Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Alle Microsoft reclame uitschakelen in Windows 11? Dit is hoe!

In Windows 11 kunt u op verschillende plaatsen advertenties van Microsoft tegenkomen. De advertenties in Windows 11 worden door Microsoft weergegeven om Microsoft-producten te promoten.

Zo kunt u in Windows 11 op de volgende plaatsen advertenties van Microsoft tegenkomen. In de instellingen van Windows 11 , in Windows Verkenner, op het aanmeldingsscherm en in het menu Start.

Deze advertenties zijn vaak suggesties om het voor de gebruiker gemakkelijker te maken om met Windows 11 te werken. Zo worden bijvoorbeeld Microsoft-diensten en -apps gepromoot via meldingen. Dit zijn geen advertenties van derden, maar alleen van Microsoft-producten en -diensten.

In dit artikel leest u hoe u de suggesties en advertenties in Windows 11 op verschillende onderdelen kunt uitschakelen.

Alle Microsoft reclame uitschakelen in Windows 11

Suggesties verwijderen van het Windows 11 vergrendelscherm

Eerst gaan we beginnen met het uitschakelen van suggesties op het Windows 11 vergrendelscherm.

Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en klik in het menu op Instellingen. Klik aan de linkerkant op Persoonlijke instellingen en vervolgens op Vergrendelingsscherm.

Om advertenties op het vergrendelscherm uit te schakelen, schakelt u het selectievakje “Leuke weetjes, tips en trucs en meer op uw vergrendelingsscherm weergeven” uit.

Leuke weetjes, tips en trucs uitschakelen op vergrendelingsscherm in Windows 11

Lees ook: vergrendelscherm in Windows 11 uitschakelen of Windows 11 automatisch vergrendelen na inactiviteit.

Windows 11 meldingen over nieuwe functies uitschakelen

Vervolgens stuurt het systeem in Windows 11 nieuwe meldingen om meer te weten te komen over nieuwe functies, het gebruik van instellingen en updates.

Sommige mensen zien deze meldingen als reclame. Als u deze meldingen wilt uitschakelen, voert u de onderstaande stappen uit.

Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en klik in het menu op Instellingen. Klik aan de linkerkant op Systeem en vervolgens op Meldingen.

Zorg ervoor dat u “Tips en suggesties krijgen als ik Windows gebruik” en “Bied suggesties over hoe ik mijn apparaat kan instellen” uitschakelt om de meldingen uit te schakelen die door Windows 11 worden verzonden over nieuwe functies, tips en updates.

Tips en suggesties krijgen als ik Windows gebruik uitschakelen

Suggesties verwijderen uit de Windows 11 instellingen

Windows 11 toont ook suggesties over functies en apps in de app Instellingen van Windows 11. Als u de Microsoft-reclame in de Instellingen app niet wilt, kunt u deze advertenties op deze manier uitschakelen.

Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en klik in het menu op Instellingen. Klik aan de linkerkant op Privacy & beveiliging en klik vervolgens op Algemeen.

Zorg ervoor dat u “Suggesties voor inhoud in de app Instellingen weergeven” uitschakelt.

Optioneel: Als u niet wilt dat Microsoft gepersonaliseerde advertenties toont met behulp van uw reclame-id, kunt u ook “Laat apps mij persoonlijke advertenties zien door mijn reclame-id te gebruiken” uitschakelen.

Suggesties voor inhoud in de app Instellingen weergeven uitschakelen

Reclame in apps van derden verwijderen in Windows 11

Advertenties van derden worden in Windows 11 weergegeven in het menu Start. Deze advertenties worden verzonden door apps zoals Spotify, TikTok, Instagram, Prime video, en meer. Het is mogelijk om deze advertenties te verwijderen, maar dan moet u de betreffende app verwijderen om van deze reclame af te komen.

Als u de advertenties van derden van deze apps wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de app in het menu Start en klikt u vervolgens op Verwijderen. Doe dit voor elke app die u niet gebruikt en waarvan u dan ook geen reclame wenst te zien.

Reclame in apps van derden verwijderen in Windows 11

Diagnostische gegevens in Windows 11 uitschakelen

Windows 11 verzamelt diagnostische gegevens van uw PC om advertenties op maat te tonen. Als u niet wilt dat Microsoft deze gegevens verzamelt en gebruikt om advertenties weer te geven, kunt u “Ervaringen op maat” uitschakelen.

Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en klik vervolgens op Instellingen in het menu. Klik aan de linkerkant op Privacy & beveiliging en vervolgens op Diagnostische gegevens en feedback.

Schakel “Optionele diagnostische gegevens verzenden” en “Laay Microsoft uw diagnostische gegevens gebruiken, met uitzondering van informatie over websites die u bezoekt, om uw productervaringen te verbeteren met persoonlijke tips, advertenties en aanbevelingen” uit.

Diagnostische gegevens in Windows 11 uitschakelen om reclame te voorkomen

Lees ook: app diagnostiek uitschakelen in Windows 11.

Om uw diagnostische gegevens op uw PC te verwijderen klikt u op de “Diagnostische gegevens verwijderen” knop.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!