met uw Facebook profiel. Hiervoor wordt uw naam, e-mailadres en profielfoto gebruikt. U kunt zelf kiezen wat voor gebruikersnaam u wenst op dit forum.

PC tips forum registreren.jpg

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan via de 'aanmelden' knop die u rechtsbovenin in het forum ziet. Door erop te klikken kunt u aanmelden met uw PC tips forum account. Heeft u nog geen account, dan maakt u deze eerst aan.

aanmelden pc tips forum.jpg

Hoe kan ik mijn profiel aanpassen?

U kunt uw profiel te allen tijde aanpassen. Dit geldt voor de profielfoto als voor uw onderschrift. Het is niet mogelijk om uw gebruikersnaam aan te passen. Wilt u uw account verwijderen, dan neemt u contact op met de forumleiding onderaan het forum.

Klik rechtsbovenin op uw gebruikersnaam. In het menu klikt u vervolgens op "accountgegevens".

accountgegevens openen.jpg

U ziet hier verschillende opties om uw accountgegevens te wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw profielfoto (avatar) wijzigen en een handtekening instellen. Let op dat een URL (websiteadres) in de handtekening niet is toegestaan, deze wordt verwijderd door de forumleiding.

Hoe kan ik mijn account extra beveiligen via twee staps authenticatie?


Wij bieden de mogelijkheid om uw account extra te beveiligen via twee staps authenticatie. Dit houdt in dat als u gaat aanmelden er een tweede stap nodig is om te bevestigen dat u het bent als accountbeheerder die inlogt. Dit kan op twee manieren. U kunt twee staps verificatie instellen via een authenticatie app, of via e-mail.

Om twee staps authenticatie in te stellen opent u uw accountgegevens (zie hierboven hoe) en klikt u op "beveiliging". Hier heeft u twee opties om extra verificatie bij het aanmelden in te stellen. Klik op de knop "wijzigen" om te activeren.

twee staps authenticatie instellen.jpg


Antwoord markeren als opgelost

In de forums "Computer hulp" kunt u computerhulp krijgen of geven aan onze leden. Indien u een vraag heeft gesteld en deze beantwoord met een oplossing, dan kunt u het antwoord markeren als "de oplossing". Hiermee maakt u voor iedereen duidelijk dat het probleem is opgelost, en dat een specifiek antwoord u heeft geholpen.

U kunt een antwoord markeren door rechts naast het antwoord op het vinkje te klikken. Voor de duidelijkheid staat er ook een begeleidende tekst bij.

antwoord markeren.jpg

Hoe voeg ik een afbeelding toe aan mijn bericht?

Door een afbeelding toe te voegen aan bericht maakt u het makkelijker of leuker voor andere mensen. Dit doet u op de volgende manier.

In de tekstbewerker klikt u op het "afbeelding toevoegen" pictogram. Selecteer vervolgens de afbeelding op uw computer, deze afbeelding kunt u slepen in het vakje of erop klikken om te selecteren. Hierna wordt uw afbeelding toegevoegd aan het bericht.

afbeelding toevoegen.jpg
 
Laatst bewerkt:

Maak een account aan of meldt je aan om een bericht te plaatsen.

Je moet lid zijn om een reactie achter te laten

Account aanmaken

Maak een account aan op ons forum. Zo gedaan!

Aanmelden

Heb je al een account? Log hier in.