Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 11 PC Health Check app is nu beschikbaar

Microsoft heeft al aangekondigd dat Windows 11 op 5 oktober 2021 zal worden gelanceerd. Het zal een gratis upgrade zijn voor pc’s die daarvoor in aanmerking komen. Voor de releasedatum heeft Microsoft zijn populaire Windows 11 PC Health Check app beschikbaar gemaakt voor iedereen. De app heet ook “PC-statuscontrole app”. Met behulp van deze applicatie kunt u zien of uw computer Windows 11 kan installeren.

De PC Health Check app werd in juni van dit jaar naast Windows 11 geïntroduceerd. Het werd echter teruggetrokken nadat er controverses waren ontstaan over ondersteunde systemen. Microsoft kwam met een bijgewerkte app. Alleen degenen die waren ingeschreven bij het Windows Insider-programma hadden echter toegang tot dit hulpmiddel. Nu kan iedereen de PC Health check app downloaden en op zijn PC controleren of deze het aankomende Windows 11 besturingssysteem ondersteunt.

Het draaien van Windows 11 vereist een bepaalde set specificaties, waaronder TPM en Secure Boot, die u allemaal kunt controleren met deze officiële tool.

Windows 11 PC Health Check app

PC Health Check app

Als uw apparaat Windows 11 ondersteunt, ziet u het bericht: “Deze pc voldoet aan de vereisten van Windows 11”. U kunt de Windows 11 update na 5 oktober gratis downloaden en installeren via Windows-update.

Als uw computer extra hardware nodig heeft, ziet u in het hulpprogramma PC Health Check app de melding: “Deze pc voldoet momenteel niet aan de systeemvereisten voor Windows 11.”

Deze pc voldoet momenteel niet aan de systeemvereisten voor Windows 11

Maak u geen zorgen als uw PC niet officieel compatibel is met Windows 11. U kunt het nieuwste besturingssysteem, Windows 11, nog steeds uitvoeren op niet-ondersteunde computers die voldoen aan de minimale hardwarevereisten van Windows 10. Maar, daarvoor moet u wel een schone Windows 11 installatie zonder TPM (aanbevolen) uitvoeren. U moet Windows 11 ISO downloaden van de Microsoft-server en vervolgens een opstartbare Windows 11 USB maken. Start uw computer op met de USB-stick en installeer vervolgens Windows 11.

PC voldoet wel aan de systeemvereisten voor Windows 11

U kunt Windows 10 bijwerken naar Windows 11 via Windows update.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
8 REACTIES
 1. hallo,
  Health check app geinstalleerd, maar ik zie niet de ‘nu zoeken’ knop. Bij mij is de tekst daar anders – “Windows 11 is klaar – en het is gratis! ” en de button heeft als tekst “windows update openen”

  Als ik daarop klik kom ik op de windows update pagina van config scherm

  • Hallo Martijn, dat is goed! Dat betekend dat uw computer is geschikt voor Windows 11 en dat u Windows 11 kunt installeren via de Windows update instellingen. Klik dus op de “windows update openen” knop en volg vanuit Windows update de verdere installatie. Succes! Groet, Stefan

 2. Hallo;
  Health check gedownload, alles aangepast in de bios….
  Health check geeft aan : Deze pc voldoet aan Windows 11-vereisten. ( alle vinkjes staan er in)
  Windows update geeft aan: This PC doesn’t meet all the system requirements for Windows 11.

  Wat gaat er fout… en wat is nu juist…

  Gr. Jan

  • Hallo Jan, in de PC Health Check app als u klikt op “nu zoeken” wordt de controle uitgevoerd. U ziet dan de resultaten. Klik op “Alle resultaten bekijken” om te zien waar nog geen groene vinkjes staan. Succes! Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!