Bing zoekmachine verwijderen uit Google Chrome

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

In navolging van mijn verouderde artikel over het verwijderen van Bing uit Internet Explorer. Nu een artikel over het verwijderen van de Bing zoekmachine uit Google Chrome. Er zijn veel manieren waarop Bing ingesteld kan worden als zoekmachine.

Sommige mensen hebben Bing.com zelf ingesteld als zoekmachine in Chrome en andere hebben software gedownload die Bing voor hun heeft ingesteld als zoekmachine, ook wel bekend als een browser kaper of adware. Als het laatste is gebeurd dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe?

Er is veel gratis software te downloaden op het internet, deze software wordt vaak voorzien van optionele extra software om de gedownloade software gratis te houden. Op deze manier worden veel Google Chrome gebruikers zonder het te weten voorzien van Bing als standaard zoekmachine. De optionele software installeert Bing voor advertentiedoeleinden.

Wat de reden ook is, u wilt Bing.com verwijderen uit Google Chrome. Zie onderstaande instructies hoe u Bing kunt verwijderen uit Chrome.

bing verwijderen google chrome

Bing zoekmachine verwijderen uit Google Chrome

Om te beginnen opent u Google Chrome en klikt u in de rechterbovenhoek op het Chrome menu en daarna op Instellingen in het menu.

Google chrome instellingen openen

In het Chrome instellingen menu navigeert u naar beneden totdat u bij Zoekmachine bent.

In het zoekmachine menu wijzigt u de zoekmachine van Bing naar Google. Staat Bing niet ingesteld als zoekmachine? Geen probleem. Als er staat deze zoekmachine wordt beheerder door een extensie, klik dan op uitschakelen.

Bing zoekmachine wijzigen

Daarna klikt u op zoekmachines beheren in hetzelfde menu.

In het standaardzoekmachines menu, selecteert u een andere zoekmachine, bijvoorbeeld Google. Klik op de drie puntjes rechts van de zoekmachine en klik op instellen als standaard.

Eventueel selecteert u Bing en kiest u voor verwijderen uit lijst. U heeft nu Bing als zoekmachine verwijderd uit Google Chrome.

Standaard zoekmachine bing verwijderen

Mocht het probleem nog niet zijn opgelost, doe dan het volgende. Ga terug naar het menu van Google Chrome en klik op Meer hulpprogramma’s en dan op Extensies.

Extensies openen in Google Chrome

Controleer in de lijst van geïnstalleerde Google Chrome extensies of er een extensie is geïnstalleerd die om omleid via Bing.com.

Waar nodig schakel deze extensie uit of verwijder de extensie. Als u echter geen idee heeft waarom de Chrome browser toch blijft doorverwijzen naar de Bing zoekmachine dan raad ik u aan om uw computer te controleren op adware. Adware verstopt zich in uw browser en wijzigt zoekmachine instellingen. Malwarebytes detecteert adware en verwijdert het van uw computer.

Malwarebytes is gratis te gebruiken om adware te detecteren en te verwijderen.

Microsoft Bing startpagina extensie verwijderen uit Google chrome

Mocht u er niet meer uitkomen dan kunt u ook Google Chrome herstellen naar standaard waarden. Wanneer u dit doet zorg er dan voor dat u alle data uit Google Chrome heeft opgeslagen via uw Google account. Alle Google Chrome instellen gaan verloren door een reset.

Open Google Chrome. Klik in het menu op Instellingen. Navigeer helemaal naar beneden tot u bij Geavanceerd bent. Klik erop. Navigeer nogmaals helemaal tot onder en klik op “Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden.”.

Chrome terugzetten naar standaard waarden Chrome reset

Ik hoop dat hiermee Bing is verwijderd uit Google Chrome. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

6 REACTIES

  1. Alles geprobeerd. Ook de instellingen van Chrome resetten heb ik gedaan. Lukt niet. Als ik een nieuw tabblad open in Chrome opent zich automatisch //www.searchmarquis.com/?aid=260251&data=aWlkPTQwJnVpZD0xMjE5Mjk5MTg=&tb=1&dt=17660320370
    Hoe dit op mijn computer komt, geen idee!

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓