2 manieren om afbeeldingen te verkleinen op Mac

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Op een Mac computer kunt u afbeeldingen simpel verkleinen. Er is om een afbeelding aan te passen en- of te verkleinen geen Mac software nodig van derden.

U kunt de afbeelding op een Mac aanpassen met de Voorvertoning app. Voorvertoning is de standaard applicatie die uw Mac gebruikt om afbeeldingen te openen. Het is aan te raden om de Voorvertoning app in te stellen als standaard app om afbeeldingen mee te openen.

In deze tip leg ik u stap voor stap uit hoe u de grootte van een afbeelding op uw Mac kunt aanpassen met Voorvertoning. Ook leg ik u uit hoe u de compressie oftewel de kwaliteit van een afbeelding kunt aanpassen om de grootte van het afbeeldingsbestand te beperken.

Als u afbeeldingen wilt bewerken voor een website dan is het aan te raden om de grootte van het afbeeldingsbestand aan te passen aan de dimensies die nodig zijn voor de website. Gebruikt u te grote afbeeldingsbestanden dan wordt de website traag omdat de grootte van de afbeelding volledig geladen dient te worden. Dit kost tijd.

Gebruikt u afbeeldingen alleen voor ontwerp of foto bewerking dan raadt ik u aan om de afbeelding alleen te wijzigen in grootte en niet te verkleinen door middel van compressie. Als u een afbeelding namelijk verkleint door middel van compressie dan gaat de kwaliteit iets of wat achteruit. Het is aan u wat u wilt.

Dit zijn twee manieren om een afbeelding te verkleinen op uw Mac.

2 manieren om afbeeldingen te verkleinen op Mac

Formaat van de afbeelding wijzigen met de Voorvertoning app

Om de Voorvertoning app te openen op uw Mac hoeft u de afbeelding alleen maar te openen. De afbeelding wordt automatisch in de voorvertoning app geopend. Is de Voorvertoning app niet uw standaard afbeeldingsbewerker app dan klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en kiest u voor openen met en dan Voorvertoning.

Afbeelding openen met voorvertoning app op Mac

Als de afbeelding is geopend met voorvertoning dan klikt u op het pen icoon in de menubalk. Daarna klikt u op het venster icoon om het formaat van de afbeelding aan te passen via de voorvertoning app op uw Mac.

Afbeeldingformaat wijzigen met voorvertoning app op Mac

U ziet nu een nieuw venster waarin u de dimensies kunt wijzigen van de afbeelding. Ik raad u aan de afbeelding aan te passen met behulp van het aantal pixels. De meeste formaten van afbeeldingen worden weergegeven in pixels en niet in centimeters.

Formaat afbeelding wijzigen op Mac

Afbeelding verkleinen door middel van kwaliteit en compressie

U kunt met de voorvertoning app op uw Mac ook de afbeelding verkleinen door de kwaliteit van de afbeelding aan te passen. Door de kwaliteit aan te passen wordt het totale aantal kilobytes verkleint en wordt de afbeelding mogelijk iets minder van kwaliteit.

Open de afbeelding met de voorvertoning app op uw Mac. In het menu klik op Archief en daarna op Exporteer.

Afbeelding exporteren met voorvertoning op Mac

Hier kunt u de structuur en de kwaliteit van de afbeelding aanpassen. Zowel de structuur als de kwaliteit hebben invloed op de bestandsgrootte en kwaliteit van de afbeelding. U kunt kiezen uit de HEIC afbeeldings-structuur, JPEG, JPEG-2000, OpenEXR, PDF, PNG en TIFF.

Om de kwaliteit aan te passen sleept u de blauwe balk van links naar rechts. De bestandsgrootte wordt aangepast en u ziet direct hoe groot het uiteindelijke afbeeldingsbestand wordt als u het opslaat op uw Mac.

Klik op Bewaar om de afbeelding op te slaan op uw Mac in het nieuwe of de aangepaste afbeeldings- kwaliteit.

Kwaliteit en compressie wijzigen met voorvertoning op mac

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Lees meer over de voorvertoning app10 handige Mac tips of maak uw Mac sneller.

Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓