OpenAI ChatGPT gebruiken in Microsoft Word via Ghostwriter

Stefan
OpenAI ChatGPT gebruiken in Microsoft Word via Ghostwriter

Als u OpenAI ChatGPT wilt gebruiken in Microsoft Word als schrijfassistent of om volledige content te laten schrijven, dan is het mogelijk via een invoegtoepassing.

Een invoegtoepassing in Microsoft Word is een stukje software die de functionaliteit van Microsoft Word uitbreidt. Invoegtoepassingen kunnen nieuwe functies, aanpassingen of automatiseringsmogelijkheden aan Word toevoegen, en kunnen worden gemaakt door Microsoft of door andere ontwikkelaars. Zo heeft de ontwikkelaar “Creative Data Studios” een invoegtoepassing gemaakt waardoor het mogelijk is om ChatGPT te gebruiken in Microsoft Word. Deze invoegtoepassing heet “Ghostwriter”.

Ghostwriter voegt een nieuwe balk toe aan de rechterzijde in Microsoft Word waarmee een vraag kan worden gesteld aan ChatGPT. Het antwoord kan vervolgens in een document worden toegevoegd. Ghostwriter bevat ook spellingscontrole en een woordenboek.

De invoegtoepassing Ghostwriter is niet gratis. U kunt het aankopen voor 10 dollar in de “Basic” versie en voor 25 dollar krijgt u de “Pro” versie. De basic versie biedt een antwoord die bestaat uit maximaal twee paragrafen en de pro versie bied het volledige antwoord. Om de invoegtoepassing dus volledig te benutten kunt u de pro versie aanschaffen, de basic versie vind ik te beperkt.

Ghostwriter voor Microsoft Word werkt in Windows, Mac en het web. De ondersteunde Office versie zijn Office 2019, Office 2021 en Microsoft 365. Om Ghostwriter AI te gebruiken in Microsoft Word heeft u daarnaast een gratis of betaalde API sleutel nodig met toegang tot OpenAI ChatGPT (op dit moment is de gratis toegang vol).

Lees meer over Ghostwriter voor Microsoft Word

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *