Yahoo zoekmachine verwijderen uit uw browser – PC-Tips.info

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

Yahoo zoekmachine verwijderen uit Google Chrome, Firefox of Safari (Mac)? De Yahoo zoekmachine is een legitieme zoekmachine.  Echter, de nl.search.yahoo.com zoekmachine wordt door meerdere soorten kwaadaardige (adware) software geïnstalleerd, vaak geïnstalleerd zonder medeweten van de gebruiker, waarom?

Yahoo gebruikt net als Google advertenties om inkomsten te genereren, ze geven publishers, dit zijn kopers van advertentie ruimte, de kans om advertentie ruimte in te kopen. Deze advertentie ruimte wordt gevuld zodra een gebruiker een specifieke zoekopdracht uitvoert waar de zoekwoorden van de koper in voorkomen.

Als de zoekwoorden van de advertentie koper (publisher) overeenkomen met de zoekopdracht wordt de advertentieruimte in de Yahoo zoekmachine gevuld. Het probleem vind ik bij Yahoo is dat de advertentieruimte bovenaan staat en een volledige pagina vult met daaronder de zoekresultaten.

yahoo zoekmachine

De reden dat kwaadaardige software, meestal adware of een andere vorm van malware de Yahoo zoekmachine installeert als standaard zoekmachine in de Google Chrome, Firefox, Internet Explorer browser is de advertentie ruimte, deze wordt gevuld met advertentie ruimte van de publisher.

De computer gebruiker merkt de Yahoo zoekmachine meestal pas op als er zoekopdrachten uit de adresbalk in de web browser worden uitgevoerd.

De browser verwijst de zoekopdracht van de gebruiker dan door naar nl.search.yahoo.com of search.yahoo.com.

Yahoo zoekmachine verwijderen

Hoe kun je de Yahoo zoekmachine verwijderen uit de browser? In deze instructie geef ik meerdere tips om Yahoo te verwijderen als zoekmachine in uw web browser.

Het is naast het verwijderen van Yahoo ook aan te raden om uw computer te controleren op adware, Yahoo wordt vaak door adware geïnstalleerd en dus misbruikt.

Yahoo verwijderen uit Google Chrome

Yahoo browser extensie verwijderen

Open de Google Chrome browser, in het menu (rechts bovenaan 3 verticale puntjes) open Meer hulpprogramma’s en dan Extensies.

extensies google chrome

Controleer de geïnstalleerd browser extensies. Zorg dat u alle extensies controleerd. Klik op Details om de permissies weer te geven van de browser extensie. Op deze manier kunt u controleren of een browser extensie uw startpagina vervangt of de browser omleid via de Yahoo zoekmachine.

Als u het niet zeker weet dan schakelt u alle browser extensies uit door op het blauwe schuifje te klikken rechts naast verwijderen. Als u de extensie gevonden heeft dan klikt u op Verwijderen.

Ga door naar de volgende stap.

Yahoo extensie verwijderen google chrome

Yahoo zoekmachine wijzigen in Google Chrome

Ga terug naar de Google Chrome instellingen, in het kopje “Zoekmachine” klik op zoekmachines beheren.

Bij standaard zoekmachines, klik op de 3 verticale puntjes naast de zoekmachine Google, klik op Instellen als standaard.

google instellen als standaard zoekmachine

Klik op dezelfde manier op Yahoo! Nederland en selecteer verwijderen uit lijst.

yahoo zoekmachine verwijderen uit google chrome

Ga terug naar de Google Chrome instellingen. In het menu zoekmachine, wijzig de instelling: De zoekmachine die wordt gebruikt in de adresbalk, naar Google in plaats van Yahoo.

yahoo verwijderen uit adresbalk in google chrome

Als het goed is is Yahoo nu verwijderd uit Google Chrome. Als u nog steeds last heeft van Yahoo in Google Chrome raad ik aan om de computer te controleren op adware met Malwarebytes, meer informatie onderaan deze instructie.

Yahoo verwijderen uit Firefox

Yahoo add-on verwijderen

Open de Firefox browser. Type in de adres-balk van de browser het volgende: about:addons. De extensie instellingen in Firefox worden nu geopend.

Controleer de geïnstalleerd browser extensies. Zorg dat u alle Firefox extensies controleerd. Klik op Details om de permissies weer te geven van de browser extensie. Op deze manier kunt u controleren of een browser extensie uw startpagina vervangt of de browser omleid via de Yahoo zoekmachine.

Als u het niet zeker weet dan schakelt u alle browser extensies uit door op het blauwe schuifje te klikken rechts naast verwijderen. Als u de extensie gevonden heeft dan klikt u op Verwijderen.

yahoo addon firefox verwijderen

Yahoo zoekmachine verwijderen in Firefox

Klik links onderin op Firefox-opties, of type het volgende in de adres-balk van Firefox: about:preferences. De instellingen van Firefox worden nu geopend.

Klik links in het menu op Zoekmachine. Wijzig de standaard zoekmachine naar Google in plaats van Yahoo.

standaard zoekmachine wijzigen Firefox

Navigeer een stukje naar beneden naar Een-klik-zoekmachines. Selecteer Yahoo (als deze voorkomt in de lijst) en klik op verwijderen.

yahoo zoekmachine verwijderen firefox

Klik links in het menu op Startpagina. Wijzig de startpagina en nieuwe venster naar de Firefox startpagina (standaard) of naar een aangepaste URL. Als een extensie de startpagina en het nieuwe tabblad controleerd (zie afbeelding) schakel deze extensie dan uit.

yahoo startpagina verwijderen firefox

Als u nog last heeft van Yahoo in de Firefox raadt ik aan uw computer te contoleren op adware met Malwarebytes. Meer informatie onderaan deze instructie.

Yahoo verwijderen uit Safari (Mac)

Yahoo extensie verwijderen in Safari

Open de Safari browser. Klik linksbovenin op Safari en selecteer Voorkeuren uit het menu. Open het tabblad extensies. Controleer alle extensies en schakel waar nodig extensies uit om te controleren of een van deze extensie de Yahoo zoekmachine instelt in Safari op uw Mac.

yahoo extensie verwijderen safari mac

Yahoo startpagina wijzigen in Safari (Mac)

Ga naar het tabblad Algemeen. Wijzig de startpagina naar een startpagina van uw keuze, niet Yahoo. yahoo startpagina verwijderen safari mac

Yahoo zoekmachine verwijderen in Safari (Mac)

Ga naar het tabblad Zoeken. Wijzig de Zoekmachine van Yahoo naar Google of een andere zoekmachine. Yahoo zoekmachine wijzigen Safari mac

Als u nog steeds last heeft van Yahoo in de Safari browser dan raad ik u aan om uw Mac te controleren op adware met Malwarebytes, zie hieronder voor meer informatie. Malwarebytes is er ook voor Windows en voor Mac.

Lees meer: Leer hoe u uw Mac sneller kunt maken.

Yahoo adware verwijderen met Malwarebytes

Het is belangrijk dat uw computer wordt gecontroleerd op adware. Ik heb in het verleden heel veel adware gezien die Yahoo als zoekmachine had ingesteld terwijl de gebruiker hier niet van op de hoogte was. Deze adware dient verwijderd te worden om te voorkomen dat Yahoo nogmaals de browser kaapt.

Download Malwarebytes voor Windows (direct) OF Download Malwarebytes voor Mac.

Installeer Malwarebytes via het installatie proces. Hiervoor is geen technische kennis vereist.

Malwarebytes gratis

Klik op de knop Scannen, wacht tot Malwarebytes adware heeft gevonden, volg instructies en herstart uw computer.

Ik hoop dat u hiermee Yahoo heeft kunnen verwijderen uit Google Chrome, Firefox of Safari. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

370 Artikelen242 REACTIES

22 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marijke

Kan u mij helpen ik kan Yahoo niet verwijderen weet ook niet hoe het daar komt.
Alvast bedankt

Jordy Koenen

Bedankt voor deze hulp ! Ik had opeens Yahoo en ben dankzij deze site weer terug bij GOOGLE !! top uitleg met plaatjes zodat het stukken makkelijker is gemaakt

Ezgi

Ik heb alles gedaan maar bij mij werkt het niet. Ik word helemaal gek hier, ik heb opeens bij startpagina opeens hxxps://www.searchmarquis.com/?aid=175&data=aWlkPTIyJnVpZD0xNDI4NTA0NjI=&tb=1&dt=17519142894 deze pagina terwijl bij voorkeuren ik google heb staan. Wat kan ik doen? Ik heb een MacBook Pro 2019 13 inch

Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Stefan
Klaziena

Hoi beste Stefan, ik hoop dat u mij ook kunt helpen. Ik heb een HP windows 10 laptop. Ik gebruik chrome. In de instellingen bij ‘zoekmachines’ staat als enige google als standaard ingesteld. Ook heb ik met Total AV de malware-scan gedaan: geen mailware gevonden. Bij de programma’s in het configuratiescherm zie ik ook geen onbekende programma’s staan. Bij de chrome extensies staan geen vreemde of onbekende voor mij. Toch blijft ‘ie eigenwijs naar yahoo gaan, terwijl ik altijd google als zoekmachine gebruik. Ik begrijp er niets van. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp! Met een warme groet, Klaziena

Andre

Hallo Stefan, ik heb het zelfde probleem. Kun je mij die mail ook doorsturen? Bedankt

Roy

Hi Stefan, ik heb ook de instructies hier proberen te volgen en ook ik heb een HP met windows 10. Yahoo staat niet tussen mijn extensies en ook ik heb alleen chrome als startpagina.
Bijkomende vraag is of je ook yahoo blokkeren kunt? Alvast dank

Klaziena

Hoi beste Stefan, ik wil u nogmaals hartelijk danken voor uw hulp!!

De oplossing bij mij was de chrome store extensie “Color Picker” te verwijderen.
U kwam er namelijk achter dat deze extensie door Google uit de chrome store is verwijderd.

Lia

Echt heel erg bedankt! Dit heeft echt heel erg geholpen! ❤

Diego

Eindelijk Yahoo weg!!

Sam_vd_K

Bedankt joh, eindelijk Yahoo verwijderd

Ankie

Dankewel! Ik vond Yahoo zo irritant, maar door jou is dat nu weg.

Dito Steijger

heel erg bedankt voor het helpen om Yahoo te verwijderen

Cato

heel erg bedankt, ik had nogal problemen, maar dit hielp vlekkeloos!

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
22
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x