Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

PDF bestand maken in Windows 11 zonder externe apps

Heeft u een aantal documenten en wilt u ze omzetten in PDF (Portable Document Format) vorm? In dit artikel, leest u hoe u een PDF-bestand kunt maken in Windows 11.

Windows 11 staat u niet alleen toe om een kladblok of Wordpad document af te drukken in PDF. U kunt een PDF-bestand maken van elke webpagina of document dat kan worden afgedrukt. Dit alles is mogelijk dankzij de ingebouwde Microsoft Print to PDF functie.

Eerder had Microsoft de Microsoft XPS Document Writer printer geïntroduceerd die niet lang meeging. Nu heeft Microsoft een alternatief als PDF.

Met behulp van deze “Microsoft Print to PDF” virtuele printer, kunt u een PDF-bestand van een willekeurig document maken. U moet het document openen en op Ctrl + P drukken om het dialoogvenster Afdrukken weer te geven. Selecteer vervolgens de ingebouwde “Microsoft Print to PDF” printer en maak uw afdruk als PDF. Dit is hoe het werkt.

PDF bestand maken in Windows 11

Zoals hierboven vermeld, kunt u elk document/webpagina maken of converteren naar PDF-formaat met behulp van de ingebouwde virtuele PDF-printer van Windows. Het is niet nodig om een applicatie van derden te downloaden en te installeren om een PDF-bestand te maken.

Open het document, bestand of website waarvan u een PDF-bestand wenst te maken. Druk op uw toetsenbord op CTRL + P om het printerdialoog te openen. Afhankelijk van de app en het bestand is het CTRL + P maar u kunt altijd naar bestand en daarna afdrukken gaan.

Selecteer als printer “Microsoft Print to PDF” en klik op Afdrukken.

PDF bestand maken in Windows 11

Er wordt een dialoog geopend waar u het document kunt opslaan als PDF-bestand. Geef het PDF-bestand een naam en klik op Opslaan.

PDF bestand opslaan in Windows 11

U heeft nu een PDF-bestand gemaakt van een document, tekstbestand, website zonder het gebruik van software van derden.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
5 REACTIES
  1. Adressen (bestand met contactpersonen) In Windows 10. Na selectie van 3 adressen (op 1 A4) en afdrukken (HP printer) verschijnt als tussenstap een venster om de printopdracht in een van een naam voorziene file op te slaan. Na opening van deze file zie ik de selectie van de te printen adressen (printvoorbeeld) welke na opdracht afdrukken op een A4 worden afgedrukt. Tot zover Windows 10.
    Sinds kort heb ik Windows 11.
    Voornoemde werkwijze werkt niet in Windows 11.
    Als ik de 3 adressen wil afdrukken verschijnt er geen tussenstap om de printopdracht in een file op te slaan. Bij de opdracht afdrukken verschijnt er slechts een blanco blad met vermelding geen voorbeeld beschikbaar. Hoe kan ik de adressen op een A4 (3 stuks) toch afdrukken. Bij voorbaat dank.
    Bart.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!