Google Chrome extensies verwijderen? Dit is hoe!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Hoe verwijder je een extensie uit Google Chrome, deze vraag heb ik bij klanten vaak gehad. Het is eenvoudig om een extensie uit Google Chrome te verwijderen. Er is geen technische kennis vereist.

In de Google Chrome store kunt u kiezen uit vele extensies die het gebruik op internet zeker een stuk leuker en makkelijker kunnen maken. Het probleem met extensies kan zijn dat ze zorgen voor een hoop reclame in de Google Chrome browser, of de extensie(s) vertragen Chrome bij het opstarten.

Het is daarom aan te raden om eens tussen de geïnstalleerde Google Chrome extensies op uw computer te kijken of er niet een extensie tussen zit die verwijderd kan worden. Dit kan de beleving op internet met de Google Chrome browser al aanzienlijk verbeteren. Hoe minder extensies er aanwezig zijn in Chrome hoe beter en sneller Chrome zal functioneren.

Google Chrome extensies verwijderen

Om Google Chrome extensies te bekijken of te verwijderen volgt u de volgende stappen.

Open de Google Chrome browser. Klik rechts bovenaan op de 3 puntjes om het Google Chrome menu te openen. Klik door op Instellingen in het Chrome menu.

google chrome menu

Klik aan de linkerzijde in Google Chrome op Extensies.

Tip: u kunt ook rechtstreeks naar de Google Chrome extensies gaan door: chrome://extensions in de adresbalk van Google Chrome te typen.

google chrome extensies

Selecteer de extensie die u wilt verwijderen uit de Google Chrome extensies en klik op het Prullenbak icoontje naast de extensie. Bevestig de vraag of u de extensie echt wenst te verwijderen.

google chrome extensie verwijderen

Kunt u de Google Chrome extensie niet verwijderen omdat de extensie is beheerd door uw beheerder of organisatie?

Lees meer hoe u Chrome sneller kunt maken.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
1 REACTIE

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!