Beveiligd WORD document bewerken? Dit is hoe (Simpele Truc)

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Heeft u wel eens word-document gekregen waarin het niet mogelijk was om tekst te bewerken? Dit word-document is geblokkeerd en kan niet worden bewerkt. Het is een beveiliging in Microsoft Word die vaak wordt toegepast op een word-document waarvan de auteur niet wil dat u het kan bewerken.

Er is echter wel een manier om de tekst te bewerken in beveiligde word-documenten. U heeft hiervoor geen technische kennis nodig en ook geen speciale software. Het enige wat u nodig heeft is uiteraard een beveiligd Microsoft Word document en een tekst bewerker zoals notepad bijvoorbeeld. Laten we beginnen.

Beveiligd WORD document bewerken

Veel met een wachtwoord beveiligde documenten kunnen worden geopend, maar u kunt er niets mee doen, zoals een formulering die niet in een formulierveld staat wijzigen, stijlen aanpassen, een andere opmaak toepassen, enz.

Als het hele document beveiligd is, dan is het mogelijk dat u het niet kunt openen en dus geen van de onderstaande stappen kunt uitvoeren. Het is dus een voorwaarde dat u het document kunt openen en inzien. Het bewerken of kopieren van tekst kunt u na deze stappen uitvoeren.

Dubbelklik op het word (docx) document dat is beveiligd. Open het Word document in Microsoft Word.

In Word ga naar Opslaan Als en kies Deze PC als locatie. Sla het bestand op een door u gekozen locatie. Kies voor Opslaan Als “Word XML-document (*.xml)”.

word document opslaan als xml

Open de locatie waar u zojuist het xml-document heeft opgeslagen. Klik met de rechtermuisknop op het xml-document en kies voor Openen met en kies dan Kladblok als applicatie.

word document openen in kladblok

In kladblok ga in het menu naar Bewerken en dan Zoeken. U kunt ook CTRL+F drukken op uw toetsenbord.

word document kladblok zoeken

In het zoekveld type: w:enforcement=

druk op Volgende zoeken, u vind nu een string genaamd

w:enforcement="1"

in het xml-document.

enforcement wijzigen word document

Wijzig

w:enforcement="1"

naar

w:enforcement="0"

wenforcement wijzigen in 0

Ga in kladblok naar het Bestand menu, kies voor Opslaan of druk CTRL+S op uw toetsenbord. Sluit kladblok af.

xml document opslaan kladblok

Klik met de rechtermuisknop op het xml-document. In het menu kies Openen met en dan Word. Open het xml-document dus in Microsoft Word.

xml bestand openen in word

U merkt nu al dat u het document kunt bewerken. Nu gaan we het document weer terug opslaan als Microsoft Word (docx) document.

Kies voor Opslaan Als en sla het bestand op als Word-document (*.docx).

xml document opslaan als docx word

U heeft nu de mogelijkheid om het beveiligd document te bewerken in Microsoft Word. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben.

Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
8 REACTIES
    • Hallo, zoek anders op “enforcement” zonder quotes. Controleer ook of de zoekfilters goed staan, en of u alle stappen daadwerkelijk goed heeft doorlopen. Een foutje is zo gemaakt. Dit werkt overigens alleen bij documenten die beveiligd zijn tegen bewerken, dus niet op documenten beveiligd met een wachtwoord. Ik heb het zojuist nog getest in Microsoft Word – Office 2021 LTSC en het werkt nog steeds.
      Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!