Netwerkdetectie inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Netwerkdetectie is een functie in Windows waarmee Windows apparaten andere computers en apparaten in een netwerk kunnen vinden en ontdekken.

Wanneer u Netwerkdetectie inschakelt in Windows 11, kunnen andere aangesloten apparaten in hetzelfde netwerk uw computer zoeken en ontdekken. Wanneer Netwerkdetectie is ingeschakeld, zendt een apparaat signalen uit over het netwerk om te zoeken naar andere detecteerbare apparaten.

Er zijn verschillende statussen voor netwerkdetectie. Als de status is ingeschakeld dan kan uw computer gevonden worden op het netwerk en ook andere apparaten zien en ermee verbinden.

Als de status voor netwerkdetectie is uitgeschakeld dan kan uw computer niet verbinden met andere apparaten op het netwerk. Uiteraard kan uw computer ook niet gevonden worden of andere apparaten detecteren.

Windows 11 maakt voor elk actief netwerk een apart netwerkprofiel aan. Gebruikers kunnen netwerkdetectie afzonderlijk in- of uitschakelen voor elk privé of openbaar netwerkprofiel.

Netwerkdetectie inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Om netwerkdetectie in- of uit te schakelen dient u eerst het Configuratiescherm te openen. In het Configuratiescherm klik op “Netwerk en internet”.

netwerk en internet instellingen openen

Klik daarna op “Netwerkcentrum”.

Netwerkcentrum openen

Klik vervolgens links bovenin op “Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen”.

Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen

Open het huidige profiel en wijzig de “Netwerkdetectie” instellingen naar “Netwerkdetectie inschakelen” of “Netwerkdetectie uitschakelen. Afhankelijk van uw profiel en keuze.

Netwerkdetectie inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Klik vervolgens onderaan op “Wijzigingen opslaan”. U heeft nu netwerkdetectie instellingen aangepast in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
10 REACTIES
 1. U heeft het prima uitgelegd, zelfde methode als op vele andere plaatsen op het internet.
  Ik heb alle stappen wel 100 keer gevolgd, maar blijf hetzelfde rare resultaat houden.
  Ik heb een “particulier netwerk” met daarin twee windows 10 pro PC’s. Alles gaat prima! Maar nu komt er een nieuwe w11pro pc bij. Daar hetzelfde instellingen toegepast. Het resultaat is dat beide w10 pc’s elkaar EN de w11 pc zien en alles op alle schijven kunnen doen.
  Maar op de w11 pc zie ik in het netwerk alleen mijn FritzBox. Ik heb me woest gezocht, maar niets gevonden. Iemand?

 2. Ik heb onlangs een PC met windows 11 gekocht. Nadat ik enkele bestanden van mijn oude Windows 10 had overgezet zag ik dat OneDrive 5gb bestanden had geupload. Dat wil ik liever niet want ik wil graag OneDrive afsluiten en niet gebruiken. Wat ik ook probeer ik krijg dat niet voor elkaar. Heel graag krijg ik advies van u. Groetjes Cor

 3. Goedemorgen,
  Ik heb een pc met windows 11 wn een canon ts6251 print scanner.
  Steeds als ik een scan wil uitvoeren via het scan programma van W11 dan doet de computer moeilijk (probleem met verbinding) kan scanner niet vinden. Printen geen probleem. Kun je mij een advies geven alsjeblieft?
  Groetjes
  Chrit

 4. Eindelijk gevonden dankzij deze uitleg. Helaas heb ik alles aan gezet maar nog zie ik mijn externe harde schijf niet. Ook niet bij schrijfbeheer. Het is een wd elements en het lichtje brand wel. Is er een manier om de gegevens eraf te halen. Ik heb er veel filmpjes op staan die ik echt nodig heb.

  Groetejs Monique

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!