TPM 2.0 en Secure boot inschakelen in de BIOS

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows 11 heeft een aantal vereisten. Twee van deze vereisten zijn TPM 2.0 en Secure Boot. Beide zijn beveiligingsfuncties die ingeschakeld dienen te worden om Windows 11 te kunnen installeren.

Als u de PC Health Check app heeft gestart en daarmee heeft gecontroleerd dat uw PC niet aan de vereisten voldoet van Windows 11. Dan ziet u mogelijk in de app dat u TPM 2.0 en Secure dient in te schakelen in de UEFI. Deze functies kunt u inschakelen in de BIOS als uw computer dit ondersteunt.

TPM en Secure boot inschakelen in de BIOS

Om TPM 2.0 en Secure Boot in te schakelen in UEFI, dient u eerst de computer uit te schakelen. Als u de computer weer aanzet, moet u op het juiste moment op een speciale toets of knop drukken om in de UEFI-instellingen te komen.

De exacte toets die u moet indrukken, verschilt per computerfabrikant. U moet de handleiding van uw computer raadplegen of op internet zoeken naar de modelnaam van uw computer in combinatie met “bios-toets” of “UEFI-toets”. Bij sommige moederborden – vooral als u uw eigen PC hebt gebouwd – kan bij het opstarten een kleine melding op het scherm komen die u laat zien welke toets je moet indrukken om de BIOS-instellingen te openen. Dit zijn bijvoorbeeld toetsen als F2, DEL, F12 of F1.

Als u in de BIOS-instellingen bent dan zoekt u naar “Security”, “Beveiliging” of “Boot” instellingen. Deze opent u en daar schakelt u “TPM” in. Hetzelfde doet u voor “Secure Boot”. Hierbij een afbeelding van de UEFI in mijn computer.

UEFI instellingen in de BIOS TPM en Secure Boot inschakelen

Zorg dat als u TPM en Secure Boot in de BIOS heeft ingeschakeld, dat u de aangepaste BIOS-instellingen opslaat – “Save and exit”. Controleer of de PC Health Check nu wel aangeeft dat u Windows 11 kunt installeren.

Als u geen TPM chip en Secure Boot heeft dan kunt u in het volgend artikel lezen hoe u Windows 11 toch kunt installeren: Windows 11 installeren zonder TPM en Secure Boot. Hiervoor is wel enige technische kennis vereist.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

PC probleem? Los het op met iObit Advanced System Care.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓