Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Microsoft Edge sneller opstarten met Opstartboost

Microsoft Edge is al een snelle browser omdat Microsoft Edge helemaal geoptimaliseerd is voor het Windows-besturingssysteem. Om Microsoft Edge nog sneller op te starten heeft Microsoft de functie Opstartbooster geïntroduceerd.

Opstartboost is een functie die u in de Microsoft Edge instellingen kunt in- of uitschakelen. Opstartboost zorgt ervoor dat tijdens het opstarten van Windows zelf de processen voor Microsoft Edge mee worden gestart. Als u daarna de Microsoft Edge browser opent op uw computer dan hoeven deze processen niet meer opgestart te worden wat leidt tot sneller opstarten van Microsoft Edge.

De opstartboost is beschikbaar op Windows computers (met uitzondering van Windows 10X en servers) met meer dan 4 GB RAM, of meer dan 1 GB RAM als het apparaat een moderne schijf heeft (moderne HDD met Trim en SeekPenalty of SSD), wanneer Microsoft Edge de standaard web browser is.

Opstartboost voor Microsoft Edge

Om Opstartboost in Microsoft Edge te activeren opent u Microsoft Edge. Klik in de rechterbovenhoek op het Edge menu en in het menu klik op Instellingen.

microsoft edge menu openen

In het linkermenu klik op Systeem. Klik daarna op de schakelaar om Opstartboost in te schakelen in Microsoft Edge. Klik nogmaals om Opstartboost uit te schakelen.

Opstartboost inschakelen in Microsoft Edge

Een aanvullende tip, om Microsoft Edge nog sneller te maken bij het opstart schakelt u de optie: Apps op de achtergrond blijven uitvoeren wanneer Microsoft Edge wordt gesloten in. Ook de optie: Hardware versnelling gebruiken indien beschikbaar kan Microsoft Edge sneller maken.

Ik hoop u met deze simpele tip te hebben geholpen om Microsoft Edge sneller te openen. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!