OpenAI ChatGPT gebruiken in Microsoft Word via Ghostwriter

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u OpenAI ChatGPT wilt gebruiken in Microsoft Word als schrijfassistent of om volledige content te laten schrijven, dan is het mogelijk via een invoegtoepassing.

Een invoegtoepassing in Microsoft Word is een stukje software die de functionaliteit van Microsoft Word uitbreidt. Invoegtoepassingen kunnen nieuwe functies, aanpassingen of automatiseringsmogelijkheden aan Word toevoegen, en kunnen worden gemaakt door Microsoft of door andere ontwikkelaars. Zo heeft de ontwikkelaar “Creative Data Studios” een invoegtoepassing gemaakt waardoor het mogelijk is om ChatGPT te gebruiken in Microsoft Word. Deze invoegtoepassing heet “Ghostwriter”.

Ghostwriter voegt een nieuwe balk toe aan de rechterzijde in Microsoft Word waarmee een vraag kan worden gesteld aan ChatGPT. Het antwoord kan vervolgens in een document worden toegevoegd. Ghostwriter bevat ook spellingscontrole en een woordenboek.

De invoegtoepassing Ghostwriter is niet gratis. U kunt het aankopen voor 10 dollar in de “Basic” versie en voor 25 dollar krijgt u de “Pro” versie. De basic versie biedt een antwoord die bestaat uit maximaal twee paragrafen en de pro versie bied het volledige antwoord. Om de invoegtoepassing dus volledig te benutten kunt u de pro versie aanschaffen, de basic versie vind ik te beperkt.

Ghostwriter voor Microsoft Word werkt in Windows, Mac en het web. De ondersteunde Office versie zijn Office 2019, Office 2021 en Microsoft 365. Om Ghostwriter AI te gebruiken in Microsoft Word heeft u daarnaast een gratis of betaalde API sleutel nodig met toegang tot OpenAI ChatGPT (op dit moment is de gratis toegang vol).

Lees meer over Ghostwriter voor Microsoft Word

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!