Geinstalleerd door je beheerder extensie verwijderen uit Chrome

Meest gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit bericht op sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken.

Als Google Chrome-extensie een bericht “Geïnstalleerd door je beheerder” weergeeft bij het starten van Google Chrome of tijdens het beheren van een browser extensie. Mogelijk heeft u dan adware in uw web browser en op uw computer.

Een browser extensie die u zelf niet in Google Chrome hebt geïnstalleerd en die het bericht “Geïnstalleerd door je beheerder” weergeeft, is mogelijk geforceerd geïnstalleerd door een adware applicatie die uw Google Chrome instellingen probeert te beheren door een policy af te dwingen.

Bijvoorbeeld een browser extensie die het nieuwe tabblad in Chrome vervangt voor een nieuw tabblad dat u helemaal niet wilt gebruiken, of een browser extensie die opdringerige advertenties in de Chrome-webbrowser weergeeft.

Er zijn verschillende voorbeelden van ongewenste browser extensies die Google Chrome-instellingen forceren via het beleid “Geïnstalleerd door je beheerder” of “Geïnstalleerd door bedrijfsbeleid“. Er verschijnt dan een melding:

Is dit de nieuwe pagina met tabbladen die je had verwacht?

Een extensie heeft de pagina gewijzigd die wordt weergegeven wanneer je een nieuwe tabblad opent. Als je deze wijzigingen niet wilt aanbrengen, kun je je vorige instellingen herstellen.
Geïnstalleerd door je beheerder.

Het is ook goed mogelijk dat de melding “Geïnstalleerd door je bedrijfsbeleid” wordt weergegeven. Dit heeft dan mogelijk niets van doen met adware, maar meer met instellingen die geforceerd zijn in de web browser door de beheerder van de computer.

Als U de beheerder niet bent van de computer of het apparaat kunt U de instellingen mogelijk ook niet wijzigen. Als U wel de beheerder bent, volg dan onderstaande instructies om het policy te verwijderen uit Google Chrome.

geïnstalleerd door je beheerder

Geïnstalleerd door je beheerder of Geïnstalleerd door bedrijfsbeleid verwijderen uit Google Chrome

In deze instructie, zal ik uitleggen hoe u de extensie of instelling geïnstalleerd door de beheerder of bedrijfsbeleid kunt verwijderen.

  • Open een MS-DOS venster als Administrator.
  • Klik met de rechtermuisknop op de startknop van Windows, kies uit het menu: Command-prompt (Admin). U kunt ook in de Microsoft Windows zoekbalk “cmd” typen, rechtsklikken op cmd.exe en selecteer Uitvoeren als Administrator.

Typ de volgende commando’s op volgorde, na elke opdracht bevestigt u de opdracht met een ENTER op uw toetsenbord.

RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers"
RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicy"
gpupdate /force
  • Na het uitvoeren van de commando’s in het ms-dos venster kunt u het venster sluiten.
  • Herstart uw computer.

Ik raad U aan om een gratis virusscan uit te voeren met Malwarebytes om uw computer te controleren op de aanwezigheid van adware.

In de meeste gevallen, let wel: meeste – is adware verantwoordelijk voor het instellen van geforceerde policy’s in Google Chrome.

Google Chrome beleid nog steeds niet weg?

Open Google Chrome. Ga naar de chrome extensies, type: chrome://extensions/ in uw Chrome adres balk.

Klik in de rechterbovenhoek in Chrome op “Ontwikkelaars modus”.

google chrome ontwikkelaars modus aanzetten

U heeft nu ontwikkelaars modus aangezet in Google Chrome. Klik vervolgens op de Details van Google Chrome browser extensie die geforceerd is door een beleid of beheerder.

Ik heb helaas geen voorbeeld van een extensie die geforceerd is in Google Chrome, dus de afbeeldingen zijn voorbeelden.

Als u de details van de browser extensie heeft geopend, zoek naar: ID. Selecteer het ID en kopieer het ID op het klembord (rechtermuisknop > kopieren). Dit ID hebben we later nodig.

browser extensie id google chrome

Klik op de Windows start knop met de rechtermuisknop, selecteer Uitvoeren uit het menu.

In het uitvoeren venster type: regedit.exe

De Windows register-editor wordt nu geopend. Klik op de mapjes in de menu structuur en open:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/POLICIES/GOOGLE/CHROME/ExtensionInstallForceList

Klik op de sleutel waar van het ID hetzelfde is als het eerder gekopieerde browser extensie ID.

Rechtsklik op de sleutel en selecteer verwijderen. Herstart nu Google Chrome, kijk of de browser extensie is verwijderd.

Ik hoop dat deze Google Chrome instructie U geholpen heeft.
Vragen of commentaar kunt U plaatsen in het commentaar veld onder dit artikel.

Lees meer tips of kom nog eens terug op PC Tips voor nieuwe tips.

Aanbevolen tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

6 REACTIES

Abonneer
Abonneren op
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Most Voted
Inline Feedbacks
Bekijk alle commentaren
Ruud
Ruud

Er staat plots: “beheerd door je organisatie” in mijn menu ‘rechtsklik op drie puntjes’ Maar het betreft mijn eigen prive computer, en niks van organisatie of wat dan ook. Het betreft “Quic”. Ik wil dat niet, ik ‘mot’ dat niet, ik heb niemand geautorisserd of opdracht gegeven om deze extensie te plaatsen. Kortom; ik wil hem weg ! Graag hulp over hoe deze ongewenste gast uit mijn computer te verwijderen.

Johan
Johan

Stefan,
Bij mij stond ook dat mijn browser beheerd word door je organisatie, ik heb je bovenstaande oplossingen via cmd als administrator toegepast en een scan uitgevoerd met Malwarebytes, geen malware of adware gevonden, daarna laptop terug opgestart en chrome geopend, gaan kijken bij de instellingen en de melding stond er nog steeds. Helaas werkte je oplossing bij mij niet. Misschien nog een andere optie?
ik kijk er alvast naar uit!

Andrea
Andrea

Hallo, Ook ik krijg de plugin niet weg. Tot stap HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/POLICIES/GOOGLE/CHROME/ExtensionInstallForceList ging het goed. Echter staat er bij mij onder policies geen Google…. Heb bijna alle mapjes (en dat zijn er nogal wat!) open geklikt maar kan ook geen CHROME/ExtensionInstallForceList vinden. Is er nog een andere oplossing?

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
malwarebytes gratis download
6
0
Hulp nodig? Of heeft u een vraag?x
()
x