Probleem met Microsoft Edge? Microsoft Edge herstellen!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Microsoft Edge is uw nieuwe moderne webbrowser op Windows 10 en Windows 11 die Internet Explorer vervangt. Edge is zeker net zo functioneel als elke andere browser, maar Edge heeft ook problemen.

Meestal klagen Microsoft Edge gebruikers over het bevriezen of vastlopen van Microsoft Edge. Soms ook zeer trage prestaties tijdens het surfen op het internet, en het komt ook voor dat Edge soms helemaal niet zal openen.

Hoewel Windows een optie heeft om apps opnieuw in te stellen als ze niet werken of synchroniseren, moesten gebruikers ingewikkelde methodes gebruiken om Microsoft Edge opnieuw in te stellen en te repareren.

Vanaf de Windows 10 Fall Creators Update wordt Microsoft Edge echter weergegeven als een geïnstalleerde app in de app Instellingen, en hoewel u de beschadigde Edge systeem bestanden niet kunt verwijderen, bevat de Edge browser nu een herstel (reparatie) optie. Om Edge te herstellen is wel een actieve internet verbinding vereist.

Op de achtergrond download Windows nieuwe systeembestanden en wordt Edge opnieuw ingesteld. Door het opnieuw herstellen van Edge zullen de meeste problemen worden opgelost. Uw browser gegevens zoals historie en opgeslagen wachtwoord etc. gaan niet verloren.

Microsoft Edge herstellen

Klik met de rechtermuisknop op de Windows start knop. Klik op Instellingen uit het contextmenu.

Windows instellingen

Klik op Apps.

Apps

In de lijst van geïnstalleerde apps op uw computer zoek naar: Microsoft Edge. Klik op het Microsoft Edge resultaat en klik op Wijzigen.

Microsoft Edge wijzigen

Er wordt een nieuw venster geopend om Microsoft Edge te herstellen. Om Edge te repareren is een internetverbinding vereist. De browser wordt opnieuw opgestart, de browsergegevens en instellingen gaan niet verloren.

Klik op de Herstellen knop om Edge te repareren.

Microsoft Edge herstellen

Even geduld. Microsoft Edge wordt opnieuw gedownload en geinstalleerd.

Microsoft Edge opnieuw downloaden en installeren

Als de herstelprocedure van Microsoft Edge is voltooid dan wordt de Microsoft Edge browser opnieuw opgestart.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

2 REACTIES

  1. GEACHTE,

    GRAAG UW HULP VOOR DE FUNCTIONERING VAN MICROSOFT EDGE OP MIJN PC, IK HAD VROEGER INTERNET EXPLORER MAAR DEZE IS VEROUDERD !
    HARTELIJK DANK !

    DE PAUW GERARD.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓