Netwerkdetectie inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

Netwerkdetectie is een functie in Windows waarmee Windows apparaten andere computers en apparaten in een netwerk kunnen vinden en ontdekken.

Wanneer u Netwerkdetectie inschakelt in Windows 11, kunnen andere aangesloten apparaten in hetzelfde netwerk uw computer zoeken en ontdekken. Wanneer Netwerkdetectie is ingeschakeld, zendt een apparaat signalen uit over het netwerk om te zoeken naar andere detecteerbare apparaten.

Er zijn verschillende statussen voor netwerkdetectie. Als de status is ingeschakeld dan kan uw computer gevonden worden op het netwerk en ook andere apparaten zien en ermee verbinden.

Als de status voor netwerkdetectie is uitgeschakeld dan kan uw computer niet verbinden met andere apparaten op het netwerk. Uiteraard kan uw computer ook niet gevonden worden of andere apparaten detecteren.

Windows 11 maakt voor elk actief netwerk een apart netwerkprofiel aan. Gebruikers kunnen netwerkdetectie afzonderlijk in- of uitschakelen voor elk privƩ of openbaar netwerkprofiel.

Netwerkdetectie inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Om netwerkdetectie in- of uit te schakelen dient u eerst het Configuratiescherm te openen. In het Configuratiescherm klik op “Netwerk en internet”.

netwerk en internet instellingen openen

Klik daarna op “Netwerkcentrum”.

Netwerkcentrum openen

Klik vervolgens links bovenin op “Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen”.

Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen

Open het huidige profiel en wijzig de “Netwerkdetectie” instellingen naar “Netwerkdetectie inschakelen” of “Netwerkdetectie uitschakelen. Afhankelijk van uw profiel en keuze.

Netwerkdetectie inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Klik vervolgens onderaan op “Wijzigingen opslaan”. U heeft nu netwerkdetectie instellingen aangepast in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! šŸ™‚

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ā†“ Ik help u graag!