X

Advertenties in het Windows 11 Start menu uitschakelen

Sinds de update KB5036980 heeft Microsoft advertenties geïntroduceerd die worden getoond in het Startmenu in Windows 11.

Er is aangekondigd dat er advertenties voor apps uit de Microsoft Store zullen verschijnen in het aanbevolen gedeelte van uw Startmenu.

Voorheen toonde dit gedeelte alleen documenten en afbeeldingen die u recent had gebruikt. De geselecteerde apps komen van een beperkte groep zorgvuldig gekozen ontwikkelaars. Als u op een advertentie klikt, wordt u doorgestuurd naar de Microsoft Store om de app te downloaden.

Microsoft breidt de functionaliteit van het Startmenu uit, niet alleen met advertenties. De updategeschiedenis laat zien dat apps die u vaak gebruikt en die reeds op uw apparaat zijn geïnstalleerd, ook zullen verschijnen in het aanbevolen gedeelte, samen met de advertenties. Deze apps worden echter alleen getoond als u ze nog niet heeft vastgepind aan de taakbalk of het Startmenu.

Als u deze advertenties in het Startmenu niet wilt zien, dan kunt u ze uitschakelen. Dit is hoe het werkt.

Advertenties in het Windows 11 Start menu uitschakelen

Om te beginnen opent u de instellingen. Klik op “persoonlijke instellingen” en vervolgens op “Startmenu”.

Schakel de optie “Aanbevelingen voor tips, snelkoppelingen, nieuwe apps en meer weergeven” uit. Door deze optie uit te schakelen, ziet u geen advertenties meer in het Startmenu.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Categorieën: Windows