Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Microsoft Store werkt niet in Windows 11? Probeer dit!

Microsoft heeft de Microsoft Store in Windows 11 vernieuwd. Ook zijn er problemen verholpen en wordt de Microsoft Store regelmatig geüpdatet. Als u nog steeds problemen ondervind met de Microsoft Store, bijvoorbeeld de Microsoft Store opent niet of loopt steeds vast, dan kunnen de tips in dit artikel helpen het probleem op te lossen.

Dit zijn de meest voorkomende Microsoft Store problemen in Windows 11.

  • De Microsoft Store opent niet.
  • Microsoft Store loopt vast.
  • Kan niet downloaden uit de Microsoft Store.
  • Aanmelden in de Microsoft Store werkt niet.

Om deze problemen op te lossen heb ik een gids samengesteld die de problemen met de Microsoft Store op een Windows 11 PC kan oplossen.

Microsoft Store werkt niet

Microsoft Store werkt niet in Windows 11

Voordat u doorgaat met het uitvoeren van de oplossingen in dit artikel, dient u een aantal controles uit te voeren. Controleer of u een actieve internetverbinding heeft op de PC waar de Microsoft Store niet werkt. Daarna controleert u of u niet verbonden bent met een VPN server of proxyserver die de internetverbinding beperkt. Als u beveiligingssoftware gebruikt, bijvoorbeeld een firewall of antivirus software, schakel deze dan tijdelijk uit.

Tijd en datum controleren

De tijd en datum moet correct zijn. Als de datum of tijd niet goed staat ingesteld dan kan er geen beveiligde verbinding worden gemaakt met de Microsoft Store servers van Microsoft. Hierdoor kan de Microsoft Store dus niet aanmelden.

Als de tijd of datum niet goed staat ingesteld dan klikt u met de rechtermuisknop op de tijd en datum. In het menu klik op “Datum en tijd aanpassen”.

Datum en tijd aanpassen

Zorg ervoor dat de tijd automatisch wordt ingesteld door de optie “Tijd automatisch instellen” in te schakelen.

Onderin klikt u ook nog eens op “Nu synchroniseren”. Controleer nu de tijd en datum. Als deze correct wordt weergegeven opent u de Microsoft Store opnieuw.

Tijd automatisch instellen

Microsoft Store probleemoplosser

In Windows 11 zijn er probleemoplossers beschikbaar die controles uitvoeren van apps en herstelacties kunnen uitvoeren als er problemen worden gedetecteerd. Zo is er ook een probleemoplosser voor de Microsoft Store.

Deze Microsoft Store probleemoplosser gaat eerst een aantal controles uitvoeren. Dit zijn controles op bestands- services en app niveau. Daarnaast worden er ook Microsoft Store bevoegdheden gecontroleerd. Als er problemen met de Microsoft Store worden gedetecteerd dan zal de probleemoplosser deze problemen eerst zelf oplossen. Als er aanvullende acties van de gebruiker nodig zijn dan ziet u wat u dient uit te voeren om het probleem op te lossen.

Om de Microsoft Store probleemoplosser te starten klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. Daarna aan de linkerzijde klik eerst op Systeem en daarna op Problemen oplossen.

Problemen oplossen

Er worden problemen vastgesteld. Indien er problemen worden gevonden zal de probleemoplosser in eerste instantie het probleem zelf oplossen. Indien dit niet lukt, krijgt u informatie over hoe het probleem dan wel op te lossen.

Problemen met de Microsoft Store vaststellen

Microsoft Store opnieuw instellen

Als u problemen blijft ervaren met de Microsoft Store dan kunt u de app opnieuw instellen. Dit heet ook wel “Microsoft Store resetten”. All data wordt dan verwijderd en opnieuw ingesteld, u moet daarna opnieuw aanmelden.

Om de Microsoft Store opnieuw in te stellen klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klikt u bovenaan op Apps en onderdelen.

In de lijst van apps zoekt u naar Microsoft Store. Klik vervolgens aan de rechterzijde op het drie horizontale puntjes en klik op Geavanceerde opties.

Microsoft Store geavanceerde opties openen

Onderin ziet u twee opties. U kunt de Microsoft Store herstellen en opnieuw instellen. Als u gaat herstellen dan probeert Windows 11 deze app te repareren. Er worden geen gegevens verwijderd of aangepast.

Als u de Microsoft Store opnieuw wilt instellen dan klikt u op deze knop. De Microsoft Store wordt dan ook gerepareerd, maar in tegenstellingen tot herstellen wordt de data van de app ook verwijderd.

Microsoft Store opnieuw instellen

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om problemen met de Microsoft Store op een Windows 11 PC op te lossen. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!