Delen in windows 11

  • Ons nieuwe forum is live

    Met groot enthousiasme kondigen we de lancering aan van ons nieuwe PC tips forum, dat officieel live is gegaan op 31 januari 2024. Dit forum is ontworpen om een frisse, moderne en interactieve ervaring te bieden, waar leden zoals jullie kunnen samenkomen, ideeën uitwisselen, vragen stellen en discussiëren over computer onderwerpen die jullie interesseren. Wij bieden op dit forum gratis computerhulp aan iedereen die zich registreerd op ons forum. Registreren is snel, gratis en makkelijk. Voor onze terugkerende bezoekers vervangt dit forum de hulpsectie onderaan iedere computer tip op onze website. Op dit moment is het forum dus nog leeg, maar dit willen we graag veranderen in een actieve computer gemeenschap waar iedereen van alle niveau's meer kan leren over computers.
Ik ben aan het proberen om delen in windows 11 naar/van andere pc`s (windows10) de schijveb en mappen TOEGANKELIJK te maken op mijn windows 11 en mijn windows 10 pc`s.
Ik kan de schijven en mappen wel zien maar GEEN toegang krijgen, zoder dat er een melding wordt weergegeven..
ik zoek hulp.....
Vr, Gr, Jo
 
Kunt u aangeven welke melding u precies ziet? Eventueel met schermafbeelding?

Schakel eerst netwerkdetectie in: https://www.pc-tips.info/tips/windo...ie-inschakelen-of-uitschakelen-in-windows-11/

Ik raad aan om te controleren of de gedeelde map de juiste toegangrechten heeft voor het gebruikersaccount dan toegang probeert te krijgen. Klik met de rechtermuisknop op de gedeelde map en klik op eigenschappen. Klik op tabblad delen en klik op geavanceerd delen.

In het venster 'Geavanceerd delen', klik op 'Machtigingen'. Standaard heeft de groep 'Iedereen' leestoegang. Je kunt deze selecteren en de gewenste permissies aanpassen of de groep 'Iedereen' verwijderen en specifieke gebruikers toevoegen.

Klik op 'Toevoegen...' om specifieke gebruikers of groepen toe te voegen. Je moet de gebruikersnamen kennen die je wilt toevoegen. Typ de gebruikersnaam in en klik op 'Namen controleren' om te verifiëren. Klik daarna op 'OK'.

Selecteer de toegevoegde gebruiker of groep in de lijst en vink de toegangsrechten aan die je wilt verlenen: 'Lezen', 'Wijzigen' of 'Volledig beheer'. Klik op 'Toepassen' en daarna op 'OK' om de machtigingen in te stellen.
 
  • Leuk
Waarderingen: TFK
Alle instellingen staan op IEDREEN delen met alle optie leze schrijven zoals in het boekje staat aangegeven, ik kan ook niet mijn losse harde schijf zien met windows 11 en met windows 10 kan ik alles er mee doen...open lezen schrijven, maar in windows 11 zie ik de schijf helemaal niet....
mert windows 10 waren er helemaal geen problemen met delen, maar in windows 11 is het een fiasco....Gr Job
 
Via windows 10 kan ik naar de losse schijf en de inhoud, maar naar de windows 11 pc staat wel de Harde schijf maar kom er niet in...vraagt om administrator en doet verder niets.
Hier kan ik welnaar de windows 11 PC, en oog naar de PYBLIC map van de windows 11 PC met lezen en schrijven daarop
Bij windows 11 zie ik ook niet de gedeeld harde schijf op de win11 PC, Gr. Job
 
Hallo,

Op je gedeelde map/schijf PC.
  • Ga naar Instellingen > Netwerk & Internet > Wi-Fi (of Ethernet) > klik op je verbonden netwerk en zorg ervoor dat het als 'Privé' is gemarkeerd.
  • Controleer of je firewall of beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd in windows 11 en schakel deze volledig uit.
  • Ga naar: Instellingen > Apps > Optionele onderdelen > Meer Windows-functies > schakel in: Ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS Bestandsdelingsondersteuning. Herstart de computer.
Dit zijn mijn aanvullende tips aangezien ik uw netwerkconfiguratie niet ken. Succes!
 
  • Leuk
Waarderingen: TFK
Hallo Fire wal uitgeschakeld op beide pc`s W10 en W11, ik kanu van windows 11 de drives van Windows 10 bereiken met inhoud.
Maar ik kan niet van windows 10 de drives van windows 11 openen, ik zie ze wel maar ik kan er niet in, er wodt dan gevraagd naar ALS ADMINISTRATOR, maar kan verder niets invullen.
Ben op zoek naar oplossing hiervoor,vr. gr en dank u wel, Jo
 
Als je specifieke mappen of drives wilt delen, klik dan met de rechtermuisknop op de map of drive die je wilt delen op de Windows 11 computer, selecteer "Geven toegang tot" > "Specifieke personen...", en zorg ervoor dat je de juiste gebruikers of groepen toevoegt met de juiste machtigingen.
 
  • Leuk
Waarderingen: TFK
Wanneer je probeert toegang te krijgen tot een netwerkbron, zoals een gedeelde map op een andere computer binnen je netwerk, vanuit Windows 11 en gevraagd wordt om een netwerkreferentie en wachtwoord, verwijst dit meestal naar de inloggegevens van de computer of het apparaat waartoe je probeert toegang te krijgen.

Je moet een gebruiker toegang geven tot de gedeelde map, u bedoeld met diskmap vermoed ik een gedeelde schijf? Daarna verbind je vanaf je Windows 10 PC met deze Windows 11 PC met de inloggegevens. Als ik het allemaal goed begrijp, dan voegt u de Windows 10 gebruiker toe aan de gedeelde Windows 11 schijf/map.
 
  • Leuk
Waarderingen: TFK
Deze gang van zaken maken het zeer moeilijk om drive`s en PC`s te delen, dat ging op een makkelijke manier in windows10 en is nu zeker voor de normale gebruiker niet goed aan te passen.
Het zou goed zijn als er een klein programma met diverse aanklik mogelijkheden voor beveiliging en toegang dit probleem in windows 11 zou oplossen.
Vr. Gr. Jo
 
  • Leuk
Waarderingen: TFK

Maak een account aan of meldt je aan om een bericht te plaatsen.

Je moet lid zijn om een reactie achter te laten

Account aanmaken

Maak een account aan op ons forum. Zo gedaan!

Aanmelden

Heb je al een account? Log hier in.