Microsoft Store werkt niet in Windows 11? Probeer dit!

Stefan
Microsoft Store werkt niet in Windows 11? Probeer dit!

Microsoft heeft de Microsoft Store in Windows 11 vernieuwd. Ook zijn er problemen verholpen en wordt de Microsoft Store regelmatig geüpdatet. Als u nog steeds problemen ondervind met de Microsoft Store, bijvoorbeeld de Microsoft Store opent niet of loopt steeds vast, dan kunnen de tips in dit artikel helpen het probleem op te lossen.

Dit zijn de meest voorkomende Microsoft Store problemen in Windows 11.

 • De Microsoft Store opent niet.
 • Microsoft Store loopt vast.
 • Kan niet downloaden uit de Microsoft Store.
 • Aanmelden in de Microsoft Store werkt niet.

Om deze problemen op te lossen heb ik een gids samengesteld die de problemen met de Microsoft Store op een Windows 11 PC kan oplossen.

Microsoft Store werkt niet

Microsoft Store werkt niet in Windows 11

Voordat u doorgaat met het uitvoeren van de oplossingen in dit artikel, dient u een aantal controles uit te voeren. Controleer of u een actieve internetverbinding heeft op de PC waar de Microsoft Store niet werkt. Daarna controleert u of u niet verbonden bent met een VPN server of proxyserver die de internetverbinding beperkt. Als u beveiligingssoftware gebruikt, bijvoorbeeld een firewall of antivirus software, schakel deze dan tijdelijk uit.

Tijd en datum controleren

De tijd en datum moet correct zijn. Als de datum of tijd niet goed staat ingesteld dan kan er geen beveiligde verbinding worden gemaakt met de Microsoft Store servers van Microsoft. Hierdoor kan de Microsoft Store dus niet aanmelden.

Als de tijd of datum niet goed staat ingesteld dan klikt u met de rechtermuisknop op de tijd en datum. In het menu klik op “Datum en tijd aanpassen”.

Lees ook
De herstelomgeving is niet gevonden? Probeer dit!

Datum en tijd aanpassen

Zorg ervoor dat de tijd automatisch wordt ingesteld door de optie “Tijd automatisch instellen” in te schakelen.

Onderin klikt u ook nog eens op “Nu synchroniseren”. Controleer nu de tijd en datum. Als deze correct wordt weergegeven opent u de Microsoft Store opnieuw.

Tijd automatisch instellen

Microsoft Store probleemoplosser

In Windows 11 zijn er probleemoplossers beschikbaar die controles uitvoeren van apps en herstelacties kunnen uitvoeren als er problemen worden gedetecteerd. Zo is er ook een probleemoplosser voor de Microsoft Store.

Deze Microsoft Store probleemoplosser gaat eerst een aantal controles uitvoeren. Dit zijn controles op bestands- services en app niveau. Daarnaast worden er ook Microsoft Store bevoegdheden gecontroleerd. Als er problemen met de Microsoft Store worden gedetecteerd dan zal de probleemoplosser deze problemen eerst zelf oplossen. Als er aanvullende acties van de gebruiker nodig zijn dan ziet u wat u dient uit te voeren om het probleem op te lossen.

Om de Microsoft Store probleemoplosser te starten klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. Daarna aan de linkerzijde klik eerst op Systeem en daarna op Problemen oplossen.

Problemen oplossen

Er worden problemen vastgesteld. Indien er problemen worden gevonden zal de probleemoplosser in eerste instantie het probleem zelf oplossen. Indien dit niet lukt, krijgt u informatie over hoe het probleem dan wel op te lossen.

Problemen met de Microsoft Store vaststellen

Microsoft Store opnieuw instellen

Als u problemen blijft ervaren met de Microsoft Store dan kunt u de app opnieuw instellen. Dit heet ook wel “Microsoft Store resetten”. All data wordt dan verwijderd en opnieuw ingesteld, u moet daarna opnieuw aanmelden.

Om de Microsoft Store opnieuw in te stellen klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klikt u bovenaan op Apps en onderdelen.

Lees ook
Windows update 22H2 installeren in Windows 11? Dit is hoe!

In de lijst van apps zoekt u naar Microsoft Store. Klik vervolgens aan de rechterzijde op het drie horizontale puntjes en klik op Geavanceerde opties.

Microsoft Store geavanceerde opties openen

Onderin ziet u twee opties. U kunt de Microsoft Store herstellen en opnieuw instellen. Als u gaat herstellen dan probeert Windows 11 deze app te repareren. Er worden geen gegevens verwijderd of aangepast.

Als u de Microsoft Store opnieuw wilt instellen dan klikt u op deze knop. De Microsoft Store wordt dan ook gerepareerd, maar in tegenstellingen tot herstellen wordt de data van de app ook verwijderd.

Microsoft Store opnieuw instellen

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om problemen met de Microsoft Store op een Windows 11 PC op te lossen. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
 1. Mijn probleem is het volgende:
  Ik kan de Microsoft Store app niet downloaden, het betreft een windows 11 computer.

  mvgr,

  Jan

  1. Hallo, de Microsoft Store is standaard onderdeel van Windows 11. Deze hoeft u niet te downloaden. Als u het verwijderd heeft, probeer dan het volgende.

   Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Windows Terminal (beheerder)”.

   Kopieer en plak de volgende code in het Terminal venster en bevestig met enter. Herstart uw PC hierna. Controleer of de Microsoft Store weer beschikbaar is.

   Get-AppXPackage *WindowsStore* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

   Indien dit niet zo is hersteld u Windows 11 met behoud van bestanden:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/herstelopties-in-windows-31ce2444-7de3-818c-d626-e3b5a3024da5#WindowsVersion=Windows_11

   Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *