7 tips voor Google Chrome die iedereen moet weten! – PC-Tips.info

Meeste gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Google Chrome is veruit de meeste gebruikte webbrowser ter wereld. In dit artikel geef ik 7 tips die iedereen dient te kennen als Google Chrome uw standaard web browser is.

In verschillende tests komt Google Chrome als best presterende webbrowser uit de test. Naast dat Google Chrome dus een van de betere web browsers is, beschikt Google Chrome ook nog eens over een breed scala aan functionaliteit.

Dit artikel bevat de 7 meest handige tips die elke gebruiker moet weten om alle handige functionaliteit uit Google Chrome te halen wat erin zit.

7 handige tips voor Google Chrome die iedereen moet weten!

Anoniem Surfen met Google Chrome

Als U middels Google Chrome websites bezoekt op het internet dan wordt er veel gebruikers- en website data door Google Chrome opgeslagen op uw apparaat.

Er wordt onder andere data zoals cookies, ingevulde webformulieren, en uiteraard de bezochte webpagina’s bijgehouden in de geschiedenis.

Google Chrome heeft de incognito modus waarin deze gegevens wel bijgehouden worden op de computer. Echter, pas na het sluiten van de incognito modus worden deze gegevens automatisch verwijderd uit Google Chrome.

incognito venster google chrome

Klik op het menu icoon rechtsboven Google Chrome, en selecteer uit het menu “Nieuw incognitovenster” of druk op de CTRL+SHIFT+N toetsen op uw toetsenbord.

incognito google chrome

Het thema van Google Chrome is nu donker, en een spion icoon verschijnt naast het Google Chrome menu.

Wachtwoorden in Google Chrome beheren met Google Smart Lock

google smart lockGoogle Smart Lock is een dienst van Google om uw wachtwoorden die zijn opgeslagen via Google Chrome in te zien, te bewerken en te verwijderen.

Smart Lock van Google wordt gebruikt om gegevens zoals een gebruikersnaam en wachtwoord in Google Chrome automatisch in te vullen als U zich wilt aanmelden op een website.

Open deze link om Wachtwoorden beheren in Google Chrome. U wordt doorverwezen naar passwords.google.com om daar in te loggen met uw Google account.

Na het inloggen in Google Smart Lock kunt u de wachtwoorden inzien en bewerken. Om een wachtwoord in te zien klikt u op het oog-icon en om een wachtwoord te verwijderen klikt u op het prullenbak icoon.

Browser extensies voor Google Chrome

Google Chrome heeft functionaliteit genaamd browser extensies die het mogelijk maken om hulpprogramma’s samen te laten werken met Google Chrome.

Hiermee kunt u extra functionaliteit toevoegen aan Google Chrome. In de Google Chrome Webstore vindt u deze gratis browser extensies.

Om browser extensies te installeren gaat u naar de Chrome Web Store en installeert vanuit daar de browser extensies.

Als u de browser extensies wilt beheren, zoals bijvoorbeeld een extensie uitschakelen of helemaal verwijderen dan doet u dat in Google Chrome.

Open Google Chrome, in de rechterbovenhoek opent u het Chrome menu, klik op Meer hulpprogramma’s en Extensies.

browser extensies google chrome

U ziet nu welke extensies er in Google Chrome zijn geïnstalleerd. Klik op Details om meer informatie over de extensie weer te geven zoals de rechten in Google Chrome, de omschrijving en het versienummer.

Om een extensie te verwijderen in Google Chrome klikt u onderaan de extensie op Verwijderen. De browser extensie is nu verwijderd uit Google Chrome.

Experimenten in Google Chrome en Chrome Beta

Het is mogelijk om in Google Chrome geavanceerde functionaliteit aan te passen. Deze functionaliteit heet Experimenten.

Om deze functies te raadplegen typt u in de adres-balk van Google Chrome: chrome://flags/. Er wordt nu een venster geopend met geavanceerde Chrome functionaliteit die u kunt beheren.

google chrome experimenten

Als u graag over nieuwe – nog in beta – functionaliteit beschikt dan kunt u ook Google Chrome beta installeren. Deze kunt u downloaden op de Google Chrome Beta website. Google Chrome beta is beschikbaar voor de volgende besturingssystemen; Windows, Mac, Linux, Android en iOS.

Snelkoppeling aanmaken in Google Chrome

Als u regelmatig dezelfde website bezoekt dan kunt u een snelkoppeling aanmaken op het bureaublad via Google Chrome.

U hoeft op deze manier alleen maar op de snelkoppeling op het bureaublad te klikken en de website wordt geopend in Google Chrome.

U kunt op deze manier een snelkoppeling te maken van de pagina die u op dat moment bezoekt. Open Google Chrome, klik op het menu (drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek) en open Meer hulpprogramma’s, klik nu op Snelle link maken.

google chrome snelkoppeling maken

De snelkoppeling wordt nu automatisch opgeslagen op het bureaublad.

Startpagina instellen of wijzigen in Google Chrome

Standaard wordt in Google Chrome een Nieuw tab blad geopend. Dit is een verzameling van een zoekvenster van Google en uw meeste bezochte webpagina’s.

Als u een of meerdere websites wilt instellen die automatisch worden geopend als u Google Chrome opstart dan kunt u dat doen op de volgende manier.

Open Google Chrome, klik op het menu, ga naar Instellingen. Scroll naar beneden naar Bij Opstarten en klik op Een specifieke pagina of reeks pagina’s openen.

startpagina instellen google chrome

U kunt door op de tekst; een pagina toevoegen te klikken een nieuwe website toevoegen die wordt geopend als Google Chrome opgestart wordt.

Door op de drie verticale puntjes te klikken naast een URL kunt u de website wijzigen of verwijderen.

Google Chrome Synchronisatie

Synchronisatie in Google Chrome geeft u de mogelijkheid om bladwijzers, surf geschiedenis, gebruikersnamen en wachtwoorden te synchroniseren over meerdere apparaten waarin Google Chrome is geïnstalleerd en gekoppeld is aan uw Google Account.

U kunt op deze manier dus verschillende data benaderen op verschillende apparaten, zoals bijvoorbeeld een laptop, tablet en telefoon. U kunt zelf beheren in Google Chrome welke soort data er wordt gesynchroniseerd.

Open het Google Chrome menu, klik op Instellingen ga naar Personen en klik op de knop Synchronisatie inschakelen. Log nu in met uw Google Account.

google chrome synchronisatie

U kunt nu de verschillende instellingen en gegevens aan of uitzetten die worden gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten.

Ik hoop dat dit artikel u geholpen.
Heeft u vragen dan kunt u deze stellen onderaan in deze instructie.

Aanbevolen voor jou

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

478 Artikelen303 REACTIES

3 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hendrik

Snelkoppeling aanmaken in Google Chrome;

Hallo allemaal,

Heel mooi maar ik mis één belangrijk punt en dat is hoe kan ik die snelkoppeling weer wissen? Het toevoegen is bijna een open deur intrappen. Maar het tocht nu zo erg dat ik die deur weer wil sluiten door de snelkoppeling weer weg te halen. Vreemd dat de ontwikkelaars dit zo hebben verstopt!

Steegmans Edward

Als ik mijn pc (hp)opstart gaat deze automatisch naar google chrome in plaats van mijn bureaublad ik wens ten alle tijden op te starten in het bureaublad met icoontjes omdat als ik het internet nodig heb als ik op het icoontje klik.

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
3
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x