Aanbevolen bestanden verwijderen uit startmenu in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Windows 11 komt met een vernieuwde taakbalk en startmenu. Het nieuwe startmenu krijgt een gecentreerd uiterlijk, heeft afgeronde hoeken en ziet er over het algemeen gelikt uit.

Het nieuwe startmenu bevat een “Aanbevolen” sectie die recent geopende bestanden toont en voor veel mensen vervelend kan zijn. Gelukkig is het vrij eenvoudig om deze aanbevelingen te verwijderen uit het startmenu.

Het startmenu van Windows 11 bestaat uit drie gedeelten: Vastgemaakt, Alle apps en Aanbevolen. De sectie Vastgemaakte bovenaan bestaat uit pins die in een raster zijn gerangschikt. Als u op Alle apps klikt, ziet u een lijst met alle apps die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Onder het gebied met vastgemaakte programma’s bevindt zich het gedeelte Aanbevolen, dat uw meest recent geopende bestanden, documenten en geïnstalleerde programma’s weergeeft. Dit maakt het gemakkelijk om naar bestanden te springen die u onlangs hebt geopend – het toont maximaal vier items.

Veel mensen kunnen dit aanbevolen gedeelte echter vervelend vinden en willen niet dat anderen zien wat ze de laatste tijd hebben geopend. In dat geval kunt u de aanbevolen bestanden in het startmenu volledig uitschakelen. U kunt ook bepaalde bestanden afzonderlijk uit de lijst verwijderen.

Aanbevolen bestanden verwijderen uit startmenu

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Instellingen openen

Klik links op Persoonlijke instellingen. Klik daarna op Start.

Windows 11 persoonlijke instellingen

Om recente bestanden te verwijderen uit de aanbevolen sectie wijzigt u de “Recent geopende items weergeven in Start, jumplists en de Verkenner” naar uit.

Om ook de recente toegevoegde apps te verwijderen uit de Aanbevolen sectie wijzigt u de “Recent toegevoegde apps weergeven” instelling naar uit. U kunt ook de meest gebruikte apps verwijderen uit Aanbevolen. Wijzig dan “Meest gebruikte apps weergeven” naar uit.

Aanbevolen verwijderen uit startmenu in Windows 11

Het is ook mogelijk om op een item zelf te klikken en daarna te klikken op “Uit lijst verwijderen”.

Aanbevolen app uit lijst verwijderen

Hieronder ziet u het resultaat. Het is tot nu toe niet mogelijk om de gehele “Aanbevolen” sectie te verwijderen. Dit komt misschien later nog in een andere build van Windows 11.

Aanbevolen verwijderen uit startmenu in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓