Windows

2 manieren om de Windows 11 24H2 preview update nu al te downloaden

In september 2024 zal de Windows 11 24H2 beschikbaar komen voor iedere Windows 11 computer. U kunt de 24H2 update nu al downloaden, en in dit artikel leg ik uit hoe u de Windows 11 24H2 preview nu al kunt downloaden.

Er zijn twee manieren die u kunt gebruiken om 24H2 preview te downloaden. De eerste manier is via het Windows Insider programma. Microsoft stelt gebruikers via het Insider programma in staat om pre-release versies van Windows-besturingssystemen te bekijken en te testen voordat ze officieel worden vrijgegeven voor het publiek.

Door deel te nemen aan het Windows Insider-programma krijgt u toegang tot vroege versies van Windows zoals 24H2 en kunt u Microsoft feedback geven via verschillende kanalen, zoals feedbackformulieren, forums en sociale media. Deze feedback helpt Microsoft bij het identificeren en aanpakken van problemen, het verbeteren van functies en het maken van noodzakelijke aanpassingen voor de definitieve release.

De tweede manier is via een website UUPDump. UUPDump is een website die is ontwikkeld door de enthousiaste Windows gemeenschap, met name door mensen die betrokken zijn bij het Windows Insider programma. Het is ontworpen om u te helpen bij het maken van ISO-bestanden of updatepakketten (ook bekend als UUP – Unified Update Platform) van Windows Update-servers.

Met UUPDump kunt u Windows Insider 24H2 preview builds downloaden in de vorm van updatepakketten, die alle benodigde bestanden bevatten om te upgraden of een schone installatie van Windows uit te voeren. In dit artikel leest u hoe.

2 manieren om de Windows 11 24H2 preview update nu al te downloaden

Via Windows Insider programma

Om Windows 11 24H2 te downloaden dient u zich eerst aan te melden bij het Windows Insider programma. Hiervoor heeft u een Microsoft-account nodig.

Nadat u succesvol bent aangemeld, gaat u naar de Insider website en kunt u 24H2 downloaden. Kies hiervoor een Windows 11 DEV build 26080 of hoger.

Kies vervolgens de gewenste taal voor het Windows 11 24H2 ISO-bestand.

Download nu het Windows 11 24H2 preview ISO-bestand.

Via UUPDump

Als u specifieke Windows 11 24H2 preview build zoekt, dan kunt u de UUPDump website gebruiken. Hier kunt u een pakket downloaden dat wordt omgezet naar ISO-bestand.

Klik in het menu op “Windows 11”. Selecteer vervolgens “24H2 DEV” in het menu.

Selecteer vervolgens de gewenste DEV build versie. Houdt rekening met uw systeem architectuur (x64).

Selecteer de gewenste taal voor het uupdump pakket.

Selecteer de gewenste editie voor de 24H2 preview.

Nu u het uupdump pakket heeft samengesteld kunt u het uup aira2 pakket downloaden. Klik hiervoor op “Create download package”.

Zorg dat u alle bestanden uit het pakket uitpakt in de voor u gewenste locatie. Zorg dat er voldoende schijfruimte beschikbaar is om het te converteren naar een ISO-bestand in de vervolgstappen.

Om het uup pakket te converteren naar ISO-bestand, voert u het uup_download_windows.cmd bestand uit als administrator.

Druk op “R” om het aira2 PowerShell conversie script uit te voeren.

Windows 11 24h2 preview wordt nu gedownload. Dit duurt wel even, wacht tot het script volledig is afgerond.

U ziet vervolgens op dezelfde locatie als het script een ISO-bestand. Dit is het Windows 11 24H2 preview ISO-bestand wat u kunt gebruiken om de preview te installeren.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!