Afwezigheidsbericht instellen in Microsoft Outlook

Stefan
Afwezigheidsbericht instellen in Microsoft Outlook

U kunt in Outlook een afwezigheidsbericht instellen. Hiermee maakt u duidelijk aan de verzender dat u tijdelijk niet aanwezig bent.

Een bericht dat u afwezig bent helpt andere mensen te laten weten dat uw e-mail op dat moment niet wordt gelezen en dat er ook geen reactie verwacht hoeft te worden in deze afwezigheidsperiode.

Indirect helpt het ook u. Door een afwezigheidsmelding in te stellen wordt er minder e-mail gestuurd die betrekking hebben op uw reactie. Het vermindert mogelijk dus ook de vervolg e-mails omdat men op de hoogte is dat u tijdelijk afwezig bent. De meeste mensen stellen een afwezigheidsbericht is als ze op vakantie gaan, ziek zijn of een dagje vrij hebben.

In dit artikel leest u hoe u een afwezigheidsbericht kunt instellen via Outlook.

Afwezigheidsbericht instellen in Microsoft Outlook

Open de Outlook e-mail client. Klik in het lint op “Bestand”.

Outlook bestand

In het linkermenu klikt u eerst op “Info” en vervolgens op de knop “Automatisch antwoorden”.

Automatisch antwoorden in outlook

Om automatische antwoorden te verzenden schakelt u de optie “automatische antwoorden verzenden” in.

U kunt vervolgens door de optie “alleen tijdens dit tijdsbereik verzenden” een begin, datum en einddatum inclusief tijd opgeven waarin het afwezigheidsbericht verzonden moet worden.

Er wordt standaard, maar eenmaal een afwezigheidsbericht verstuurd naar iedere afzender.

In het “automatisch antwoorden” veld kunt u een e-mail bericht opmaken die de ontvanger als afwezigheidsbericht ontvangt.

Automatisch antwoorden bericht

Naast een standaard automatisch afwezigheidsbericht kunt u ook regels toepassen op dit bericht. Dit zijn acties die alleen worden uitgevoerd als de afzender voldoet aan vooraf ingestelde regels.

Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat het afwezigheidsbericht alleen wordt verstuurd naar een bepaalde afzender of alleen rechtstreeks naar u (geen CC of BCC). Ook kunt u instellen dat het bericht alleen moet worden verzonden als het onderwerp of de tekst een bepaald bericht bevat.

Regels voor automatisch antwoorden

Als u het afwezigheidsbericht goed heeft ingesteld, dan ziet u bovenin Outlook een melding “Er worden automatische antwoorden verzonden voor dit account”.

Als u weer terug bent, of eerder terug bent, dan kunt u door op de “uitschakelen” knop te klikken het afwezigheidsbericht weer uitschakelen.

Er worden automatische antwoorden verzonden voor dit account

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Back-up maken van alle Outlook e-mails en gegevens.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *