Google Chrome extensie verwijderen? Dit is hoe!

Stefan
extensie verwijderen uit Google Chrome

Hoe verwijder je een extensie uit Google Chrome, deze vraag heb ik bij klanten vaak gehad. Het is eenvoudig om een extensie uit Google Chrome te verwijderen. Er is geen technische kennis vereist.

In de Google Chrome store kunt u kiezen uit vele extensies die het gebruik op internet zeker een stuk leuker en makkelijker kunnen maken. Het probleem met extensies kan zijn dat ze zorgen voor een hoop reclame in de Google Chrome browser, of de extensie(s) vertragen Chrome bij het opstarten.

Het is daarom aan te raden om eens tussen de geïnstalleerde Google Chrome extensies op uw computer te kijken of er niet een extensie tussen zit die verwijderd kan worden. Dit kan de beleving op internet met de Google Chrome browser al aanzienlijk verbeteren. Hoe minder extensies er aanwezig zijn in Chrome hoe beter en sneller Chrome zal functioneren.

Google Chrome extensie verwijderen

Om Google Chrome extensies te bekijken of te verwijderen volgt u de volgende stappen.

Open de Google Chrome browser. Klik rechts bovenaan op de 3 puntjes om het Google Chrome menu te openen. Klik door op Instellingen in het Chrome menu.

Google Chrome instellingen openen

Klik aan de linkerzijde in Google Chrome op Extensies.

Tip: u kunt ook rechtstreeks naar de Google Chrome extensies gaan door: chrome://extensions in de adresbalk van Google Chrome te typen.

Google Chrome extensies

Selecteer de extensie die u wilt verwijderen uit de Google Chrome extensies en klik op verwijderen onderaan de extensie. Bevestig de vraag of u de extensie echt wenst te verwijderen.

Extensie verwijderen uit Google Chrome

Kunt u de Google Chrome extensie niet verwijderen omdat de extensie is beheerd door uw beheerder of organisatie?

Lees meer hoe u Chrome sneller kunt maken.

Total
0
Shares
0 Share
0 Tweet
0 Pin it
0 Share
0 Share

Geholpen? Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.
1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen