Microsoft Edge sneller opstarten met Opstartboost

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Microsoft Edge is al een snelle browser omdat Microsoft Edge helemaal geoptimaliseerd is voor het Windows-besturingssysteem. Om Microsoft Edge nog sneller op te starten heeft Microsoft de functie Opstartbooster geïntroduceerd.

Opstartboost is een functie die u in de Microsoft Edge instellingen kunt in- of uitschakelen. Opstartboost zorgt ervoor dat tijdens het opstarten van Windows zelf de processen voor Microsoft Edge mee worden gestart. Als u daarna de Microsoft Edge browser opent op uw computer dan hoeven deze processen niet meer opgestart te worden wat leidt tot sneller opstarten van Microsoft Edge.

De opstartboost is beschikbaar op Windows computers (met uitzondering van Windows 10X en servers) met meer dan 4 GB RAM, of meer dan 1 GB RAM als het apparaat een moderne schijf heeft (moderne HDD met Trim en SeekPenalty of SSD), wanneer Microsoft Edge de standaard web browser is.

Opstartboost voor Microsoft Edge

Om Opstartboost in Microsoft Edge te activeren opent u Microsoft Edge. Klik in de rechterbovenhoek op het Edge menu en in het menu klik op Instellingen.

microsoft edge menu openen

In het linkermenu klik op Systeem. Klik daarna op de schakelaar om Opstartboost in te schakelen in Microsoft Edge. Klik nogmaals om Opstartboost uit te schakelen.

Opstartboost inschakelen in Microsoft Edge

Een aanvullende tip, om Microsoft Edge nog sneller te maken bij het opstart schakelt u de optie: Apps op de achtergrond blijven uitvoeren wanneer Microsoft Edge wordt gesloten in. Ook de optie: Hardware versnelling gebruiken indien beschikbaar kan Microsoft Edge sneller maken.

Ik hoop u met deze simpele tip te hebben geholpen om Microsoft Edge sneller te openen. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓