Windows 11 installeren vanaf USB (Complete installatie gids)

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

U kunt Windows 11 op verschillende manieren installeren. U kunt ervoor kiezen om Windows 10 te updaten naar Windows 11. U ontvangt dan de Windows 11 update van Microsoft.

Het is ook mogelijk om Windows 11 via een ISO-bestand te installeren. U opent het ISO-bestand in Windows en opent daarna het installatiebestand. De installatie van Windows 11 zal direct starten en beleid u door het Windows 11 installatieproces.

De simpelste manier is door de Windows 11 installatie bestanden uit de Windows 11 ISO op een USB-stick te plaatsen. Deze USB-stick plaatst u daarna in uw computer en de computer start het installatieproces van Windows 11. Dit heet ook wel een schone installatie van Windows 11.

Windows 11 installeren vanaf USB

Begin met het downloaden van het officiële Windows 11 ISO bestand [ENGELS] (directe download). U kunt de Nederlandse Windows 11 ISO downloaden via Windows Insider.

Windows 11 iso downloaden

Daarna start u met het downloaden van Rufus naar uw computer. Klik op Download Rufus Portable. Start daarna Rufus. Er is als u voor portable heeft gekozen geen installatie vereist.

Zorg dat de USB-stick die u gaat gebruiken geformatteerd is en dat deze is geselecteerd als Apparaat in Rufus. Klik daarna op Selecteren.

Rufus opstartbare usb stick aanmaken met Windows 11

Selecteer het Windows 11 ISO-bestand en klik op Openen.

ISO plaatsen op USB stick met Rufus

Rufus zal zelf de nodige instellingen detecteren en toepassen. U hoeft hier niets te wijzigen. Het enige wat u mogelijk nog wilt wijzigen is het “Volumelabel” de naam voor de USB-stick. Klik daarna op Starten.

Windows 11 iso plaatsen op usb voor installatie

Rufus geeft u nogmaals een melding dat alle data op de aangesloten USB-Stick verloren zal gaan. Klik op OK om te bevestigen.

Data gaat verloren op USB-stick

Als Rufus klaar is met het plaatsen van de Windows 11 ISO-bestanden op de USB-Stick dan kunt u Windows 11 installeren vanaf USB op een schone computer.

Ga daarvoor naar het opstarten in het opstartmenu. Druk tijdens het opstarten van de computer op de juiste toets om de BIOS- of UEFI-besturing te openen. Over het algemeen zou dit de F11, F12, DEL, of ESC toetsen moeten zijn. Zo niet, raadpleeg dan de handleiding van uw computer of moederbord.

Nadat u in het opstartmenu bent gekomen, selecteert u de USB-stick en slaat u de instellingen op. Nu zal uw PC opnieuw opstarten vanaf de USB-stick en u vragen een willekeurige toets in te drukken om de installatie van het Windows 11 installatieproces te starten. Druk op een toets, bijvoorbeeld de spatiebalk, om de Windows installatie vanaf het externe medium te starten.

Windows 11 installatie starten

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓