Bing zoekmachine verwijderen uit Google Chrome

Meeste gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

In navolging van ons artikel over het verwijderen van Bing uit Internet Explorer, nu een artikel over het verwijderen van de Bing zoekmachine uit Google Chrome. Er zijn veel manieren waarop Bing ingesteld kan worden als zoekmachine.

Sommige mensen hebben Bing.com zelf ingesteld als zoekmachine in Chrome en andere hebben software gedownload die Bing voor hun heeft ingesteld als zoekmachine. Als het laatste is gebeurt dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe?

Er is veel gratis software te downloaden op het internet, deze software wordt vaak voorzien van additionele software om de gedownloade software gratis te houden. Op deze manier worden veel Google Chrome gebruikers zonder het te weten voorzien van Bing als standaard zoekmachine.

Doordat de gratis software die men wenst te downloaden de zoekmachine in Google Chrome dus aanpast naar Bing.com. Wat de reden ook is, u wilt Bing.com verwijderen uit Google Chrome. Zie onderstaande instructies hoe u bing kunt verwijderen uit Chrome.

bing verwijderen google chrome

Bing zoekmachine verwijderen uit Google Chrome

Om te beginnen opent u Google Chrome en gaat u naar de instellingen vanuit het menu, zie afbeelding.

google chrome instellingen

In het instellingen menu navigeert u naar beneden naar, zoekmachine.

In het zoekmachine menu wijzigt u de zoekmachine die wordt gebruikt in de adresbalk van Bing naar Google. Hiermee wordt bedoeld dat alle zoekopdrachten die u typt in de adres balk nu worden omgeleid via de nieuwe zoekmachine en dus niet meer via Bing.com.

google chrome bing verwijderen omnibox

Daarna klikt u op zoekmachines beheren in hetzelfde menu.

In het standaard zoekmachines menu, selecteert u een andere zoekmachine, bijvoorbeeld Google. Klik op de drie puntjes rechts van de zoekmachine en selecteer uit het menu, instellen als standaard.

Eventueel selecteert u Bing en kiest u voor verwijderen uit lijst. U heeft nu Bing als zoekmachine verwijderd uit Google Chrome.

google chrome bing standaardzoekmachine wijzigen

Mocht het probleem nog niet zijn opgelost, doe dan het volgende. Ga terug naar het menu van Google Chrome en open Meer hulpprogramma’s en dan Extensies.

Controleer in het lijst van geïnstalleerde Google Chrome extensies of er een extensie is geïnstalleerd die om omleid via Bing.com.

Waar nodig schakel deze extensie uit of verwijder de extensie.

bing extensie verwijderen chrome

Mocht u er niet meer uitkomen dan kunt u ook Google Chrome herstellen naar standaard waarden. Indien u dit doet zorg er dan voor dat u alle data uit Google Chrome heeft opgeslagen. Alle Google Chrome instellen gaan verloren door een reset.

Open Google Chrome, in het menu ga naar Instellingen, navigeer helemaal naar onder en kies voor Geavanceerd. Navigeer weer helemaal naar onder en kies voor Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden.

bing instellingen resetten google chrome

Ik hoop dat hiermee Bing is verwijderd uit Google Chrome, als u vragen heeft kunt u deze stellen in ons forum of onderaan deze instructie.

Succes!

Aanbevolen voor jou

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

479 Artikelen303 REACTIES

4 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kaat

Alles geprobeerd. Ook de instellingen van Chrome resetten heb ik gedaan. Lukt niet. Als ik een nieuw tabblad open in Chrome opent zich automatisch //www.searchmarquis.com/?aid=260251&data=aWlkPTQwJnVpZD0xMjE5Mjk5MTg=&tb=1&dt=17660320370
Hoe dit op mijn computer komt, geen idee!

Diego

Dankje! ik zat al een paar dagen met dit probleem.

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
4
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x