Handtekening toevoegen in Outlook voor Windows 11

Stefan
Handtekening toevoegen in Outlook voor Windows 11

Door een handtekening toe te voegen aan uw e-mails via Microsoft Outlook, kunt u uw e-mailcommunicatie een persoonlijke of professionele uitstraling geven. Een goed ontworpen e-mailhandtekening kan een blijvende indruk achterlaten bij uw contacten en bijdragen aan een betrouwbare en herkenbare merkidentiteit.

In Outlook heeft u de volledige vrijheid om een handtekening te creëren die volledig aan uw wensen voldoet. U kunt kiezen om een handtekening toe te wijzen aan alle nieuwe e-mailberichten of specifiek voor reacties en doorgestuurde berichten. Dit zorgt voor consistentie in uw communicatie en professionaliteit in uw uitgaande berichten.

Lees ook
Handtekeningen in Outlook overzetten naar nieuwe PC

Het ontwerpen van uw handtekening in Outlook biedt verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld uw bedrijfslogo integreren voor een visuele identiteit, samen met essentiële contactinformatie zoals uw telefoonnummer, website en sociale media links. Tekstuele elementen kunnen worden geformatteerd met verschillende lettertypen, kleuren en groottes, waardoor u de vrijheid heeft om een handtekening te maken die echt bij uw persoonlijke stijl of bedrijfsbranding past.

Handtekening toevoegen in Outlook voor Windows 11

Om te beginnen opent u de Outlook app op uw computer. Zoek via de taakbalk op “Outlook” en klik op het resultaat.

Outlook openen

Om een handtekening toe te voegen dient u de Outlook-instellingen te openen. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram om de Outlook-instellingen te openen.

Outlook instellingen openen

In de instellingen klikt u links op “Accounts” en vervolgens op “Handtekeningen”.

Outlook handtekeningen opties

U heeft nu de handtekeningen in Outlook geopend. Om een nieuwe handtekening toe te voegen geeft u eerst een nieuwe naam in voor de handtekening. Hierna kunt u de opmaak toevoegen door een handtekening tekst toe te voegen met eventuele afbeeldingen door op het afbeeldingen pictogram in het opmaakvenster te klikken.

Handtekening toevoegen in Outlook

Heeft u een handtekening opgemaakt, dan klikt u rechtsonderin op de knop “Opslaan” om de handtekening toe te voegen.

Handtekening opslaan

Wilt u meerdere handtekeningen toevoegen, dan maakt u meerdere handtekening aan met ieder een unieke naam door op “Nieuwe handtekening” te klikken.

Deze handtekening slaat u afzonderlijk op door op “Opslaan” te klikken. Nadat u de gewenste handtekening heeft toegevoegd kunt u deze selecteren voor zowel nieuwe e-mails als antwoorden op e-mails.

Handtekening selecteren voor nieuwe emails of antwoorden op emails

Wanneer u alle handtekeningen correct heeft ingesteld, en u opent een nieuwe e-mail, dan ziet u dat de gewenste handtekening wordt geladen en toegepast onderaan de e-mail.

Lees ook
Advertentie reclame verwijderen in Outlook app

Handtekening in Outlook voor Windows 11

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook
Afwezigheidsbericht instellen in Microsoft Outlook
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *