WhatsApp op een computer gebruiken (stap voor stap) gids

Stefan
Whatsapp voor Windows 11 downloaden en installeren

WhatsApp, bekend als het leidende communicatiemiddel voor mobiele apparaten, biedt nu ook een handige oplossing voor computergebruik. Door WhatsApp op een computer te gebruiken, kunt u naadloos overschakelen van uw mobiele apparaat naar uw desktop, vooral handig voor gebruikers van Windows 11 of 10.

Ontdek hoe eenvoudig het is om WhatsApp op uw pc of laptop met Windows te gebruiken. Begin door WhatsApp voor Windows 11 te downloaden. Koppel vervolgens uw mobiele account aan uw computer door een QR-code te scannen. Deze functie maakt het mogelijk om uw WhatsApp-account zowel op mobiele apparaten als op uw computer te gebruiken.

Geniet van alle vertrouwde WhatsApp-functies op uw computer, waaronder beveiligd chatten, berichten versturen, en deelnemen aan groepschats. WhatsApp voor Windows ondersteunt ook realtime notificaties, zodat u geen enkel inkomend bericht of gesprek mist. Maak uw communicatie efficiënter met WhatsApp op uw computer.

Whatsapp op computer gebruiken

Om te beginnen dient u Whatsapp voor uw computer te downloaden. Dit doet u via de website https://whatsapp.com/dl/.

Klik op de link “Downloaden van Microsoft”.

Whatsapp downloaden

Deze linkt opent de Microsoft Store op uw computer. Klik op “Microsoft Store openen” om verder te gaan.

Microsoft Store openen

Klik in de Microsoft Store op de “Installeren” knop om de installatie in Windows 11 te starten.

Whatsapp installeren vanuit de Microsoft Store

Na installatie opent Whatsapp door op de “Openen” knop te klikken of de app te openen via het Start menu.

Whatsapp voor Windows 11 openen

U gaat nu Whatsapp configureren om uw accountgegevens over te zetten naar Windows 11. Na het afronden van de configuratie kunt u Whatsapp gebruiken.

Klik op de “Aan de slag” knop om de configuratie te starten.

Aan de slag

U heeft nu een mobiele telefoon of tablet nodig waar Whatsapp al op is geïnstalleerd om de accountgegevens te kunnen gebruiken in Windows 11 of 10.

Open de Whatsapp app op uw mobiele apparaat. Druk rechtsonderin op de “instellingen” en druk vervolgens op “gekoppelde apparaten” om uw Windows 11 pc te koppelen.

Gekoppelde apparaten

Om uw Windows 11 pc te koppelen drukt uw op “koppel een apparaat”.

Koppel een apparaat

Whatsapp heeft nu toegang nodig tot de camera.

Whatsapp qr code scannen

Geef Whatsapp op uw mobiele apparaat toegang tot de camera en scan de QR-code die wordt weergegeven in Whatsapp voor Windows met de mobiele camera.

QR code om Whatsapp te koppelen

Whatsapp op uw mobiel gaat nu inloggen. Hierna kunt u Whatsapp voor desktop in Windows 11 gebruiken.

Whatsapp inloggen

Als u succesvol bent ingelogd kunt u Whatsapp nu gebruiken op uw computer. Alle contacten en berichten worden allemaal gesynchroniseerd.

Whatsapp voor Windows 11 is ingesteld

In de mobiele versie van Whatsapp kunt u de gekoppelde apparaten beheren. U ziet nu dat “Windows” is gekoppeld. Door erop te klikken kunt u kiezen voor “log uit” om Whatsapp eventueel weer los te koppelen van uw computer.

Windows 11 gekoppelde apparaten

U heeft nu Whatsapp succesvol op uw computer geïnstalleerd en kunt het gebruiken om berichten mee te versturen naar uw contacten. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *