Dark Mode op uw Mac snel inschakelen? Dit is hoe!

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen.

In macOS kunnen mensen kiezen voor een donkere systeemweergave, de zogeheten Donkere modus.

In de donkere modus gebruikt het systeem een donkerder kleurenpalet voor alle schermen, weergaven, menu’s en regelaars, en wordt er meer levendigheid gebruikt om voorgrondinhoud te laten opvallen tegen de donkere achtergronden. De donkere modus “Dark mode” ondersteunt alle toegankelijkheidsfuncties.

Als u uw macOS in de donkere modus zet, wordt er witte tekst op een donkere achtergrond weergegeven. De donkere modus is bedoeld om de blootstelling aan blauw licht te verminderen en vermoeide ogen als gevolg van langdurig beeldschermwerk te helpen voorkomen.

In macOS kunt u via het bedieningspaneel wat zich rechtsbovenin naast de tijd en datum bevind simpel en snel donkere modus inschakelen.

Dark mode inschakelen in macOS

Om de donkere modus in macOS snel in te schakelen kunt u gebruik maken van het mac bedieningspaneel. Dit paneel is specifiek bedoeld om snel instellingen te kunnen wijzigen op uw Mac.

Klik in de rechterbovenhoek op de bedieningspaneel knop. Klik op het beeldscherm icoon rechts naast de helderheidsinstellingen van uw beeldscherm.

Beeldscherm instellingen bedieningspaneel mac

Er wordt nu een venster geopend waar u in 1 simpele klik de Dark mode in macOS kunt in- of uitschakelen. Het is dus niet nodig om elke keer naar de beeldscherminstellingen op uw Mac te gaan en daar instellingen te wijzigen.

Dark mode aanzetten op mac

Dit is een handige productiviteits- tip die u aanzienlijk tijd kan besparen als u later op een avond mogelijk last krijgt van uw ogen en de donkere modus tijdelijk wilt inschakelen op uw Mac.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!