Partitie aanmaken op externe harde schijf? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een partitie aanmaken op externe harde schijf is niet ingewikkeld. Als u een apparaat heeft zoals een externe harde schijf via USB of een andere verbinding, dan kunt u deze inzetten als harde schijf in Windows.

Mocht u niet alle data op één partitie in de externe harde schijf willen plaatsen, dan kunt u de externe harde schijf partitioneren. U deelt de opslag van de externe harde schijf dan op in verschillende partities met ieder een aparte schijfletter in Windows.

Partitie aanmaken op externe harde schijf

Sluit de externe harde schijf aan op de computer via USB. Klik daarna met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Schijfbeheer in het menu.

Schijfbeheer in Windows openen

In schijfbeheer ziet u, of “Niet-toegewezen” ruimte. Of u ziet al een bestaande partitie op de externe harde schijf.

Niet-toegewezen ruimte in schijfbeheer

Als u al een bestaande partitie ziet op de externe harde schijf dan klikt u op het volume met de rechtermuisknop en kiest u voor volume verwijderen.

Let op: alle data op de externe harde schijf gaat verloren.

Volume verwijderen in schijfbeheer

Klik met de rechtermuisknop op de niet-toegewezen ruimte op de externe harde schijf. Klik daarna op Nieuw eenvoudig volume.

Nieuw eenvoudig volume aanmaken in Schijfbeheer

Er wordt een wizard geopend die u door het volume aanmaken proces zal helpen. Klik op volgende.

volume aanmaken op externe usb schijf

U ziet het maximum schijfruimte in MB die de externe harde schijf bevat. Als u partities wilt aanmaken dient u hier de grootte in MB’s in te geven voor de partitie.

Wilt u twee partities aanmaken dan geeft u de helft van het maximum in. Klik daarna op volgende.

grootte van het volume aanpassen op externe harde schijf

U dient en stationsletter toe te wijzen aan de partitie. Selecteer een schijfletter en klik op volgende.

Schijfletter toewijzen voor partitie op externe harde schijf

Selecteer het bestandssysteem NTFS. Laat de clustergrootte op standaard staan als u niet weet wat dit betekent en geef een herkenbare volumenaam in. Zorg ervoor dat snelformatteren is ingeschakeld. Klik daarna op volgende.

Bestandssysteem toewijzen aan externe harde schijf

Klik op voltooien om af te ronden.

screenshot_3788

U ziet nu in schijfbeheer het nieuw aangemaakte volume op de externe harde schijf. U ziet nogmaals de niet-toegewezen ruimte.

Herhaal bovenstaande stappen om nog één of meerdere partities toe te voegen aan de schijfruimte op de externe harde schijf.

Partities aanmaken op externe harde schijf via schijfbeheer in Windows

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓